Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Човники з кабачків

Човники з кабачків

18-03-2015, 09:19
5 494
Човники з кабачків
Човники з кабачків в духовці чудові тим, що можуть містити будь-яку начинку, яка тільки прийде вам в голову. А ще, їх головна перевага полягає у швидкому і зручному приготуванні, що обов'язково припаде до душі будь-якій господині.

Човники з кабачків з фаршем


Інгредієнти:

  • кабачки - 4 шт.;

  • фарш (свинячий або яловичий) - 400 г;

  • помідор - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сир - 50 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • перець - 5 р;

  • сіль - 5 р.


  • Приготування
    Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати човники з кабачків будинку.
    Насамперед слід помити кабачки, протерти їх сухою серветкою, розрізати вздовж і ложкою вийняти м'якоть з кожної половинки. М'якоть слід відкласти в сторону, але ні в якому разі не викидати.
    Далі необхідно зайнятися начинкою. Для початку слід дрібно нарізати цибулю і відправити його обсмажуватися на сковороду. Коли цибуля стане прозорою, треба додати до нього фарш, сіль і перець і обсмажувати інгредієнти 30-35 хвилин. Через 20 хвилин слід додати до фаршу натерті помідори і м'якоть кабачків, після чого ретельно перемішати начинку і залишити гаситися ще на 15 хвилин.
    Човники з кабачків необхідно рівномірно наповнити м'ясною начинкою, викласти на деко для запікання і зверху посипати натертим сиром.
    Деко з кабачками слід відправити в нагріту до 170-180 градусів духовку і випікати блюдо 30 хвилин.

    Човники з кабачків, фаршировані грибами


    Човники з кабачків з грибами можуть стати заміною страви з м'ясним фаршем.
    Інгредієнти:

  • кабачки - 4 шт.;

  • гриби (печериці) - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • перець - 5 р;

  • сіль - 5 р;

  • сир - 50 р.


  • Приготування

    Для початку необхідно вимити і висушити кабачки, після чого розрізати на дві частини вздовж і вийняти м'якоть з кожної половинки.

    Далі слід дрібно нарізати цибулю і обсмажувати його на сковороді кілька хвилин, після чого додати до цибулі гриби, нарізані невеликими кубиками і м'якоть з кабачків. Коли вода з грибів і кабачків випарується, потрібно посолити і поперчити суміш і додати до нього дрібно нарізаний часник. Слідом за часником слід влити сметану і тушкувати продукти 5-7 хвилин.

    Поки начинка гаситься, можна натерти сир і відкласти його в бік.

    Викладіть човники на деко, змащене маслом або вистелене папером. Кожен човник наповніть начинкою і посипте сиром. Надішліть деко в духовку і випікайте блюдо 10-15 хвилин при 180 градусах.


    Рецепт з кабачків - човники з овочами



    Човники з кабачків з овочами є відмінним способом змусити вередливу дитину з'їсти ненависні йому продукти. Крім цього, така страва може стати ідеєю для оригінального і легкого вечері або обіду.

    Інгредієнти:


  • кабачки - 4 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • гриби - 300 г;

  • часник - 1 шт.;

  • сіль - 5 р;

  • перець - 5 р;

  • сир - 50 г;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Як і в попередніх рецептах, насамперед слід підготувати кабачки, розрізавши їх уздовж і вирізати м'якоть з середини при
    Човники з кабачків
    допомогою ложки.
    Далі необхідно нарізати всі овочі дрібними кубиками. В нагріту з маслом сковороду спочатку слід відправити цибулю, а через кілька хвилин додати до нього моркву, м'якоть кабачка і гриби і дати рідини випаруватися. Після цього можна додати до овочів помідори, часник і спеції, ретельно все перемішати і тушкувати 5-7 хвилин.
    На лист необхідно викласти човники з кабачків, начинити їх овочевий сумішшю, змастити майонезом і посипати натертим сиром, після чого відправити в духовку і випікати 15 хвилин при середньому (170 градусів) вогні.
    Готову страву можна подавати відразу з духовки.
    Як кабачкової закуски відмінно виступлять рулетики з кабачків і кабачкові оладки .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Що приготувати з кабачків?
    Що приготувати з кабачків?
    Свіжі кабачки можна знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. А якщо ні, то в продажу вже напевно є заморожений варіант ці овочів, яким теж
    Кабачки з помідорами і сиром
    Кабачки з помідорами і сиром
    Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці
    Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього