Човники з кабачків в духовці чудові тим, що можуть містити будь-яку начинку, яка тільки прийде вам в голову. А ще, їх головна перевага полягає у швидкому і зручному приготуванні, що обов'язково припаде до душі будь-якій господині.
Човники з кабачків з фаршем
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; фарш (свинячий або яловичий) - 400 г; помідор - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; сир - 50 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; перець - 5 р; сіль - 5 р. Приготування Цей рецепт допоможе відповісти на питання, як приготувати човники з кабачків будинку.
Насамперед слід помити кабачки, протерти їх сухою серветкою, розрізати вздовж і ложкою вийняти м'якоть з кожної половинки. М'якоть слід відкласти в сторону, але ні в якому разі не викидати.
Далі необхідно зайнятися начинкою. Для початку слід дрібно нарізати цибулю і відправити його обсмажуватися на сковороду. Коли цибуля стане прозорою, треба додати до нього фарш, сіль і перець і обсмажувати інгредієнти 30-35 хвилин. Через 20 хвилин слід додати до фаршу натерті помідори і м'якоть кабачків, після чого ретельно перемішати начинку і залишити гаситися ще на 15 хвилин.
Човники з кабачків необхідно рівномірно наповнити м'ясною начинкою, викласти на деко для запікання і зверху посипати натертим сиром.
Деко з кабачками слід відправити в нагріту до 170-180 градусів духовку і випікати блюдо 30 хвилин.
Човники з кабачків, фаршировані грибами
Човники з кабачків з грибами можуть стати заміною страви з м'ясним фаршем.
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; гриби (печериці) - 300 г; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сметана - 2 ст. ложки; масло рослинне - 1 ст. ложка; перець - 5 р; сіль - 5 р; сир - 50 р. Приготування Для початку необхідно вимити і висушити кабачки, після чого розрізати на дві частини вздовж і вийняти м'якоть з кожної половинки.
Далі слід дрібно нарізати цибулю і обсмажувати його на сковороді кілька хвилин, після чого додати до цибулі гриби, нарізані невеликими кубиками і м'якоть з кабачків. Коли вода з грибів і кабачків випарується, потрібно посолити і поперчити суміш і додати до нього дрібно нарізаний часник. Слідом за часником слід влити сметану і тушкувати продукти 5-7 хвилин.
Поки начинка гаситься, можна натерти сир і відкласти його в бік.
Викладіть човники на деко, змащене маслом або вистелене папером. Кожен човник наповніть начинкою і посипте сиром. Надішліть деко в духовку і випікайте блюдо 10-15 хвилин при 180 градусах.
Рецепт з кабачків - човники з овочами
Човники з кабачків з овочами є відмінним способом змусити вередливу дитину з'їсти ненависні йому продукти. Крім цього, така страва може стати ідеєю для оригінального і легкого вечері або обіду.
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; помідор - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; гриби - 300 г; часник - 1 шт.; сіль - 5 р; перець - 5 р; сир - 50 г; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Як і в попередніх рецептах, насамперед слід підготувати кабачки, розрізавши їх уздовж і вирізати м'якоть з середини при
допомогою ложки.
Далі необхідно нарізати всі овочі дрібними кубиками. В нагріту з маслом сковороду спочатку слід відправити цибулю, а через кілька хвилин додати до нього моркву, м'якоть кабачка і гриби і дати рідини випаруватися. Після цього можна додати до овочів помідори, часник і спеції, ретельно все перемішати і тушкувати 5-7 хвилин.
На лист необхідно викласти човники з кабачків, начинити їх овочевий сумішшю, змастити майонезом і посипати натертим сиром, після чого відправити в духовку і випікати 15 хвилин при середньому (170 градусів) вогні.
Готову страву можна подавати відразу з духовки.
Як кабачкової закуски відмінно виступлять рулетики з кабачків і кабачкові оладки .