Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачки, запечені в духовці

Кабачки, запечені в духовці

17-03-2015, 21:42
7 414
Кабачки, запечені в духовці
Не за горами сезон кабачків, а значить, саме час запастися рецептами на їх основі. Цей диетичний і смачний овоч чудово підходить для запікання в духовці, про який ми і поговоримо в цій статті.

Кабачки "Човники", запечені в духовці


Інгредієнти:

  • кабачки - 4 шт.;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • томатний соус - 3/4 ст.;

  • хлібна паніровка - 1/4 ст.;

  • сіль, перець;

  • тертий твердий сир.


  • Приготування
    Перед тим, як запекти кабачки з фаршем, самі кабачки слід належним чином підготувати, а саме розрізати уздовж навпіл і видалити насіння і частину серцевини. Залишаємо лише близько 1/4 кабачкової м'якоті вздовж стінок. Готові "човники" стивим в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 5-7 хвилин.
    Поки кабачки запікаються в духовці, фарш змішуємо з подрібненою цибулею, приправляємо за смаком і обсмажуємо на сковороді до готовності. Обсмажений фарш змішуємо з томатним соусом , яйцем і хлібної паніровкою.
    Посипаємо начинку для кабачкового "човників" половиною склянки сиру. Викладаємо начинку в човники і повертаємо їх у духовку. Випікаємо страва до м'якості кабачків, після чого посипаємо все сиром і подаємо до столу.

    Запечену картоплю з кабачками


    Інгредієнти:

  • оливкова олія;

  • часник - 2 зубчики;

  • картопля - 2 шт.;

  • кабачок - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сіль, перець;

  • свіжий чебрець;

  • тертий твердий сир.


  • Приготування
    Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. Також нарізаємо і томати з кабачками. Форму для випікання змащуємо масло і кладемо овочі по черзі рядами, як би внапуск. Зверху поливаємо маслом блюдо, посипаємо чебрецем, нарізаним часником і приправляємо сіллю і перцем. Посипаємо овочі сиром і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку 35 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 25 хвилин. Запечені кабачки з помідорами готові до подачі на стіл.

    Рецепт запечених кабачків


    Інгредієнти:

  • кабачки - 500 г;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • часник сушений - 1/2 ч. ложки;

  • чорний перець і сіль;

  • яйця - 2 шт.;

  • хлібна паніровка - 1 1/2 ст.;

  • тертий твердий сир.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Два листи для випікання застеляємо пергаментом. Кабачки розрізаємо вздовж на 4 частини, кожну з отриманих частин ріжемо на 3-4 шматка.
    У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно з сіллю, перцем і сушеним часником. Обвалюємо кабачки в сухої суміші і викладаємо на тарілку.
    Яйця і молоко збиваємо. Хлібну паніровку змішуємо з дрібно натертим твердим сиром. Кабачки по одному занурюємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в сухарях і сирі з усіх боків.
    Перекладаємо шматочки кабачків в паніровці на деко, застеленому пергаментом і відправляємо в духовку. Як тільки кабачки підрум'яняться і стануть м'якими, зберігши при цьому свою форму, їх можна буде діставати з духовки. Під час приготування, не забувайте зрідка перевертати скибочки кабачка, щоб він рівномірно підрум'яниться з усіх боків. До столу кабачки подаються гарячими разом з соусом.

    Кабачки, запечені з сиром


    Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • Кабачки, запечені в духовці

  • сир - 400 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • докір;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Кабачок готуємо по аналогії з першим рецептом. Сир змішуємо з тертим сиром і приправляємо за смаком. Додаємо в начинку кріп і пропущений через прес часник. Начиняємо кабачки сирною начинкою і кладемо на блюдо для випікання. Ставимо страву в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Фаршировані кабачки, запечені в духовці, готові до подачі на стіл.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Куряче філе з кабачками
    Куряче філе з кабачками
    Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
    Смажені кабачки
    Смажені кабачки
    З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
    Кабачки, фаршировані овочами
    Кабачки, фаршировані овочами
    З кабачків можна зробити безліч смачних і цікавих страв. Одним з найпопулярніших страв є фаршировані кабачки. І сьогодні ми розповімо, як їх