Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рулети з баклажанів з часником

Рулети з баклажанів з часником

17-03-2015, 16:46
1 599
Рулети з баклажанів з часником
Не за горами баклажановий сезон, який просто не може пройти непоміченим повз шанувальників кулінарії. Випробуйте нові рецепти, відродивши старі сполучення, приготувавши, наприклад, баклажанові рулети з часником.

Рулети з баклажанів з сиром, часником і помідорами


Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • маринований болгарський перець - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • козячий сир - 250 г;

  • сир рікотта - 1/2 ст.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Деко для випікання змащуємо маслом і викладаємо на нього поздовжньо нарізані скибочки баклажанів. Посипаємо овочі сіллю і перцем з обох сторін, після чого ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 6-7 хвилин.
    У блендері пюрируем томати і перець, додаємо до соусу оцет і пропущений через прес часник. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Виливаємо до цибулі томатний соус і тушкуємо все на повільному вогні 10 хвилин, без кришки, щоб випарувати надлишки вологи.
    У невеликій мисці змішуємо рікотту з козячим сиром додаємо порізану зелень, сіль і перець. Викладаємо сирну суміш на смужку запеченого баклажана і звертаємо його рулетом. Рулети заливаємо соусом і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
    Подавати готову страву слід у гарячому вигляді, відразу ж після запікання, без будь-яких доповнень.

    Рулети з баклажанів з волоськими горіхами і часником


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • рослинна олія;

  • волоські горіхи - 1 ст.;

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний винний оцет - 1/2 ч. ложки;

  • мелений коріандр - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • петрушка.


  • Приготування
    Баклажани миємо й нарізаємо поздовжніми скибочками. Скибочки посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Витираємо шматочки баклажанів рушником і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
    За допомогою блендера подрібнюємо горіхи в крихту разом з часником і зеленню. Додаємо до суміші 6 столових ложок води і збиваємо ще раз, щоб крихта придбала пастоподібну консистенцію. Горіхову начинку заправляємо оцтом, сіллю і перцем.
    Горіхову пасту розподіляємо по поверхні смужки з баклажана. Звертаємо баклажани рулетом. Подаємо рулети з баклажанів з горіхами і часником до столу в компанії свіжої зелені і зерен граната.

    Рулети з баклажанів з сиром і часником


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • крем-сир - 200 г;

  • твердий сир - 150 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • помідори - 2 шт.;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо баклажани тонкими стрічками уздовж, змащуємо стрічки маслом і викладаємо на деко для випікання. Посипаємо баклажани сіллю і готуємо 8-10 хвилин. В якості альтернативи шматочки баклажана можна не запікати, а швидко
    Рулети з баклажанів з часником
    обсмажити на сковороді.
    Поки баклажан готується, твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром і пропущеним через прес часником. Помідори нарізаємо брусочками. Петрушку подрібнюємо і додаємо в сирну суміш.
    У центр смуги обсмаженого баклажана кладемо ложку сирної суміші і брусок томату. звертаємо всі рулетом і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді, посипавши свіжою зеленню. За смаком у сирну начинку можна також додати подрібнені горіхи або гострий перець, а також маринований болгарський перець або трохи майонезу, замість крем-сиру.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани з бринзою
    Баклажани з бринзою
    Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
    Запечені баклажани з помідорами
    Запечені баклажани з помідорами
    Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
    Закуска з баклажанів
    Закуска з баклажанів
    Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про