Курча з баклажанами

Курча, тушкована з баклажанами, помідорами, солодким перцем і молодою картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Готувати будемо в сотейнику або великій сковороді з високим бортом.
Спочатку готуємо баклажани - видалимо з них отруту. Наріжемо баклажани кубиками або брусочками середнього розміру і заллємо холодною водою в мисці. Через 10-20 хвилин зіллємо воду і промиємо.
Займемося курчам: разделаем його на частини. Шийку і спинку краще пустити на бульйон. У нас залишиться грудка (разрежем її на 2-4 частини), стегенця (на 2-3 частини) і більш товста частина крилець.
Розігріємо в сотейнику масло або жир і обсмажимо поросяти, ягняти цибулю. Додамо частини курчати і обсмажуємо все разом на середньому вогні близько 5 хвилин, перевертаючи лопаткою. Зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою. Тушкуємо під кришкою протягом ще 15 хвилин, при необхідності подбавляя води або несульфитированного столового світлого вина.
Додаємо підготовлені баклажани і картоплю (можна розрізати кожну картоплину на 4 частини). Через 10 хвилин закладаємо солодкий перець, нарізаний короткою соломкою, дрібнонарублені помідори і спеції (якщо треба, подбавляем ще води). Тушкуємо протягом 10 хвилин.
Трохи охолоджуємо, подаємо, присипавши мелкорубленними часником і зеленню, зі свіжими прісними коржами

Можна, деяким чином, змінити цей рецепт і приготувати курчати з баклажанами, оливками і молодий квасолею. У цьому випадку закладайте молоду квасолю відразу після обсмажування м'яса. А оливки без кісточок - в самому кінці процесу приготування. Картоплю можна виключити або залишити - справа ваша. Замість картоплі можна додати брокколі , розібрану на качанчики (додавайте її за 15 хвилин до готовності). Постарайтеся обійтися без кропу, краще використовуйте розмарин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Обід «Мрія дон-Жуана»
Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки

Курча каррі - рецепт
Курча каррі - це гостре і пікантне блюдо, для тих, хто не боїться незвичайних смакових поєднань. Подають його зазвичай з відварним рисом або

Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з

Картопля з баклажанами
Картопля з баклажанами чудово поєднується. Взявши за основу ці два інгредієнти, можна створити багато цікавих і оригінальних страв. Давайте

Лечо з кабачків
Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території

Гювеч - рецепт
Гювеч, або гівеч - популярне блюдо країн Південно-Східної Європи, приготоване на основі м'яса, спецій і овочів. Просто, смачно і дуже корисно.