Запіканка з кабачків
Влітку, коли на прилавках величезну кількість свіжих овочів, обов'язково треба зробити овочеву запіканку. І краще всього підійдуть для цього кабачки. Який би рецепт запіканки з кабачків ви не вибрали, будьте впевнені, що апетитна сирна скоринка і різні добавки - будь то помідори, перець або м'ясо, дозволять вам пограти зі смаком і дивувати свою сім'ю щоразу абсолютно новим блюдом.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
кабачок - 3 шт.;
молоко - 05 склянки;
яйце - 3 шт.;
перець солодкий - 2 шт.;
сир - 150 г;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Спочатку почистимо картоплю і кабачки і поріжемо їх кружечками. Перець нарізаємо кубиками. У форму для запікання викладаємо шар картоплі, солимо, додаємо спеції, потім шар кабачків, перцю, посипаємо натертим сиром і повторюємо всі верстви ще раз. Яйця і молоко збиваємо, додаємо спеції, сіль і заливаємо отриманою сумішшю запіканку з кабачків. За бажанням ви можете додати дрібно нарубану зелень. Випікається запіканка з картоплі та кабачків близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Інгредієнти:
помідори - 2 шт.;
кабачок - 1 шт.;
молоко - 3 ст. ложки;
сир - 30 г;
яйце - 2 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Кабачки і помідори нарізаємо кружальцями товщиною близько 0% см, укладаємо їх віялом у форму, змащену маслом, солимо, додаємо спеції за смаком. Потім посипаємо натертим сиром і змащуємо сметаною. Збиваємо яйця з молоком, солимо, перчимо і заливаємо запіканку. Ставимо її в духовку (180 градусів) на 40 хвилин. Щоб кабачкова запіканка з сиром не підгоріла, періодично наглядайте за нею. Якщо почне підгоряти сир, накрийте форму фольгою.
Інгредієнти:
свинина (телятина) - 700 г;
кабачок - 2-3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
сир - 150 г;
майонез, кетчуп - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і змішати з соусом, приготованим з майонезу, кетчупу, солі і перцю. Потім викладаємо його у форму, змащену маслом. 1-2 кабачка натираємо на крупній тертці, змішуємо з дрібно порізаною цибулею і яйцем, солимо і викладаємо на м'ясо. Ще один кабачок нарізаємо кільцями і розкладаємо зверху. Промазуємо майонезом, посипаємо сиром (тертим) і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 60 хвилин.
Аналогічно готується запіканка з кабачків з куркою, якщо замість свинини або телятини ви візьмете куряче філе або фарш. Подавати таку страву можна з рисовим або картопляним гарніром.
Інгредієнти:
гриби - 200 г;
морква - 2 шт.;
кабачок - 1 кг;
цибуля - 1-2 шт.;
сир - 100 г;
яйце - 3 шт.;
майонез - 4-5 ст. ложок;
сіль, перець, спеції - за смаком;
зелень;
борошно - 5 ст. ложок;
рослинне масло.
Приготування
Один кабачок відкладаємо, інші натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, а коли вони пустять сік, віджимаємо. Залишився кабачок нарізаємо кружечками, його ми використовуємо для верхнього шару запіканки. Одну моркву натираємо на тертці, другу ріжемо кружальцями. Обсмажуємо гриби на рослинній олії разом з дрібно порізаною цибулею, даємо трохи охолонути, а тим часом збиваємо яйця. У мисці змішуємо натерті кабачки, моркву, гриби з цибулею, майонез, яйця, додаємо борошно, сіль, спеції, подрібнену зелень і перемішуємо всі інгредієнти. Викладаємо отриману масу у форму, змащену маслом, зверху - кружечок кабачка і морквини. Солимо, перчимо, трохи змащуємо майонезом і ставимо в духовку. Готується овочева запіканка з кабачками близько 45 хвилин при 180 градусах. Хвилин за 5-7 до закінчення процесу приготування, посипаємо запіканку натертим сиром.
