Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани по-китайськи

Баклажани по-китайськи

4-01-2015, 20:54
1 104
Баклажани по-китайськи
Гострі закуски з серії «по-китайськи» завжди можна було віднести до розряду одних з найулюбленіших закусок у всіх шанувальників погостріше. Приготувати страву у корейському стилі можна і у себе вдома, скориставшись для цього простими рецептами, про які ми поговоримо в цій статті.

Смажені баклажани в клярі по-китайськи


Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • зелена цибуля;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • печериці - 4-5 шт.;

  • рослинне масло.


  • Для соусу:

  • соєвий соус - 1/2 ст.;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • петрушка;

  • гострий соус - 1 ч. ложка.


  • Для кляру:

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • газована вода - 1 1/3 ст.


  • Приготування
    Для соусу змішуємо подрібнену петрушку з соєвим і гострим соусом , а також соком лайма. В окремій мисці замішуємо тісто: борошно просіваємо, вбиваємо яйце і вливаємо газовану воду. Ставимо тісто в холодильник на час попередньої підготовки овочів.
    Баклажани нарізаємо соломкою, аналогічним чином поступаємо з перцем. Пір'я зеленої цибулі і грибів залишаємо недоторканими.
    У сотейнику розігріваємо олію. Занурюємо шматочки овочів в кляр, даємо надлишків стекти і обсмажуємо все у фритюрі до золотавої скоринки. Надлишки масла вбираємо за допомогою паперової серветки.

    Рецепт баклажанів по-китайськи з м'ясом


    Інгредієнти:

  • свинина - 100 г;

  • баклажани - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • соєвий соус - за смаком;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • вода - 1/2 ст.;

  • зелень - для прикраси.


  • Приготування
    Першим ділом візьмемося за м'ясо. Шматочок свинини необхідно промити, обсушити і обрізати від жив. Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо в неї олію і обсмажуємо м'ясо до готовності. Готову свинину перекладаємо на тарілку, а на решті олії смажимо нарізану соломкою перець і моркву.
    Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо до золотистого кольору. Кожну пластину остуджуємо, кладемо в неї пару шматочків м'яса і овочів. Звертаємо баклажани рулетом і кладемо на блюдо.
    У сотейнику змішати крохмаль з теплою водою, додаємо в суміш цукор і соєвий соус, а потім варимо соус на повільному вогні до загусання. Готовим соусом поливаємо баклажани і посипаємо їх зеленню.
    Замість свинини в рецепті можна використовувати курку. Курка або свинина з баклажанами по-китайськи послужить прекрасним доповненням до будь-якого бенкету.

    Як приготувати баклажани з картоплею по-китайськи?


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • зелень - за смаком;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - за смаком;

  • рослинна олія;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Баклажани і картоплю нарізаємо брусочками. На сковороді з рослинним маслом обсмажуємо спочатку картоплю до повної готовності, після чого прибираємо його зі сковороди і кладемо в неї баклажани. Як тільки баклажан стане м'яким, повертаємо картоплю на сковороду і ретельно все перемішуємо.
    В 3/4 ст. теплої води розвести крохмаль. Додаємо в крохмальний розчин соєвий соус і подрібнений часник, все ретельно перемішуємо. Поливаємо крохмальним соусом вміст сковороди і продовжуємо готування до тих пір, поки сам соус не загусне.
    Готове блюдо викладаємо на тарілку, за бажанням доповнюємо свіжими овочами і посипаємо подрібненою зеленню і кунжутом.

    Салат з баклажанів по-китайськи


    Інгредієнти:
    Баклажани по-китайськи


  • баклажан - 3 шт.;

  • часник (подрібнений) - 1 ч. ложка;

  • кунжутне масло - 2 1/2 ч. ложки;

  • соєвий соус - 3 ст. ложки;

  • зелена цибуля - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани, кладемо на деко і запікаємо при 200 градусах 40-50 хвилин або до м'якості. Після, даємо овочам охолонути, м'якоть нарізаємо товстою соломкою. Заправляємо салат сумішшю з масла, соєвого соусу і часнику. Готову страву посипаємо зеленою цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - рецепти
    Баклажани з м'ясом - чудова закуска, яку в залежності від подачі можна подати і на повсякденний вечерю, і на святкове торжество. Розглянемо кілька
    Курка з баклажанами
    Курка з баклажанами
    Куряче м'ясо - чудовий дієтичний продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами. І сьогодні ми для вас приготували цікаві рецепти курки
    Смажені баклажани
    Смажені баклажани
    Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька