Гостро-солодкий дхансак з креветками
Вельми оригінальний смак традиційного іранського страви дхансак знайшов небачену популярність в Індії, від чого історична батьківщина страви була успішно забута.
Дхансак поєднує в собі як гострі, так і солодкі смакові нотки, а в рецептах з цієї статті ми доповнимо страва солодкуватим м'ясом креветок.
Інгредієнти:
Для заправки каррі:
ріпчасту цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
томати - 3 шт.;
куркума - 1 ч. ложка;
гарам-масала - 1 ч. ложка;
кардамон - 4 шт.;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
вода - 1 ст.;
сіль - за смаком.
Для дхансака:
королівські креветки - 16 шт.;
червона сочевиця - 1 ст.;
цибуля ріпчаста - 1/4 шт.;
мелений каррі - 2 ч. ложки;
мелений чилі - 1 ч. ложка;
кайенский перець - 2 шт.;
часник - 1 зубчик;
рослинне масло - 5 ст. ложок;
ананасовий сік - 1/4 ст.;
свіжий коріандр;
гарам-масала - 1 ч. ложка;
сік 1 лимона.
Приготування
Почнемо з заправки: цибулю нарізаємо великими півкільцями, томати бланшируем й ріжемо на четвертинки. Кладемо овочі на сковороду з олією і часником і смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким, а томати не почнуть перетворюватися в пюре. Тепер додаємо в сковороду половину води, тушкуємо 5 хвилин, виливаємо решту воду і додаємо спеції. Гарненько перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5 і пюрируем все за допомогою блендера.
Тепер наповнюємо каструлю водою і засипаємо туди сочевицю. Тушкуємо сочевицю близько 30-40 хвилин до м'якості, після чого даємо стекти.
З каррі і порошку чилі робимо пасту, розбавляючи прянощі лимонним соком. Поросяти, ягняти цибулю обсмажуємо разом з кайенским перцем, додаємо пасту чилі, перемішуємо і смажимо близько 30 секунд. Кладемо на сковороду креветки і продовжуємо приготування до тих пір, поки вони не стануть рожевими. Додаємо половину приготовленої раніше заправки, тушкуємо 5 хвилин і заливаємо ананасовий сік. Кладемо сочевицю. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, додаємо заправку при потребі, так, щоб готове блюдо вийшло густим і ароматним. В кінці присмачую блюдо часником, свіжим коріандром і кайенским перцем, додаємо трохи лимонного соку і даємо відпочити. Подаємо блюдо з рисом, або прісними коржами.
Інгредієнти:
червона сочевиця 300 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
кардамон - 6 насіння;
гірчичні зерна - 3 ч. ложки;
пудра чилі - 2 ч. ложки;
куркума - 2 ч. ложки;
мелена кориця - 2 ч. ложки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
корінь імбиру (тертий) - 1 ч. ложка;
часник - 4 зубчики;
зелений чилі - 3 шт.;
креветки - 700 г;
ананас - 1 шт.;
помідори - 8 шт.;
свіжий коріандр;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Сочевицю засипаємо в каструлю з водою, приправляємо сіллю і перцем і ставимо на вогонь. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо сочевицю до м'якості близько 20 хвилин.
Поки сочевиця вариться, на сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому всі сухі спеції близько 2 хвилин. Як тільки спеції змінять колір, додаємо до них нарізану ріпчасту цибулю, часник і імбир. Смажимо ароматну суміш ще 5 хвилин.
Очищені обсмажуємо креветки в спеціях до зміни кольору. Слідом за креветками в сковороду відправляються скибочки ананаса, сочевиця і трохи теплої води, щоб суміш не була занадто густою і щільною. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, солимо, перчимо і присмачую свіжим коріандром.
Готову страву можна їсти разом з тостом, обертати пітою або традиційними індійськими коржами чапаті . Перед подачею дхансак повинен трохи настоятися, а освіжити смаки страви допоможе невелику кількість лимонного соку.
Дхансак поєднує в собі як гострі, так і солодкі смакові нотки, а в рецептах з цієї статті ми доповнимо страва солодкуватим м'ясом креветок.
Простий і смачний дхансак з креветками
Інгредієнти:
Для заправки каррі:
Для дхансака:
Приготування
Почнемо з заправки: цибулю нарізаємо великими півкільцями, томати бланшируем й ріжемо на четвертинки. Кладемо овочі на сковороду з олією і часником і смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким, а томати не почнуть перетворюватися в пюре. Тепер додаємо в сковороду половину води, тушкуємо 5 хвилин, виливаємо решту воду і додаємо спеції. Гарненько перемішуємо, тушкуємо ще хвилин 5 і пюрируем все за допомогою блендера.
Тепер наповнюємо каструлю водою і засипаємо туди сочевицю. Тушкуємо сочевицю близько 30-40 хвилин до м'якості, після чого даємо стекти.
З каррі і порошку чилі робимо пасту, розбавляючи прянощі лимонним соком. Поросяти, ягняти цибулю обсмажуємо разом з кайенским перцем, додаємо пасту чилі, перемішуємо і смажимо близько 30 секунд. Кладемо на сковороду креветки і продовжуємо приготування до тих пір, поки вони не стануть рожевими. Додаємо половину приготовленої раніше заправки, тушкуємо 5 хвилин і заливаємо ананасовий сік. Кладемо сочевицю. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, додаємо заправку при потребі, так, щоб готове блюдо вийшло густим і ароматним. В кінці присмачую блюдо часником, свіжим коріандром і кайенским перцем, додаємо трохи лимонного соку і даємо відпочити. Подаємо блюдо з рисом, або прісними коржами.
Дхансак з зеленим чилі і корицею
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю засипаємо в каструлю з водою, приправляємо сіллю і перцем і ставимо на вогонь. Доводимо рідина в каструлі до кипіння, а потім зменшуємо вогонь і варимо сочевицю до м'якості близько 20 хвилин.
Поки сочевиця вариться, на сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому всі сухі спеції близько 2 хвилин. Як тільки спеції змінять колір, додаємо до них нарізану ріпчасту цибулю, часник і імбир. Смажимо ароматну суміш ще 5 хвилин.
Очищені обсмажуємо креветки в спеціях до зміни кольору. Слідом за креветками в сковороду відправляються скибочки ананаса, сочевиця і трохи теплої води, щоб суміш не була занадто густою і щільною. Тушкуємо дхансак 5 хвилин, солимо, перчимо і присмачую свіжим коріандром.
Готову страву можна їсти разом з тостом, обертати пітою або традиційними індійськими коржами чапаті . Перед подачею дхансак повинен трохи настоятися, а освіжити смаки страви допоможе невелику кількість лимонного соку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або
Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
Легкий і ніжний індійський суп
Індія відома своїми неповторними традиціями, в тому числі в кулінарії. І в нашій статті ми пропонуємо вам кілька цікавих і оригінальних варіантів
Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів