Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баклажани з грибами

Баклажани з грибами

18-03-2015, 08:42
3 045
Баклажани з грибами
Овочеве рагу з баклажанів з грибами чудово підійде в якості холодної закуски, доповнення до пасти, або іншого гарніру. Давайте познайомимося з різноманітними рецептами цієї страви ближче.
Баклажани по-китайськи
Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • гриби - 7 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • перець чилі - за смаком;

  • арахісове масло - 5 ст. ложок;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • рисовий оцет - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 1/2 ст. ложки;

  • цукор - 1/2 ст. ложки;

  • сіль, перець;

  • насіння кунжуту.


  • Приготування
    Розглянемо цікаве блюдо з баклажанів з грибами. Баклажани нарізаємо брусочками, гриби - товстими пластинами, чилі - соломкою, а цибулю з часником пюрируем за допомогою блендера.
    На сковороду наливаємо 2 ст. ложки арахісової і 1 ст. ложку кунжутного масла. Обсмажуємо на цій суміші масел баклажани до золотистого кольору.
    Змішуємо соєвий соус , оцет, крохмаль і цукор. Збиваємо все віночком 30 секунд. Цибулю з часником і гриби обсмажуємо до готовності і змішуємо з баклажанами. Поливаємо овочі і гриби підготовленої заправкою і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.

    Баклажани з грибами і помідорами, тушковані в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • суміш італійських трав - 1/2 ч. ложки;

  • сіль, перець - 1/4 ч. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • гриби - 200 г;

  • томати у власному соку - 300 г;

  • сир «Моцарелла» - 150 г;

  • сир «Пармезан» - 150 р.


  • Приготування
    У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані кільцями баклажани до золотистого кольору. Цибулю, часник і гриби швидко обсмажуємо і змішуємо з томатами у власному соку. Не забуваємо додати спеції за смаком. Тушкуємо гриби 10-15 хвилин.
    Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно частину баклажанів. Поверх розподіляємо частина грибної начинки і повторюємо процедуру до тих пір, поки гриби і баклажани не закінчаться. По черзі кожен шар посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Ставимо страву в духовку на 1 годину при 180 градусах, накривши фольгою. Потім знімаємо фольгу, висипаємо залишки сиру і готуємо все під грилем ще 10-15 хвилин. Баклажани, запечені з грибами під томатним соусом готові!

    Баклажани, фаршировані грибами і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • томати (нарізані консервовані) - 435 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • молоко - 5 ст. ложок;

  • сир «Рікотта» - 500 г;

  • гриби - 100 г;

  • зелена цибуля - 2-3 пера;

  • чебрець - 1 ч. ложка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • Баклажани з грибами

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо пластами і обсмажуємо з обох сторін. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності. Часник і цибулю обсмажуємо, заливаємо томатами, додаємо чебрець, сіль і перець. Тушкуємо 20 хвилин. Отриманий соус виливаємо у форму для випікання.
    У мисці змішуємо сир, молоко, зелений лук і гриби, додаємо сіль, перець, лимонний сік за смаком. Отриману суміш згортаємо в обсмажену баклажан, рулети з баклажанів з грибами кладемо в соус і випікаємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
    Рулети з баклажанів з часником
    Рулети з баклажанів з часником
    У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани по-китайськи
    Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.
    Полента з баклажанами
    Полента з баклажанами
    Полента - страва, поширене у багатьох кухнях світу під різними назвами. По суті справи це каша з завареною кукурудзяного борошна, яка вариться до