Баклажани з грибами
Овочеве рагу з баклажанів з грибами чудово підійде в якості холодної закуски, доповнення до пасти, або іншого гарніру. Давайте познайомимося з різноманітними рецептами цієї страви ближче.
Баклажани по-китайськи
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
гриби - 7 шт.;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
перець чилі - за смаком;
арахісове масло - 5 ст. ложок;
кунжутне масло - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
рисовий оцет - 1 ст. ложка;
крохмаль - 1/2 ст. ложки;
цукор - 1/2 ст. ложки;
сіль, перець;
насіння кунжуту.
Приготування
Розглянемо цікаве блюдо з баклажанів з грибами. Баклажани нарізаємо брусочками, гриби - товстими пластинами, чилі - соломкою, а цибулю з часником пюрируем за допомогою блендера.
На сковороду наливаємо 2 ст. ложки арахісової і 1 ст. ложку кунжутного масла. Обсмажуємо на цій суміші масел баклажани до золотистого кольору.
Змішуємо соєвий соус , оцет, крохмаль і цукор. Збиваємо все віночком 30 секунд. Цибулю з часником і гриби обсмажуємо до готовності і змішуємо з баклажанами. Поливаємо овочі і гриби підготовленої заправкою і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
суміш італійських трав - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець - 1/4 ч. ложки;
часник - 2 зубчики;
гриби - 200 г;
томати у власному соку - 300 г;
сир «Моцарелла» - 150 г;
сир «Пармезан» - 150 р.
Приготування
У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані кільцями баклажани до золотистого кольору. Цибулю, часник і гриби швидко обсмажуємо і змішуємо з томатами у власному соку. Не забуваємо додати спеції за смаком. Тушкуємо гриби 10-15 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно частину баклажанів. Поверх розподіляємо частина грибної начинки і повторюємо процедуру до тих пір, поки гриби і баклажани не закінчаться. По черзі кожен шар посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Ставимо страву в духовку на 1 годину при 180 градусах, накривши фольгою. Потім знімаємо фольгу, висипаємо залишки сиру і готуємо все під грилем ще 10-15 хвилин. Баклажани, запечені з грибами під томатним соусом готові!
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
рослинна олія;
томати (нарізані консервовані) - 435 г;
часник - 2 зубчики;
молоко - 5 ст. ложок;
сир «Рікотта» - 500 г;
гриби - 100 г;
зелена цибуля - 2-3 пера;
чебрець - 1 ч. ложка;
цибуля - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Баклажани нарізаємо пластами і обсмажуємо з обох сторін. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності. Часник і цибулю обсмажуємо, заливаємо томатами, додаємо чебрець, сіль і перець. Тушкуємо 20 хвилин. Отриманий соус виливаємо у форму для випікання.
У мисці змішуємо сир, молоко, зелений лук і гриби, додаємо сіль, перець, лимонний сік за смаком. Отриману суміш згортаємо в обсмажену баклажан, рулети з баклажанів з грибами кладемо в соус і випікаємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах.
Баклажани по-китайськи
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо цікаве блюдо з баклажанів з грибами. Баклажани нарізаємо брусочками, гриби - товстими пластинами, чилі - соломкою, а цибулю з часником пюрируем за допомогою блендера.
На сковороду наливаємо 2 ст. ложки арахісової і 1 ст. ложку кунжутного масла. Обсмажуємо на цій суміші масел баклажани до золотистого кольору.
Змішуємо соєвий соус , оцет, крохмаль і цукор. Збиваємо все віночком 30 секунд. Цибулю з часником і гриби обсмажуємо до готовності і змішуємо з баклажанами. Поливаємо овочі і гриби підготовленої заправкою і посипаємо насінням кунжуту. Подаємо блюдо з гарніром з відвареного рису.
Баклажани з грибами і помідорами, тушковані в духовці
Інгредієнти:
Приготування
У жаровню наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізані кільцями баклажани до золотистого кольору. Цибулю, часник і гриби швидко обсмажуємо і змішуємо з томатами у власному соку. Не забуваємо додати спеції за смаком. Тушкуємо гриби 10-15 хвилин.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо на дно частину баклажанів. Поверх розподіляємо частина грибної начинки і повторюємо процедуру до тих пір, поки гриби і баклажани не закінчаться. По черзі кожен шар посипаємо невеликою кількістю тертого сиру. Ставимо страву в духовку на 1 годину при 180 градусах, накривши фольгою. Потім знімаємо фольгу, висипаємо залишки сиру і готуємо все під грилем ще 10-15 хвилин. Баклажани, запечені з грибами під томатним соусом готові!
Баклажани, фаршировані грибами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо пластами і обсмажуємо з обох сторін. Гриби дрібно ріжемо і обсмажуємо до готовності. Часник і цибулю обсмажуємо, заливаємо томатами, додаємо чебрець, сіль і перець. Тушкуємо 20 хвилин. Отриманий соус виливаємо у форму для випікання.
У мисці змішуємо сир, молоко, зелений лук і гриби, додаємо сіль, перець, лимонний сік за смаком. Отриману суміш згортаємо в обсмажену баклажан, рулети з баклажанів з грибами кладемо в соус і випікаємо в духовці 25 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску
Баклажани по-китайськи
Баклажани - дивовижні овочі, які широко застосовуються в кулінарії різних країн. І сьогодні ми з вами поговоримо про те, як їх зробити по-китайськи.
Полента з баклажанами
Полента - страва, поширене у багатьох кухнях світу під різними назвами. По суті справи це каша з завареною кукурудзяного борошна, яка вариться до