Не за горами сезон кабачків, а значить, саме час запастися рецептами на їх основі. Цей диетичний і смачний овоч чудово підходить для запікання в духовці, про який ми і поговоримо в цій статті.
Кабачки "Човники", запечені в духовці
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; яловичий фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; томатний соус - 3/4 ст.; хлібна паніровка - 1/4 ст.; сіль, перець; тертий твердий сир. Приготування Перед тим, як запекти кабачки з фаршем, самі кабачки слід належним чином підготувати, а саме розрізати уздовж навпіл і видалити насіння і частину серцевини. Залишаємо лише близько 1/4 кабачкової м'якоті вздовж стінок. Готові "човники" стивим в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо 5-7 хвилин.
Поки кабачки запікаються в духовці, фарш змішуємо з подрібненою цибулею, приправляємо за смаком і обсмажуємо на сковороді до готовності. Обсмажений фарш змішуємо з томатним соусом , яйцем і хлібної паніровкою.
Посипаємо начинку для кабачкового "човників" половиною склянки сиру. Викладаємо начинку в човники і повертаємо їх у духовку. Випікаємо страва до м'якості кабачків, після чого посипаємо все сиром і подаємо до столу.
Запечену картоплю з кабачками
Інгредієнти: оливкова олія; часник - 2 зубчики; картопля - 2 шт.; кабачок - 2 шт.; помідори - 2 шт.; сіль, перець; свіжий чебрець; тертий твердий сир. Приготування Картоплю чистимо й нарізаємо тонкими кружечками. Також нарізаємо і томати з кабачками. Форму для випікання змащуємо масло і кладемо овочі по черзі рядами, як би внапуск. Зверху поливаємо маслом блюдо, посипаємо чебрецем, нарізаним часником і приправляємо сіллю і перцем. Посипаємо овочі сиром і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку 35 хвилин під фольгою. Потім знімаємо фольгу і готуємо ще 25 хвилин. Запечені кабачки з помідорами готові до подачі на стіл.
Рецепт запечених кабачків
Інгредієнти: кабачки - 500 г; борошно - 1/2 ст.; сіль - 1 ч. ложка; часник сушений - 1/2 ч. ложки; чорний перець і сіль; яйця - 2 шт.; хлібна паніровка - 1 1/2 ст.; тертий твердий сир. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Два листи для випікання застеляємо пергаментом. Кабачки розрізаємо вздовж на 4 частини, кожну з отриманих частин ріжемо на 3-4 шматка.
У глибокій мисці з'єднуємо просіяне борошно з сіллю, перцем і сушеним часником. Обвалюємо кабачки в сухої суміші і викладаємо на тарілку.
Яйця і молоко збиваємо. Хлібну паніровку змішуємо з дрібно натертим твердим сиром. Кабачки по одному занурюємо спочатку в яєчну суміш, а потім обвалюємо в сухарях і сирі з усіх боків.
Перекладаємо шматочки кабачків в паніровці на деко, застеленому пергаментом і відправляємо в духовку. Як тільки кабачки підрум'яняться і стануть м'якими, зберігши при цьому свою форму, їх можна буде діставати з духовки. Під час приготування, не забувайте зрідка перевертати скибочки кабачка, щоб він рівномірно підрум'яниться з усіх боків. До столу кабачки подаються гарячими разом з соусом.
Кабачки, запечені з сиром
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 400 г; твердий сир - 200 г; докір; сіль, перець; рослинне масло. Приготування Кабачок готуємо по аналогії з першим рецептом. Сир змішуємо з тертим сиром і приправляємо за смаком. Додаємо в начинку кріп і пропущений через прес часник. Начиняємо кабачки сирною начинкою і кладемо на блюдо для випікання. Ставимо страву в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Фаршировані кабачки, запечені в духовці, готові до подачі на стіл.