Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з баклажанами

Курка з баклажанами

19-03-2015, 17:22
2 331
Курка з баклажанами
Куряче м'ясо володіє ніжним смаком, який чудово поєднується з безліччю продуктів. Зараз ми вам розповімо, як приготувати курку з баклажанами.
Курка з баклажанами по-китайськи
Інгредієнти:

  • куряче філе - 400 г;

  • баклажани - 400 г;

  • цибуля (великий) - 1 шт.;

  • імбир свіжий - 10 г;

  • кунжутне насіння - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • винний оцет - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 4 ст. ложки;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1 ч. ложка;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • рослинна олія;

  • сіль.


  • Приготування
    Куряче філе миємо, обсушуємо, ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на сильному вогні до готовності. Після цього перекладаємо його в глибоку миску і накриваємо кришкою. На тій же сковороді обсмажуємо цибулю, нарізану півкільцями, викладаємо його до курки.
    Вимиті баклажани обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Щоб пішла гіркота, баклажани солимо, залишаємо хвилин на 20 а потім змиваємо. Після цього обсмажуємо до утворення скоринки. Додаємо терті на тертці часник і імбир, перемішуємо і протушиваем ще 2 хвилини.
    Викладаємо на сковороду курку з цибулею, додаємо кунжутне насіння, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини. З'єднуємо в мисочці оцет, соєвий соус, крохмаль і цукор. Отриманий соус виливаємо в сковороду, добре перемішуємо і тушкуємо, поки соус загусне. Додаємо за смаком сіль, подрібнений зелений лук. Все, блюдо з баклажанів і курки готово. Подавати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
    Салат з баклажанів і курки
    Інгредієнти:

  • баклажани - 200 г;

  • відварний картопля (середній) - 2 шт.;

  • відварене куряче філе - 150 г;

  • мариновані огірки - 1 шт.;

  • варена морква - 1 шт.;

  • сіль, зелень - за смаком.


  • Для заправки:

  • сметана - 130 мл;

  • гірчиця - 05 ч. ложки;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Баклажани чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі. Відварне куряче філе, картопля, морква, огірок нарізаємо кубиками, зелень дрібно кришимо. З'єднуємо всі інгредієнти. Для соусу змішуємо сметану, сік лимона і гірчицю . Заправляємо салат і подаємо до столу.
    Курка з баклажанами і грибами
    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • печериці - 150 г;

  • баклажани (середні) - 2 шт.;

  • кетчуп - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Печериці нарізаємо скибочками, а баклажани кубиками. Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до утворення легкої скоринки. Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками, викладаємо на сковороду з баклажанами і гриби, обсмажуємо до готовності курки, солимо і перчимо до смаку, додаємо кетчуп, перемішуємо, вливаємо близько 30 мл води і тушкуємо ще хвилин 15.
    Курка з баклажанами в мультиварці
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • цибуля - 300 г;

  • баклажани - 1 кг;

  • плавлений сир - 200 г;

  • сметана - 200 г;

  • сіль, червоний і чорний мелений перець, паприка - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо кружечками. Якщо вони великі, то ще додатково ріжемо навпіл. Посипаємо сіллю, перемішуємо і залишаємо приблизно на півгодини, а після цього змиваємо. Куряче філе нарізаємо шматочками середнього розміру. Цибулю дрібно кришимо. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо цибулю і в режимі «Смаження» доводимо до напівготовності. Додаємо курку, перемішуємо і обсмажуємо з цибулею хвилин 5 після цього вибираємо режим «Гасіння» і готуємо ще хвилин 20.
    Тепер викладаємо баклажани, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин. Трьом на крупній тертці плавлений сир, викладаємо його в каструлю, додаємо сметану, спеції й сіль по смаку, перемішуємо і в тому ж режимі готуємо ще 40 хвилин. Після звукового сигналу мультиварку відразу не відкриваємо, а даємо страві настоятися ще хвилин 10.
    Курка з баклажанами в духовці
    Інгредієнти:

  • курка - 1 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • баклажани - 4 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • рослинна олія - 50 мл;


  • майонез - 60 г;
  • Курка з баклажанами

  • сіль, кориця, перець, кардамон, кумін, зелень - за смаком.


  • Приготування
    Курку, миємо, обсушуємо і нарізаємо на шматочки потрібного розміру. Очищену картоплю ріжемо часточками, баклажани - скибочками, цибулю - півкільцями, помідори - кубиками. Всі продукти складаємо в миску, додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо. Потім додаємо майонез і рослинне масло, знову перемішуємо і викладаємо у форму для запікання. При температурі 180-200 градусів запікаємо близько 1 години. Потім викладаємо курку з баклажанами на блюдо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо відразу ж до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована капуста з баклажанами
    Тушкована капуста з баклажанами
    Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
    Смажені баклажани
    Смажені баклажани
    Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.