Кабачки, запечені в духовці
Не за горами сезон кабачків, а значить, саме час запастися рецептами на їх основі. Цей диетичний і смачний овоч чудово підходить для запікання в духовці, про який ми і поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
яловичий фарш - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
томатний соус - 3/4 ст.;
хлібна паніровка - 1/4 ст.;
сіль, перець;
тертий твердий сир.
Приготування
Перед тим, як запекти кабачки з фаршем, самі кабачки слід належним чином підготувати, а саме розрізати уздовж навпіл і видалити насіння і частину серцевини. Залишаємо лише близько 1/4 кабачкової м'якоті вздовж стінок. Готові "човники" стивим в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 5-7 хвилин.
Поки кабачки запікаються в духовці, фарш змішуємо з подрібненою цибулею, приправляємо за смаком і обсмажуємо на сковороді до готовності. Обсмажений фарш змішуємо з томатним соусом , яйцем і хлібної паніровкою.
Посипаємо начинку для кабачкового "човників" половиною склянки сиру. Викладаємо начинку в човники і повертаємо їх у духовку. Випікаємо страва до м'якості кабачків, після чого посипаємо все сиром і подаємо до столу.
Інгредієнти:
оливкова олія;
часник - 2 зубчики;
картопля - 2 шт.;
кабачок - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
сіль, перець;
свіжий чебрець;
тертий твердий сир.
Приготування
Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. Також нарізаємо і томати з кабачками. Форму для випікання змащуємо масло і кладемо овочі по черзі рядами, як би внапуск. Зверху поливаємо маслом блюдо, посипаємо чебрецем, нарізаним часником і приправляємо сіллю і перцем. Посипаємо овочі сиром і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку 35 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 25 хвилин. Запечені кабачки з помідорами готові до подачі на стіл.
Інгредієнти:
кабачки - 500 г;
борошно - 1/2 ст.;
сіль - 1 ч. ложка;
часник сушений - 1/2 ч. ложки;
чорний перець і сіль;
яйця - 2 шт.;
хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;
тертий твердий сир.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Два листи для випікання застеляємо пергаментом. Кабачки розрізаємо вздовж на 4 частини, кожну з отриманих частин ріжемо на 3-4 шматка.
У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно з сіллю, перцем і сушеним часником. Обвалюємо кабачки в сухої суміші і викладаємо на тарілку.
Яйця і молоко збиваємо. Хлібну паніровку змішуємо з дрібно натертим твердим сиром. Кабачки по одному занурюємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в сухарях і сирі з усіх боків.
Перекладаємо шматочки кабачків в паніровці на деко, застеленому пергаментом і відправляємо в духовку. Як тільки кабачки підрум'яняться і стануть м'якими, зберігши при цьому свою форму, їх можна буде діставати з духовки. Під час приготування, не забувайте зрідка перевертати скибочки кабачка, щоб він рівномірно підрум'яниться з усіх боків. До столу кабачки подаються гарячими разом з соусом.
Інгредієнти:
кабачки - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сир - 400 г;
твердий сир - 200 г;
докір;
сіль, перець;
рослинне масло.
Приготування
Кабачок готуємо по аналогії з першим рецептом. Сир змішуємо з тертим сиром і приправляємо за смаком. Додаємо в начинку кріп і пропущений через прес часник. Начиняємо кабачки сирною начинкою і кладемо на блюдо для випікання. Ставимо страву в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Фаршировані кабачки, запечені в духовці, готові до подачі на стіл.
Кабачки "Човники", запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як запекти кабачки з фаршем, самі кабачки слід належним чином підготувати, а саме розрізати уздовж навпіл і видалити насіння і частину серцевини. Залишаємо лише близько 1/4 кабачкової м'якоті вздовж стінок. Готові "човники" стивим в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 5-7 хвилин.
Поки кабачки запікаються в духовці, фарш змішуємо з подрібненою цибулею, приправляємо за смаком і обсмажуємо на сковороді до готовності. Обсмажений фарш змішуємо з томатним соусом , яйцем і хлібної паніровкою.
Посипаємо начинку для кабачкового "човників" половиною склянки сиру. Викладаємо начинку в човники і повертаємо їх у духовку. Випікаємо страва до м'якості кабачків, після чого посипаємо все сиром і подаємо до столу.
Запечену картоплю з кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. Також нарізаємо і томати з кабачками. Форму для випікання змащуємо масло і кладемо овочі по черзі рядами, як би внапуск. Зверху поливаємо маслом блюдо, посипаємо чебрецем, нарізаним часником і приправляємо сіллю і перцем. Посипаємо овочі сиром і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку 35 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 25 хвилин. Запечені кабачки з помідорами готові до подачі на стіл.
Рецепт запечених кабачків
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Два листи для випікання застеляємо пергаментом. Кабачки розрізаємо вздовж на 4 частини, кожну з отриманих частин ріжемо на 3-4 шматка.
У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно з сіллю, перцем і сушеним часником. Обвалюємо кабачки в сухої суміші і викладаємо на тарілку.
Яйця і молоко збиваємо. Хлібну паніровку змішуємо з дрібно натертим твердим сиром. Кабачки по одному занурюємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в сухарях і сирі з усіх боків.
Перекладаємо шматочки кабачків в паніровці на деко, застеленому пергаментом і відправляємо в духовку. Як тільки кабачки підрум'яняться і стануть м'якими, зберігши при цьому свою форму, їх можна буде діставати з духовки. Під час приготування, не забувайте зрідка перевертати скибочки кабачка, щоб він рівномірно підрум'яниться з усіх боків. До столу кабачки подаються гарячими разом з соусом.
Кабачки, запечені з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок готуємо по аналогії з першим рецептом. Сир змішуємо з тертим сиром і приправляємо за смаком. Додаємо в начинку кріп і пропущений через прес часник. Начиняємо кабачки сирною начинкою і кладемо на блюдо для випікання. Ставимо страву в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Фаршировані кабачки, запечені в духовці, готові до подачі на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Куряче філе з кабачками
Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
Смажені кабачки
З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
Кабачки з м'ясом
Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Кабачки, фаршировані овочами
З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх