Що приготувати з кабачків?
Якщо вам набридли звичайні кабачкові оладки, і ви не думаєте, що ще можна приготувати з кабачків, то спробуйте зробити з них смачні страви за наступними рецептами.
Рецептів смачних страв з молодих кабачків чимало, ось один з них - готуємо фаршировані кабачки.
Інгредієнти:
кабачок - 2 шт.;
помідори (великі) - 2 шт.;
м'ясний фарш - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
гриби - 200 г;
сир, зелень, перець, сіль, сметана (вершки) - за смаком.
Приготування
З кабачків робимо човники або, якщо плоди великі, нарізаємо їх широкими кільцями, виймаючи серединку. У підсоленій воді відварюємо кабачки хвилин 5-10. Змащуємо вершковим маслом деко і викладаємо на нього кабачки.
Подрібнюємо або пропускаємо через м'ясорубку гриби. Обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо, до прозорого стану. Кладемо м'ясний фарш, додаємо спеції і злегка (щоб трохи потемнів) обсмажуємо.
На дно кабачків викладаємо скибочки помідорів, далі кладемо начинку, по ложці вершків і зверху закриваємо помідорами. На помідори кладемо по скибочці вершкового масла і відправляємо на 20 хвилин запікатися в духовку. Потім дістаємо кабачки, посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку ще хвилин на 5-10 щоб сир встиг розтанути.
Досить різноманітні рецепти з кабачків в духовці, в попередньому ми їх запікали, а зараз будемо мучити в горщиках.
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
капуста - 1 невеликий качан;
цибулина - 3 шт.;
варений рис (м'ясний фарш) - 1 склянка;
морква - 2 шт.;
майонез - 1 банка;
топлене масло - 50 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Пасеруємо моркву і цибулю на топленому маслі, змішати з вареним рисом або обсмаженою фаршем (можна взяти і те й інше, по півсклянки) і солимо. Кабачок очищаємо, нарізаємо кільцями і виймаємо середину. В серединку кладемо начинку. Капусту розбираємо на листя і вирізаємо з них кола розміром з діаметр горщика. У горщик кладемо капустяний лист, зверху кабачок з начинкою і поливаємо майонезом. Повторюємо такий порядок, поки горщик не буде повним. Горщики ставимо в розігріту духовку.
Якщо ви думаєте, як приготувати кабачки швидко, то варто спробувати зробити це в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
помідор - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
перець болгарський - 2 шт.;
кабачок - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сир - за смаком.
Приготування
Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо широкими кільцями і виймаємо серцевину. Трохи солимо. Моркву натираємо на крупній тертці. Перець ріжемо маленькими квадратами, помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропускаємо через прес. Викладаємо на тарілку кабачки, зверху шарами викладаємо помідори, морква, перець, часник. Зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо кабачки в мікрохвильову піч на 20 хвилин. Кришкою накривати кабачки не потрібно.
Якщо ви несподівано виявили у себе заморожені кабачки і не знаєте, що робити з ними, спробуйте приготувати наступну страву.
Інгредієнти:
рис - 1 склянка;
цибуля - 1 шт.;
печериці - 200 г;
заморожені кабачки - 200 г;
консервована кукурудза - 1/2 банки;
зелений цибулю, спеції, рослинна олія - за смаком.
Приготування
Відварюємо в підсоленій воді рис майже до повної готовності. Воду зливаємо, рис промиваємо. Викладаємо його у форму і утрамбовується. Цибулю нарізаємо соломкою і злегка обсмажуємо, додаємо нарізані шампіньйони і заморожений кабачки, тушкуємо хвилин 5. Перчимо і солимо за смаком.
Робимо в рисі поглиблення і викладаємо в них начинку. Проміжки заповнюємо кукурудзою. Ставимо страву в розігріту до 200°С духовку і запікаємо 15 хвилин. Подаємо до столу запіканку, посипану подрібненою зеленою цибулею.
Що приготувати з молодих кабачків?
Рецептів смачних страв з молодих кабачків чимало, ось один з них - готуємо фаршировані кабачки.
Інгредієнти:
Приготування
З кабачків робимо човники або, якщо плоди великі, нарізаємо їх широкими кільцями, виймаючи серединку. У підсоленій воді відварюємо кабачки хвилин 5-10. Змащуємо вершковим маслом деко і викладаємо на нього кабачки.
Подрібнюємо або пропускаємо через м'ясорубку гриби. Обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо, до прозорого стану. Кладемо м'ясний фарш, додаємо спеції і злегка (щоб трохи потемнів) обсмажуємо.
На дно кабачків викладаємо скибочки помідорів, далі кладемо начинку, по ложці вершків і зверху закриваємо помідорами. На помідори кладемо по скибочці вершкового масла і відправляємо на 20 хвилин запікатися в духовку. Потім дістаємо кабачки, посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку ще хвилин на 5-10 щоб сир встиг розтанути.
Що приготувати з кабачків в духовці?
Досить різноманітні рецепти з кабачків в духовці, в попередньому ми їх запікали, а зараз будемо мучити в горщиках.
Інгредієнти:
Приготування
Пасеруємо моркву і цибулю на топленому маслі, змішати з вареним рисом або обсмаженою фаршем (можна взяти і те й інше, по півсклянки) і солимо. Кабачок очищаємо, нарізаємо кільцями і виймаємо середину. В серединку кладемо начинку. Капусту розбираємо на листя і вирізаємо з них кола розміром з діаметр горщика. У горщик кладемо капустяний лист, зверху кабачок з начинкою і поливаємо майонезом. Повторюємо такий порядок, поки горщик не буде повним. Горщики ставимо в розігріту духовку.
Як приготувати кабачки в мікрохвильовці?
Якщо ви думаєте, як приготувати кабачки швидко, то варто спробувати зробити це в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачок очищаємо від шкірки, нарізаємо широкими кільцями і виймаємо серцевину. Трохи солимо. Моркву натираємо на крупній тертці. Перець ріжемо маленькими квадратами, помідори нарізаємо тонкими півкільцями. Часник пропускаємо через прес. Викладаємо на тарілку кабачки, зверху шарами викладаємо помідори, морква, перець, часник. Зверху посипаємо тертим сиром. Ставимо кабачки в мікрохвильову піч на 20 хвилин. Кришкою накривати кабачки не потрібно.
Що приготувати з заморожених кабачків?
Якщо ви несподівано виявили у себе заморожені кабачки і не знаєте, що робити з ними, спробуйте приготувати наступну страву.
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо в підсоленій воді рис майже до повної готовності. Воду зливаємо, рис промиваємо. Викладаємо його у форму і утрамбовується. Цибулю нарізаємо соломкою і злегка обсмажуємо, додаємо нарізані шампіньйони і заморожений кабачки, тушкуємо хвилин 5. Перчимо і солимо за смаком.
Робимо в рисі поглиблення і викладаємо в них начинку. Проміжки заповнюємо кукурудзою. Ставимо страву в розігріту до 200°С духовку і запікаємо 15 хвилин. Подаємо до столу запіканку, посипану подрібненою зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з кабачків
Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Кабачки з помідорами і сиром
Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо
Кабачки, запечені в духовці
Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
Рулетики з кабачків
Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього
Оладки з кабачків з бринзою
Любителям бринзи і кабачків пропонуємо спекти смачні оладки з цими простими продуктами. Вони виходять дуже ніжними та смачними, і чудово підійдуть