Влітку, коли на прилавках величезну кількість свіжих овочів, обов'язково треба зробити овочеву запіканку. І краще всього підійдуть для цього кабачки. Який би рецепт запіканки з кабачків ви не вибрали, будьте впевнені, що апетитна сирна скоринка і різні добавки - будь то помідори, перець або м'ясо, дозволять вам пограти зі смаком і дивувати свою сім'ю щоразу абсолютно новим блюдом.
Запіканка з кабачків і картоплі
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; кабачок - 3 шт.; молоко - 05 склянки; яйце - 3 шт.; перець солодкий - 2 шт.; сир - 150 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Спочатку почистимо картоплю і кабачки і поріжемо їх кружечками. Перець нарізаємо кубиками. У форму для запікання викладаємо шар картоплі, солимо, додаємо спеції, потім шар кабачків, перцю, посипаємо натертим сиром і повторюємо всі верстви ще раз. Яйця і молоко збиваємо, додаємо спеції, сіль і заливаємо отриманою сумішшю запіканку з кабачків. За бажанням ви можете додати дрібно нарубану зелень. Випікається запіканка з картоплі та кабачків близько 50 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Запіканка з кабачків і помідорів
Інгредієнти: помідори - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; молоко - 3 ст. ложки; сир - 30 г; яйце - 2 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком. Приготування Кабачки і помідори нарізаємо кружальцями товщиною близько 0% см, укладаємо їх віялом у форму, змащену маслом, солимо, додаємо спеції за смаком. Потім посипаємо натертим сиром і змащуємо сметаною. Збиваємо яйця з молоком, солимо, перчимо і заливаємо запіканку. Ставимо її в духовку (180 градусів) на 40 хвилин. Щоб кабачкова запіканка з сиром не підгоріла, періодично наглядайте за нею. Якщо почне підгоряти сир, накрийте форму фольгою.
Запіканка з кабачків з м'ясом
Інгредієнти: свинина (телятина) - 700 г; кабачок - 2-3 шт.; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; сир - 150 г; майонез, кетчуп - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і змішати з соусом, приготованим з майонезу, кетчупу, солі і перцю. Потім викладаємо його у форму, змащену маслом. 1-2 кабачка натираємо на крупній тертці, змішуємо з дрібно порізаною цибулею і яйцем, солимо і викладаємо на м'ясо. Ще один кабачок нарізаємо кільцями і розкладаємо зверху. Промазуємо майонезом, посипаємо сиром (тертим) і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 60 хвилин.
Аналогічно готується запіканка з кабачків з куркою, якщо замість свинини або телятини ви візьмете куряче філе або фарш. Подавати таку страву можна з рисовим або картопляним гарніром.
Запіканка з кабачків з грибами
Інгредієнти: гриби - 200 г; морква - 2 шт.; кабачок - 1 кг; цибуля - 1-2 шт.; сир - 100 г; яйце - 3 шт.; майонез - 4-5 ст. ложок; сіль, перець, спеції - за смаком; зелень; борошно - 5 ст. ложок; рослинне масло. Приготування Один кабачок відкладаємо, інші натираємо на крупній тертці, додаємо сіль, а коли вони пустять сік, віджимаємо. Залишився кабачок нарізаємо кружечками, його ми використовуємо для верхнього шару запіканки. Одну моркву натираємо на тертці, другу ріжемо кружальцями. Обсмажуємо гриби на рослинній олії разом з дрібно порізаною цибулею, даємо трохи охолонути, а тим часом збиваємо яйця. У мисці змішуємо натерті кабачки, моркву, гриби з цибулею, майонез, яйця, додаємо борошно, сіль, спеції, подрібнену зелень і перемішуємо всі інгредієнти.
Викладаємо отриману масу у форму, змащену маслом, зверху - кружечок кабачка і морквини. Солимо, перчимо, трохи змащуємо майонезом і ставимо в духовку. Готується овочева запіканка з кабачками близько 45 хвилин при 180 градусах. Хвилин за 5-7 до закінчення процесу приготування, посипаємо запіканку натертим сиром.
Якщо говорити про інших рецептах даного річного овоча, то завжди можна приготувати мариновані кабачки або ж кабачки в клярі . Кожне з даних страв може стати як самостійною стравою, так і відмінною закускою.