Кабачки - це універсальні овочі, які не тільки корисні, але й унікальні з точки зору кулінарії. Вони володіють дивовижною здатністю приймати смак і аромат сусідніх з ними інгредієнтів, тому їх можна спокійно поєднувати з будь-якими продуктами. Але особливо ніжними та смачними кабачки виходять з сиром і помідорами.
Кабачки, запечені з помідорами
Інгредієнти: кабачок - 3 шт.; помідор - 2 шт.; сир твердих сортів - 100 г; сметана - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; рослинне масло - для змазування; молоко - 5 ст. ложок. Приготування Розглянемо простий варіант, як приготувати кабачки з помідорами. Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти: кабачок і помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1 сантиметр. Сир натираємо на дрібній тертці. Яйця злегка збиваємо з молоком, солимо і перчимо за смаком. Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо в неї, по черзі, кружечки помідорів і кабачків. Овочі злегка додаємо сіль, посипаємо улюбленими спеціями і поливаємо сметаною. Зверху посипаємо тертим сиром і заливаємо молочно - яєчною масою. Ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо кабачки під сиром протягом 30 хвилин.
Кабачки, фаршировані сиром
Інгредієнти: кабачок - 2 шт.; помідор - 2 шт.; сир - 50 г; сметана - 100 мл; топлене масло - 1 ст. ложка; зелень петрушки - за бажанням; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Кабачки гарненько миємо, обсушуємо і акуратно розрізаємо вздовж на дві половинки. Тепер, за допомогою ложки обережно, щоб не пошкодити стінки, вискребаем серцевину і робимо "човники". Овочеву м'якоть дрібно нарізаємо ножем і викладаємо на підігріту сковороду з рослинним маслом. Додаємо спеції, солимо і тушкуємо на середньому вогні при відкритій кришці. Далі знімаємо сковороду з плити і залишаємо остигати хоча б хвилин 10. Цим часом поки моєму помідори і нарізаємо їх кільцями.
На великій тертці натираємо сир змішуємо з кабачковою масою, додаємо сіль за смаком і рубану зелень. Все ретельно перемішуємо і наповнюємо приготовленої начинкою готові "човники". Перекладаємо кабачки у форму для запікання, змащену маслом, зверху розкладаємо нарізані помідори і акуратно змащуємо все сметаною. На дно наливаємо трохи води, щоб кабачки не підгоріли, накриваємо фольгою і відправляємо на 30 хвилин в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Готову страву трохи охолоджуємо, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу!
Рецепт кабачків з сиром
Інгредієнти: кабачок - 2 шт.; помідор -2 шт; бринза - 150 г; жирний майонез - 3 ст. ложки; рослинна олія; сіль, перець - за смаком; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Кабачки миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими кружечками і даємо їм відлежатися протягом 30 хвилин, для того, щоб стік весь зайвий сік. Потім промиваємо їх, посипаємо сіллю, перцем і спеціями за смаком. Тепер займемося з вами кляром : борошно змішуємо з майонезом до отримання однорідної маси,
додаємо при необхідності спеції і все перемішуємо. Помідори нарізаємо кружечками, а сир натираємо окремо на крупній тертці. Сковороду заздалегідь розігріваємо, наливаємо трохи олії. Кабачки мачає в клярі і обсмажуємо на сильному вогні з двох боків до появи коричневої скоринки. Готові шматочки викладаємо одним шаром на деко. Зверху на них - помідори і посипаємо все тертим сиром. Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо кабачки протягом 15 хвилин. Страви з кабачків з сиром можна подати як в окремому вигляді, так і у вигляді закуски до картопляному пюре , рису або гречки.