Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гостро-солодкий дхансак з креветками

Гостро-солодкий дхансак з креветками

4-01-2015, 18:38
994
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Вельми оригінальний смак традиційного іранського страви дхансак знайшов небачену популярність в Індії, від чого історична батьківщина страви була успішно забута.
Дхансак поєднує в собі як гострі, так і солодкі смакові нотки, а в рецептах з цієї статті ми доповнимо страва солодкуватим м'ясом креветок.

Простий і смачний дхансак з креветками


Інгредієнти:
Для заправки каррі:

  • ріпчасту цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • томати - 3 шт.;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • гарам-масала - 1 ч. ложка;

  • кардамон - 4 шт.;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • вода - 1 ст.;

  • сіль - за смаком.


  • Для дхансака:

  • королівські креветки - 16 шт.;

  • червона сочевиця - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;

  • мелений каррі - 2 ч. ложки;

  • мелений чилі - 1 ч. ложка;

  • кайенский перець - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • ананасовий сік - 1/4 ст.;

  • свіжий коріандр;

  • гарам-масала - 1 ч. ложка;

  • сік 1 лимона.


  • Приготування
    Почнемо з заправки: цибулю нарізаємо великими півкільцями, томати бланшируем й ріжемо на четвертинки. Кладемо овочі на сковороду з олією і часником і смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким, а томати не почнуть перетворюватися в пюре. Тепер додаємо в сковороду половину води, тушкуємо 5 хвилин, виливаємо решту воду і додаємо спеції. Гарненько перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5 і пюрируем все за допомогою блендера.
    Тепер наповнюємо каструлю водою і засипаємо туди сочевицю. Тушкуємо сочевицю близько 30-40 хвилин до м'якості, після чого даємо стекти.
    З каррі і порошку чилі робимо пасту, розбавляючи прянощі лимонним соком. Поросяти, ягняти цибулю обсмажуємо разом з кайенским перцем, додаємо пасту чилі, перемішуємо і смажимо близько 30 секунд. Кладемо на сковороду креветки і продовжуємо приготування до тих пір, поки вони не стануть рожевими. Додаємо половину приготовленої раніше заправки, тушкуємо 5 хвилин і заливаємо ананасовий сік. Кладемо сочевицю. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, додаємо заправку при потребі, так, щоб готове блюдо вийшло густим і ароматним. В кінці присмачую блюдо часником, свіжим коріандром і кайенским перцем, додаємо трохи лимонного соку і даємо відпочити. Подаємо блюдо з рисом, або прісними коржами.

    Дхансак з зеленим чилі і корицею


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця 300 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • кардамон - 6 насіння;

  • гірчичні зерна - 3 ч. ложки;

  • пудра чилі - 2 ч. ложки;

  • куркума - 2 ч. ложки;

  • мелена кориця - 2 ч. ложки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • корінь імбиру (тертий) - 1 ч. ложка;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелений чилі - 3 шт.;

  • креветки - 700 г;

  • ананас - 1 шт.;

  • помідори - 8 шт.;

  • свіжий коріандр;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Сочевицю засипаємо в каструлю з водою, приправляємо сіллю і перцем і ставимо на вогонь. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо сочевицю до м'якості близько 20 хвилин.
    Поки сочевиця вариться, на сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому всі сухі спеції близько 2 хвилин. Як тільки спеції змінять колір,
    Гостро-солодкий дхансак з креветками
    додаємо до них нарізану ріпчасту цибулю, часник і імбир. Смажимо ароматну суміш ще 5 хвилин.
    Очищені обсмажуємо креветки в спеціях до зміни кольору. Слідом за креветками в сковороду відправляються скибочки ананаса, сочевиця і трохи теплої води, щоб суміш не була занадто густою і щільною. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, солимо, перчимо і присмачую свіжим коріандром.
    Готову страву можна їсти разом з тостом, обертати пітою або традиційними індійськими коржами чапаті . Перед подачею дхансак повинен трохи настоятися, а освіжити смаки страви допоможе невелику кількість лимонного соку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з королівськими креветками
    Салат з королівськими креветками
    Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - рецепт
    Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
    Сочевиця з м'ясом
    Сочевиця з м'ясом
    У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
    Легкий і ніжний індійський суп
    Легкий і ніжний індійський суп
    Індія відома своїми неповторними традиціями, в тому числі в кулінарії. І в нашій статті ми пропонуємо вам кілька цікавих і оригінальних варіантів
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
    Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
    Дивовижний індійський плов біріані
    Дивовижний індійський плов біріані
    Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів