Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з баклажанами

Картопля з баклажанами

17-03-2015, 21:18
3 231
Картопля з баклажанами
За смаком картопля чудово і цілком органічно поєднується з баклажанами, що й не дивно, оскільки обидві ці надзвичайно корисні агрикультури відносяться до сімейства Пасльонових.
Взявши за гармонійну смакову основу картоплю і баклажани, можна готувати різні цікаві та корисні страви самими різними способами.

Баклажани з м'ясом і картоплею


Інгредієнти:

  • баклажан - 2-3 шт. (залежить від розміру);

  • картопля - 5-8 шт. середнього розміру;

  • баранина молода (також підійде нежирна свинина або телятина, кролик, м'ясо індички або гусака) - близько 400-600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гострий червоний перець;

  • томат-паста (необов'язковий компонент);

  • спеції сухі мелені (наприклад, суміш хмелі-сунелі);

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, естрагон);

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • масло рослинне або жир.


  • Приготування
    Спочатку наріжемо баклажани кубиками або брусочками і помістимо в миску з холодною водою хвилин на 10 щоб вийшов отрута. Потім воду зіллємо, баклажани промиємо і відкинемо на друшляк.
    У казані розігріваємо масло або жир і обсмажуємо дрібно нашатковані ножем цибулю і моркву.
    Додаємо нарізане невеликими шматочками бараняче м'ясо. Все перемішуємо і обсмажуємо до зміни відтінку м'яса, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо під кришкою протягом 20-50 хвилин (залежить від статі і віку тварини). При необхідності перемішуємо і підливаємо води. Коли м'ясо наполовину готове, додаємо нарізаний не дуже дрібно картопля (молодий і дрібний можна цілком і з шкіркою) і баклажани. Перемішуємо і тушкуємо, прикривши кришкою, на слабкому вогні ще протягом 20-40 хвилин з додаванням спецій.
    До кінця процесу можна додати томат-пасту . Вимикаємо вогонь і даємо постояти хвилин 10 після чого додаємо рубані зелень і часник (можна додати шматочок натурального вершкового масла - для смаку). Даємо постояти ще хвилин 10 - і можна подавати до столу. До такої страви добре підійде столове вино, ракія, чача, плодове бренді.
    У вегетаріанському пісному варіанті це блюдо готується без м'яса. Якщо готуєте з м'ясом курки - час приготування, природно, трохи зменшується.

    Картопля, смажена з баклажанами та помідорами, по-китайськи


    Відразу обязикамося, поняття «по-китайськи» - збірне, оскільки в Китаї існують кілька регіональних та національних кулінарних традицій, серйозно відрізняються один від одного як використовуваними продуктами, так і способами приготування. Так що коректніше буде говорити швидше про страви в китайському стилі.
    Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • крохмаль;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • перець червоний солодкий - 1-2 шт.;

  • помідори червоні стиглі щільні - 3-5 шт. (залежить від розміру);

  • перець червоний гострий свіжий;

  • олія кунжутна;

  • часник - 3-5 зубчиків;

  • свіжа зелень різна (базилік, кінза, петрушка і ін);

  • шаосінське рисове вино або мірін;

  • соєвий соус;

  • картопля.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо короткими нетовстими смужками, вимочуємо в холодній воді протягом 5-8 хвилин, після чого промиваємо і відкидаємо спочатку на друшляк, а потім на чисту серветку. Обвалюємо нарізані баклажани у крохмалі і смажимо у кунжутній олії на добре розпеченій сковороді до золотисто-коричневого відтінку. Знімаємо смажені баклажани зі сковороди лопаткою і перекладаємо на серветку.
    Картопля з баклажанами
    Нарізаємо цибулю півкільцями, а солодкий перець - короткою соломкою і обсмажуємо окремо на сильному вогні протягом 5-8 хвилин, постійно струшуючи сковороду і помішуючи лопаткою. Додаємо дрібнонарублені помідори і обсмажуємо ще протягом 3-5 хвилин, перемішуючи. Вливаємо трохи рисового вина і соєвого соусу . Вогонь вимикаємо і хвилин через 5-8 додаємо гострий червоний перець, рубані часник і зелень. Перемішуємо.
    Картоплю відварюємо окремо або запікаємо. Подаємо в трьох окремих стравах картоплю, смажені баклажани, овочі. При їжі кожен накладає собі в порційну тарілку всього потроху: спочатку картоплю, потім баклажани і овочі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Реберця з овочами
    Реберця з овочами
    Із свинячих, телячих, баранячих реберець можна готувати смачні і цікаві страви. Розповімо, як тушкувати реберця з різними овочами. Читаємо наші нові
    Курча з баклажанами
    Курча з баклажанами
    Курча з баклжанами - вишукане й чудове блюдо для сімейного обіду в недільний день. А приготувати цю смакота зовсім нескладно, і в цьому вам
    Смажені овочі
    Смажені овочі
    Смажені овочі чудово поєднуються з рисом, перловкою, картоплею, м'ясом. У нашій статті ми поговоримо про досить простих рецептах створення смажених
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.
    Лечо з кабачків
    Лечо з кабачків
    Лечо - смачна страва угорської кухні, нагадує рататуй. Основними його компонентами є цибулю, солодкий перець і помідори. В даний час на території
    Гювеч - рецепт
    Гювеч - рецепт
    Гювеч, або гівеч - популярне блюдо країн Південно-Східної Європи, приготоване на основі м'яса, спецій і овочів. Просто, смачно і дуже корисно.