Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачки з помідорами і сиром

Кабачки з помідорами і сиром

18-03-2015, 09:11
2 149
Кабачки з помідорами і сиром
Кабачки - це універсальні овочі, які не тільки корисні, але й унікальні з точки зору кулінарії. Вони володіють дивовижною здатністю приймати смак і аромат сусідніх з ними інгредієнтів, тому їх можна спокійно поєднувати з будь-якими продуктами. Але особливо ніжними та смачними кабачки виходять з сиром і помідорами.

Кабачки, запечені з помідорами


Інгредієнти:

  • кабачок - 3 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • сир твердих сортів - 100 г;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • рослинне масло - для змазування;

  • молоко - 5 ст. ложок.


  • Приготування
    Розглянемо простий варіант, як приготувати кабачки з помідорами. Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: кабачок і помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр. Сир натираємо на дрібній тертці. Яйця злегка збиваємо з молоком, солимо і перчимо за смаком. Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї, по черзі, кружечки помідорів і кабачків. Овочі злегка додаємо сіль, посипаємо улюбленими спеціями і поливаємо сметаною. Зверху посипаємо тертим сиром і заливаємо молочно - яєчною масою. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо кабачки під сиром протягом 30 хвилин.

    Кабачки, фаршировані сиром


    Інгредієнти:

  • кабачок - 2 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • сир - 50 г;

  • сметана - 100 мл;

  • топлене масло - 1 ст. ложка;

  • зелень петрушки - за бажанням;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Кабачки гарненько миємо, обсушуємо і акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки. Тепер, за допомогою ложки обережно, щоб не пошкодити стінки, вискребаем серцевину і робимо "човники". Овочеву м'якоть дрібно нарізаємо ножем і викладаємо на підігріту сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції, солимо і тушкуємо на середньому вогні при відкритій кришці. Далі знімаємо сковороду з плити і залишаємо остигати хоча б хвилин 10. Цим часом поки моєму помідори і нарізаємо їх кільцями.
    На великій тертці натираємо сир змішуємо з кабачковою масою, додаємо сіль за смаком і рубану зелень. Все ретельно перемішуємо і наповнюємо приготовленої начинкою готові "човники". Перекладаємо кабачки у форму для запікання, змащену маслом, зверху розкладаємо нарізані помідори і акуратно змащуємо все сметаною. На дно наливаємо трохи води, щоб кабачки не підгоріли, накриваємо фольгою і відправляємо на 30 хвилин в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Готову страву трохи охолоджуємо, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!

    Рецепт кабачків з сиром


    Інгредієнти:

  • кабачок - 2 шт.;

  • помідор -2 шт;

  • бринза - 150 г;

  • жирний майонез - 3 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Кабачки миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими кружечками і даємо їм відлежатися протягом 30 хвилин, для того, щоб стік весь зайвий сік. Потім промиваємо їх, посипаємо сіллю, перцем і спеціями за смаком. Тепер займемося з вами кляром : борошно змішуємо з майонезом до отримання однорідної маси,
    Кабачки з помідорами і сиром
    додаємо при необхідності спеції і все перемішуємо. Помідори нарізаємо кружечками, а сир натираємо окремо на крупній тертці. Сковороду заздалегідь розігріваємо, наливаємо трохи олії. Кабачки мачає в клярі і обсмажуємо на сильному вогні з двох боків до появи коричневої скоринки. Готові шматочки викладаємо одним шаром на деко. Зверху на них - помідори і посипаємо все тертим сиром. Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо кабачки протягом 15 хвилин. Страви з кабачків з сиром можна подати як в окремому вигляді, так і у вигляді закуски до картопляному пюре , рису або гречки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Що приготувати з кабачків?
    Що приготувати з кабачків?
    Свіжі кабачки можна знайти на прилавках супермаркетів круглий рік. А якщо ні, то в продажу вже напевно є заморожений варіант ці овочів, яким теж
    Кабачки в клярі
    Кабачки в клярі
    Кабачок - чудовий овоч, який можна приготувати різними способами. Сьогодні ми поговоримо про кабачках в клярі, оскільки готувати їх дуже просто, а
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром
    Кабачки з сиром - відмінний варіант закуски до будь-якого гарніру. Таке просте, але в теж час оригінальна страва, неодмінно оцінять ваші рідні та