Перші молоденькі і ніжні кабачки з'являються ще навесні і супроводжують нас все літо, до самих заморозків. Існує маса способів, як можна приготувати кабачки - їх тушкують, запікають, солять, роблять ікру. І, мабуть, самий популярний рецепт - обсмажити кабачки в клярі. Здавалося б, куди вже простіше, нарізати кружечками і на сковорідку, але і тут можливі варіанти.
Як швидко приготувати кабачки в клярі?
Цей рецепт максимально заощадить ваш час!
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; яйце - 1 шт.; часник - 2 зубчики; соус соєвий - 1 ст. ложка; олія оливкова - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Збиваємо яйце з ложкою крижаний газованої води (важливо! тісто кляру вийти легким і повітряним), поступово додаючи борошно. Солимо, перчимо.
Для смаження краще брати кабачок молодий і ніжний. Але якщо шкірка вже загрубіла - обрізаємо її і вирізаємо серцевину. Кабачок нарізаємо довгими смугами, опускаємо в кляр і викладаємо на розігріту сковороду. Заливаємо рештою тестом і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольори. Готовий кабачковий млинець нарізаємо на порції і подаємо з товченим часником і соєвим соусом.
Кабачки, смажені в клярі
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; яйця - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; кріп - 1пучок; часник - 3 зубчики; сіль - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Як посмажити кабачки в клярі? Для початку наріжемо кружальцями товщиною близько 5 мм, посолити і залишимо на півгодини.
Для кляру збиваємо яйце, додаємо борошно і добре вимішуємо. Зливаємо виділилася з кабачків рідина. Потім кожен кружечок в кляр, викладаємо у фритюр і обсмажуємо до появи хрусткої скоринки.Щоб прибрати з готових кабачків зайве масло, даємо їм «відлежатися» на паперовому рушнику. На блюдо викладаємо шарами кабачки , приправляючи кожен давленим часником і дрібно січеною зеленню кропу.
Кабачки з фаршем в клярі, запечені в духовці
Інгредієнти: кабачок - 3 шт.; фарш - 300 г; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 3 ч. ложки; сіль, перець чорний - за смаком. Приготування Для кляру збиваємо яйця з молоком. Окремо в тарілці змішуємо борошно, сіль і перець. Кабачки очистити від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки 2 см, акуратно вирізаємо серединку. Начиняємо фаршем кабачки. Підійде будь-м'ясний або рибний, і навіть сир із зеленню.
Обвалюємо кожен кружечок в борошняної суміші, а потім мачає в клярі. Злегка обсмажуємо з двох сторін для утворення рум'яної скоринки, після викладаємо на деко і запікаємо кабачки в духовці до готовності.
Квіти кабачків з м'ясом в клярі
Дуже смачне, ситне і дивно красиве блюдо італійської кухні.
Інгредієнти: квіти кабачків - 10 шт.; м'ясо варене - 200 г; сир твердий - 50 г; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст. ложка; олія оливкова - для смаження. Приготування Заповнюємо квіткові чашки дрібно нарубаним м'ясом, «запечатуємо» їх шматочками сиру. Змішуємо борошно з яйцем, занурюємо підготовлені квіточки в кляр і обсмажуємо до золотистого кольору.
Кабачки в клярі з помідорами
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; помідори - 2 шт.; сир твердий - 150 г; майонез - 2 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка; олія - для смаження; каррі - 1 /2 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Кабачки нарізаємо кружечками завтовшки близько сантиметра. Для кляру змішуємо до однорідності борошно з майонезом і каррі. Обвалюємо в ньому кабачки і обсмажуємо з двох сторін.
Потім викладаємо кабачки на деко, зверху кладемо нарізані кружечками помідори. Посипаємо все тертим сиром. Відправляємо овочі в духовку, розігріту до 180 градусів, буквально на 5 хвилин, поки сир не розплавиться. Даємо готовому страві трохи охолонути, нарізаємо порціями і посипаємо рубаною зеленню.