Якщо говорити про інших рецептах даного річного овоча, то завжди можна приготувати мариновані кабачки або ж кабачки в клярі . Кожне з даних страв може стати як самостійною стравою, так і відмінною закускою.
Запіканка з кабачків і картоплі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку почистимо картоплю і кабачки і поріжемо їх кружечками. Перець нарізаємо кубиками. У форму для запікання викладаємо шар картоплі, солимо, додаємо спеції, потім шар кабачків, перцю, посипаємо натертим сиром і повторюємо всі верстви ще раз. Яйця і молоко збиваємо, додаємо спеції, сіль і заливаємо отриманою сумішшю запіканку з кабачків. За бажанням ви можете додати дрібно нарубану зелень. Випікається запіканка з картоплі та кабачків близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Запіканка з кабачків і помідорів
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і помідори нарізаємо кружальцями товщиною близько 0% см, укладаємо їх віялом у форму, змащену маслом, солимо, додаємо спеції за смаком. Потім посипаємо натертим сиром і змащуємо сметаною. Збиваємо яйця з молоком, солимо, перчимо і заливаємо запіканку. Ставимо її в духовку (180 градусів) на 40 хвилин. Щоб кабачкова запіканка з сиром не підгоріла, періодично наглядайте за нею. Якщо почне підгоряти сир, накрийте форму фольгою.
Запіканка з кабачків з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і змішати з соусом, приготованим з майонезу, кетчупу, солі і перцю. Потім викладаємо його у форму, змащену маслом. 1-2 кабачка натираємо на крупній тертці, змішуємо з дрібно порізаною цибулею і яйцем, солимо і викладаємо на м'ясо. Ще один кабачок нарізаємо кільцями і розкладаємо зверху. Промазуємо майонезом, посипаємо сиром (тертим) і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 60 хвилин.
Аналогічно готується запіканка з кабачків з куркою, якщо замість свинини або телятини ви візьмете куряче філе або фарш. Подавати таку страву можна з рисовим або картопляним гарніром.
Запіканка з кабачків з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Один кабачок відкладаємо, інші натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, а коли вони пустять сік, віджимаємо. Залишився кабачок нарізаємо кружечками, його ми використовуємо для верхнього шару запіканки. Одну моркву натираємо на тертці, другу ріжемо кружальцями. Обсмажуємо гриби на рослинній олії разом з дрібно порізаною цибулею, даємо трохи охолонути, а тим часом збиваємо яйця. У мисці змішуємо натерті кабачки, моркву, гриби з цибулею, майонез, яйця, додаємо борошно, сіль, спеції, подрібнену зелень і перемішуємо всі інгредієнти. Викладаємо отриману масу у форму, змащену маслом, зверху - кружечок кабачка і морквини. Солимо, перчимо, трохи змащуємо майонезом і ставимо в духовку. Готується овочева запіканка з кабачками близько 45 хвилин при 180 градусах. Хвилин за 5-7 до закінчення процесу приготування, посипаємо запіканку натертим сиром.
Якщо говорити про інших рецептах даного річного овоча, то завжди можна приготувати мариновані кабачки або ж кабачки в клярі . Кожне з даних страв може стати як самостійною стравою, так і відмінною закускою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем
Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
Що приготувати з кабачків?
Свіжі кабачки можна знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. А якщо ні, то в продажу вже напевно є заморожений варіант ці овочів, яким теж
Човники з кабачків
Сезон кабачків в самому розпалі, а це значить, що настав час готувати різноманітні страви з цього універсального овоча. Приготування одного з таких
Кабачки з помідорами і сиром
Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо
Рулетики з кабачків
Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього
Піца з кабачків
Піца з кабачків - це не саме звичне поєднання, вона скоріше нагадує знайомі нам оладки з кабачків або овочеві запіканки. Але якщо вам подобається