Оригінально і смачно приготувати фаршировані кабачки , запечені в духовці. Таке блюдо цілком доречно на сімейному столі до обіду або вечері, як у вихідні, так і робочі дні.
Кабачки, фаршировані м'ясом з рисом, запечені духовці
Інгредієнти: кабачки молоді - 2-3 шт.; рис відварний - близько 1-2 склянок; м'ясний фарш (яловичина + свинина або інше) - близько 200-400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; спеції сухі мелені (наприклад, суміш каррі або хмелі-сунелі); масло рослинне або свинячий смалець для обсмажування; зелень свіжа різна. Приготування Кабачки обмиваємо і обсушуємо серветкою. Зрізаємо кінчики. Кожен розрізаємо навпіл уздовж. Ложкою видаляємо серцевину. Вийшли ніби човники.
Поросяти, ягняти цибулю, злегка обсмажуємо, додаємо в сковороду м'ясний фарш і спеції. Все обсмажуємо, перемішуючи лопаткою протягом 5 хвилин. Змішуємо відварений рис з обсмаженою фаршем. Цією начинкою заповнюємо половинки кабачків і викладаємо на деко (можна на сухий). Запікаємо в духовці при температурі близько 180 градусів С протягом 25-35 хвилин. Можна і присипати тертим сиром. Оформляємо зеленню. Подаємо з легкими столовими винами.
Приблизно таким же чином готують і кабачки, фаршировані куркою в духовці. Замість свино-яловичого фаршу використовуємо курячий.
Кабачки, фаршировані грибами, овочами та рисом
Цей рецепт підійде для вегетаріанців.
Інгредієнти: кабачки молоді 2-3 шт.; рис відварний - 15 склянки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; солодкий перець - 1-2 шт.; м'якоть гарбуза - близько 150 г; гриби (гливи, печериці або білі) - близько 200 г; зелень свіжа різна; масло рослинне для обсмажування. Приготування Кабачки готуємо так само, як в рецепті, наведеному вище. Розрізаємо вздовж на половинки «човники».
Дрібно нарізані цибулю і гриби в сковороді пасеруємо на олії,
зменшуємо вогонь і трохи протушиваем (протягом хвилин 5-12). З'єднуємо цибульно-грибну пасеровку з вареним рисом, дрібно нарізаною солодким перцем і протертою на крупній тертці м'якоттю гарбуза. Додаємо спеції, трохи додаємо сіль і перемішуємо. Заповнюємо цією начинкою половинки кабачків і викладаємо їх на деко. Запікаємо при середній температурі (близько 180 градусів С) протягом 25-30 хвилин.
Гарбуз додасть цій страві особливого смаку, хоча, якщо ви не любите гарбузи, можна замінити її морквою. У цьому випадку моркву слід додати у цибульно-грибну пасерування і трохи протушкувати разом з цибулею і грибами.