Баклажани по-китайськи
Гострі закуски з серії «по-китайськи» завжди можна було віднести до розряду одних з найулюбленіших закусок у всіх шанувальників погостріше. Приготувати страву у корейському стилі можна і у себе вдома, скориставшись для цього простими рецептами, про які ми поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
зелена цибуля;
болгарський перець - 2 шт.;
печериці - 4-5 шт.;
рослинне масло.
Для соусу:
соєвий соус - 1/2 ст.;
сік лайма - 2 ст. ложки;
петрушка;
гострий соус - 1 ч. ложка.
Для кляру:
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ст.;
газована вода - 1 1/3 ст.
Приготування
Для соусу змішуємо подрібнену петрушку з соєвим і гострим соусом , а також соком лайма. В окремій мисці замішуємо тісто: борошно просіваємо, вбиваємо яйце і вливаємо газовану воду. Ставимо тісто в холодильник на час попередньої підготовки овочів.
Баклажани нарізаємо соломкою, аналогічним чином поступаємо з перцем. Пір'я зеленої цибулі і грибів залишаємо недоторканими.
У сотейнику розігріваємо олію. Занурюємо шматочки овочів в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все у фритюрі до золотавої скоринки. Надлишки масла вбираємо за допомогою паперової серветки.
Інгредієнти:
свинина - 100 г;
баклажани - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
соєвий соус - за смаком;
цукор - 1 ч. ложка;
крохмаль - 1 ст. ложка;
часник - 1-2 зубчики;
вода - 1/2 ст.;
зелень - для прикраси.
Приготування
Першим ділом візьмемося за м'ясо. Шматочок свинини необхідно промити, обсушити і обрізати від жив. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо в неї олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Готову свинину перекладаємо на тарілку, а на решті олії смажимо нарізану соломкою перець і моркву.
Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотистого кольору. Кожну пластину остуджуємо, кладемо в неї пару шматочків м'яса і овочів. Звертаємо баклажани рулетом і кладемо на блюдо.
У сотейнику змішати крохмаль з теплою водою, додаємо в суміш цукор і соєвий соус, а потім варимо соус на повільному вогні до загусання. Готовим соусом поливаємо баклажани і посипаємо їх зеленню.
Замість свинини в рецепті можна використовувати курку. Курка або свинина з баклажанами по-китайськи послужить прекрасним доповненням до будь-якого бенкету.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
картопля - 2 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
зелень - за смаком;
крохмаль - 2 ст. ложки;
соєвий соус - за смаком;
рослинна олія;
насіння кунжуту.
Приготування
Баклажани і картоплю нарізаємо брусочками. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку картоплю до повної готовності, після чого прибираємо його зі сковороди і кладемо в неї баклажани. Як тільки баклажан стане м'яким, повертаємо картоплю на сковороду і ретельно все перемішуємо.
В 3/4 ст. теплої води розвести крохмаль. Додаємо в крохмальний розчин соєвий соус і подрібнений часник, все ретельно перемішуємо. Поливаємо крохмальним соусом вміст сковороди і продовжуємо готування до тих пір, поки сам соус не загусне.
Готове блюдо викладаємо на тарілку, за бажанням доповнюємо свіжими овочами і посипаємо подрібненою зеленню і кунжутом.
Інгредієнти:
баклажан - 3 шт.;
часник (подрібнений) - 1 ч. ложка;
кунжутне масло - 2 1/2 ч. ложки;
соєвий соус - 3 ст. ложки;
зелена цибуля - за смаком.
Приготування
Баклажани, кладемо на деко і запікаємо при 200 градусах 40-50 хвилин або до м'якості. Після, даємо овочам охолонути, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Заправляємо салат сумішшю з масла, соєвого соусу і часнику. Готову страву посипаємо зеленою цибулею.
Смажені баклажани в клярі по-китайськи
Інгредієнти:
Для соусу:
Для кляру:
Приготування
Для соусу змішуємо подрібнену петрушку з соєвим і гострим соусом , а також соком лайма. В окремій мисці замішуємо тісто: борошно просіваємо, вбиваємо яйце і вливаємо газовану воду. Ставимо тісто в холодильник на час попередньої підготовки овочів.
Баклажани нарізаємо соломкою, аналогічним чином поступаємо з перцем. Пір'я зеленої цибулі і грибів залишаємо недоторканими.
У сотейнику розігріваємо олію. Занурюємо шматочки овочів в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все у фритюрі до золотавої скоринки. Надлишки масла вбираємо за допомогою паперової серветки.
Рецепт баклажанів по-китайськи з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом візьмемося за м'ясо. Шматочок свинини необхідно промити, обсушити і обрізати від жив. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо в неї олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Готову свинину перекладаємо на тарілку, а на решті олії смажимо нарізану соломкою перець і моркву.
Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотистого кольору. Кожну пластину остуджуємо, кладемо в неї пару шматочків м'яса і овочів. Звертаємо баклажани рулетом і кладемо на блюдо.
У сотейнику змішати крохмаль з теплою водою, додаємо в суміш цукор і соєвий соус, а потім варимо соус на повільному вогні до загусання. Готовим соусом поливаємо баклажани і посипаємо їх зеленню.
Замість свинини в рецепті можна використовувати курку. Курка або свинина з баклажанами по-китайськи послужить прекрасним доповненням до будь-якого бенкету.
Як приготувати баклажани з картоплею по-китайськи?
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани і картоплю нарізаємо брусочками. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку картоплю до повної готовності, після чого прибираємо його зі сковороди і кладемо в неї баклажани. Як тільки баклажан стане м'яким, повертаємо картоплю на сковороду і ретельно все перемішуємо.
В 3/4 ст. теплої води розвести крохмаль. Додаємо в крохмальний розчин соєвий соус і подрібнений часник, все ретельно перемішуємо. Поливаємо крохмальним соусом вміст сковороди і продовжуємо готування до тих пір, поки сам соус не загусне.
Готове блюдо викладаємо на тарілку, за бажанням доповнюємо свіжими овочами і посипаємо подрібненою зеленню і кунжутом.
Салат з баклажанів по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани, кладемо на деко і запікаємо при 200 градусах 40-50 хвилин або до м'якості. Після, даємо овочам охолонути, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Заправляємо салат сумішшю з масла, соєвого соусу і часнику. Готову страву посипаємо зеленою цибулею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з м'ясом - рецепти
Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
Курка з баклажанами
Куряче м'ясо - чудовий дієтичний продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами. І сьогодні ми для вас приготували цікаві рецепти курки
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька