Курча каррі - рецепт
Гострий курча каррі - страва для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань та пікантності. У поєднанні з відварним рисом або простий коржем і салатом, таке блюдо - те, що треба на обід.
Інгредієнти:
зелений перець чилі - 2 шт.;
мигдаль - 100 г;
імбир - шматочок розміром в 2-3 див.;
часник - 4 зубчики;
вершки - 200 мл;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
кардамон - 2 шт.;
кориця - 1 паличка;
гарам-масала - 4 ч. ложки;
курча - 1 тушка;
грецький йогурт - 100 г;
коріандр.
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Перці чилі очистити від насіння і крупно нарізаємо. Кладемо шматочки перців в блендер разом з мигдалем, імбиром і часником. Заливаємо все вершками і збиваємо до однорідності.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кільцями ріпчасту цибулю, бутони гвоздики, кардамон, корицю і 2 чайні ложки гарам-масала. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину, після чого додаємо раннє приготовлену пасту. Доводимо рідину до кипіння і приправляємо все сіллю. Курча розбираємо на шматки і кладемо на дно жаровні. Зверху птиці розподіляємо йогурт.
Переставляємо блюдо в духовку, попередньо накривши кришкою і готуємо 40 хвилин. Перед подачею посипаємо курчати залишками гарам-масала. Подають курчати каррі з рисом і пшеничними коржами.
Інгредієнти:
курча - 1 тушка;
томатне пюре - 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
суміш спецій для каррі - 1 ч. ложка;
паста з часнику і імбиру - 2 ст. ложки;
гарам-масала - 1/2 ч. ложки;
рослинне масло.
Приготування
У товстостінній глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому всі спеції. Як тільки спеції в гарячому маслі почнуть видавати характерні клацають звуки - на сковороду можна додаємо пасту з імбиру і часнику (для її приготування часник і імбир достатньо розтерти в рівних пропорціях), а також нарізану кільцями ріпчасту цибулю. Слідом за пастою кладемо шматочки розділеного курчати і обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору.
Приправляємо птицю сіллю і заливаємо томатним пюре. Додатково у страву можна додати трохи води або бульйону. Після залишається лише гасити птицю до повної готовності.
Подають таке каррі посипавши свіжим коріандром з обсмаженими або звареними круто яйцями, а також звичними для індійців пшеничними коржами.
Курча каррі з мигдалем і йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Перці чилі очистити від насіння і крупно нарізаємо. Кладемо шматочки перців в блендер разом з мигдалем, імбиром і часником. Заливаємо все вершками і збиваємо до однорідності.
У сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану кільцями ріпчасту цибулю, бутони гвоздики, кардамон, корицю і 2 чайні ложки гарам-масала. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину, після чого додаємо раннє приготовлену пасту. Доводимо рідину до кипіння і приправляємо все сіллю. Курча розбираємо на шматки і кладемо на дно жаровні. Зверху птиці розподіляємо йогурт.
Переставляємо блюдо в духовку, попередньо накривши кришкою і готуємо 40 хвилин. Перед подачею посипаємо курчати залишками гарам-масала. Подають курчати каррі з рисом і пшеничними коржами.
Як приготувати курчати каррі?
Інгредієнти:
Приготування
У товстостінній глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому всі спеції. Як тільки спеції в гарячому маслі почнуть видавати характерні клацають звуки - на сковороду можна додаємо пасту з імбиру і часнику (для її приготування часник і імбир достатньо розтерти в рівних пропорціях), а також нарізану кільцями ріпчасту цибулю. Слідом за пастою кладемо шматочки розділеного курчати і обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору.
Приправляємо птицю сіллю і заливаємо томатним пюре. Додатково у страву можна додати трохи води або бульйону. Після залишається лише гасити птицю до повної готовності.
Подають таке каррі посипавши свіжим коріандром з обсмаженими або звареними круто яйцями, а також звичними для індійців пшеничними коржами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курча з баклажанами
Курча з баклжанами - вишукане й чудове блюдо для сімейного обіду в недільний день. А приготувати цю смакота зовсім нескладно, і в цьому вам
Фарширований курча
Фаршировані курчата - це смачне і оригінальне блюдо, яке можна подати як на святковий стіл, так і до обіду у вихідний день. Пропонуємо вам декілька
Курча в горщику
Страви, приготовані в горщиках, завжди виходять ароматніше і соковитіше, ніж на сковороді або в каструлі. І зараз ми поділимося з вами цікавими
Шматочок Індії на вашому столі: чікен масала
Чікен масала - це курка, приготована в спеціальних індійських спеціях. Це пікантна і смачне блюдо, без сумніву, сподобається любителям гострої їжі. І
Дивовижний індійський плов біріані
Варіантів приготування плову існує досить багато, і всі вони мають певну специфіку. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька незвичайних рецептів
Гостро-солодкий дхансак з креветками
Дхансак - це популярний індійське блюдо, в якому чудово поєднуються, як гострі, так і солодкі смакові нотки. І сьогодні ми розповімо вам як його