Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кабачки в клярі

Кабачки в клярі

18-03-2015, 09:27
1 029
Кабачки в клярі
Перші молоденькі і ніжні кабачки з'являються ще навесні і супроводжують нас все літо, до самих заморозків. Існує маса способів, як можна приготувати кабачки - їх тушкують, запікають, солять, роблять ікру. І, мабуть, самий популярний рецепт - обсмажити кабачки в клярі. Здавалося б, куди вже простіше, нарізати кружечками і на сковорідку, але і тут можливі варіанти.
Як швидко приготувати кабачки в клярі?
Цей рецепт максимально заощадить ваш час!
Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • яйце - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Збиваємо яйце з ложкою крижаний газованої води (важливо! тісто кляру вийти легким і повітряним), поступово додаючи борошно. Солимо, перчимо.
    Для смаження краще брати кабачок молодий і ніжний. Але якщо шкірка вже загрубіла - обрізаємо її і вирізаємо серцевину. Кабачок нарізаємо довгими смугами, опускаємо в кляр і викладаємо на розігріту сковороду. Заливаємо рештою тестом і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольори. Готовий кабачковий млинець нарізаємо на порції і подаємо з товченим часником і соєвим соусом.

    Кабачки, смажені в клярі
    Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • кріп - 1пучок;

  • часник - 3 зубчики;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Як посмажити кабачки в клярі? Для початку наріжемо кружальцями товщиною близько 5 мм, посолити і залишимо на півгодини.
    Для кляру збиваємо яйце, додаємо борошно і добре вимішуємо. Зливаємо виділилася з кабачків рідина. Потім кожен кружечок в кляр, викладаємо у фритюр і обсмажуємо до появи хрусткої скоринки.Щоб прибрати з готових кабачків зайве масло, даємо їм «відлежатися» на паперовому рушнику. На блюдо викладаємо шарами кабачки , приправляючи кожен давленим часником і дрібно січеною зеленню кропу.
    Кабачки з фаршем в клярі, запечені в духовці
    Інгредієнти:

  • кабачок - 3 шт.;

  • фарш - 300 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 3 ч. ложки;

  • сіль, перець чорний - за смаком.


  • Приготування
    Для кляру збиваємо яйця з молоком. Окремо в тарілці змішуємо борошно, сіль і перець. Кабачки очистити від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки 2 см, акуратно вирізаємо серединку. Начиняємо фаршем кабачки. Підійде будь-м'ясний або рибний, і навіть сир із зеленню.
    Обвалюємо кожен кружечок в борошняної суміші, а потім мачає в клярі. Злегка обсмажуємо з двох сторін для утворення рум'яної скоринки, після викладаємо на деко і запікаємо кабачки в духовці до готовності.
    Квіти кабачків з м'ясом в клярі
    Дуже смачне, ситне і дивно красиве блюдо італійської кухні.
    Інгредієнти:

  • квіти кабачків - 10 шт.;

  • м'ясо варене - 200 г;

  • сир твердий - 50 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • олія оливкова - для смаження.


  • Приготування
    Заповнюємо квіткові чашки дрібно нарубаним м'ясом, «запечатуємо» їх шматочками сиру. Змішуємо борошно з яйцем, занурюємо підготовлені квіточки в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
    Кабачки в клярі з помідорами
    Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • помідори - 2 шт.;

  • сир твердий - 150 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • олія - для смаження;

  • каррі - 1 /2 ч. ложки;

  • сіль - за смаком.
  • Кабачки в клярі


    Приготування
    Кабачки нарізаємо кружечками завтовшки близько сантиметра. Для кляру змішуємо до однорідності борошно з майонезом і каррі. Обвалюємо в ньому кабачки і обсмажуємо з двох сторін.
    Потім викладаємо кабачки на деко, зверху кладемо нарізані кружечками помідори. Посипаємо все тертим сиром. Відправляємо овочі в духовку, розігріту до 180 градусів, буквально на 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Даємо готовому страві трохи охолонути, нарізаємо порціями і посипаємо рубаною зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з кабачків
    Запіканка з кабачків
    Кабачки - приголомшливо смачні і корисні овочі. З них можна приготувати дуже багато страв: замаринувати, посмажити, зробити рататуй або ікру, однак
    Кабачки з фаршем
    Кабачки з фаршем
    Кабачок - корисний овоч, який відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами. І сьогодні, ми розповімо, як приготувати кабачки з м'ясним фаршем. Вийде
    Кабачки з помідорами і сиром
    Кабачки з помідорами і сиром
    Кабачки є універсальними і корисними овочами, з яких можна створити безліч смачних страв. Вони чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Розглянемо
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Смажені кабачки
    Смажені кабачки
    З кабачка можна зробити багато різних і ароматних страв, будь то закуски або основні страви. Але сьогодні мова піде про смажені кабачки. У нашій
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки з м'ясом
    Кабачки, мають нейтральний смак, поєднуються з багатьма інгредієнтами. Але найчастіше їх готують з м'ясом. Ось про цих цікавих варіантах створення