Рулети з баклажанів з часником
Не за горами баклажановий сезон, який просто не може пройти непоміченим повз шанувальників кулінарії. Випробуйте нові рецепти, відродивши старі сполучення, приготувавши, наприклад, баклажанові рулети з часником.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
томати у власному соку - 500 г;
маринований болгарський перець - 300 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
козячий сир - 250 г;
сир рікотта - 1/2 ст.;
часник - 5 зубчиків;
бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;
петрушка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Деко для випікання змащуємо маслом і викладаємо на нього поздовжньо нарізані скибочки баклажанів. Посипаємо овочі сіллю і перцем з обох сторін, після чого ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 6-7 хвилин.
У блендері пюрируем томати і перець, додаємо до соусу оцет і пропущений через прес часник. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Виливаємо до цибулі томатний соус і тушкуємо все на повільному вогні 10 хвилин, без кришки, щоб випарувати надлишки вологи.
У невеликій мисці змішуємо рікотту з козячим сиром додаємо порізану зелень, сіль і перець. Викладаємо сирну суміш на смужку запеченого баклажана і звертаємо його рулетом. Рулети заливаємо соусом і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
Подавати готову страву слід у гарячому вигляді, відразу ж після запікання, без будь-яких доповнень.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
рослинна олія;
волоські горіхи - 1 ст.;
часник - 2 зубчики;
червоний винний оцет - 1/2 ч. ложки;
мелений коріандр - 1 ч. ложка;
сіль, перець - за смаком;
петрушка.
Приготування
Баклажани миємо й нарізаємо поздовжніми скибочками. Скибочки посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Витираємо шматочки баклажанів рушником і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
За допомогою блендера подрібнюємо горіхи в крихту разом з часником і зеленню. Додаємо до суміші 6 столових ложок води і збиваємо ще раз, щоб крихта придбала пастоподібну консистенцію. Горіхову начинку заправляємо оцтом, сіллю і перцем.
Горіхову пасту розподіляємо по поверхні смужки з баклажана. Звертаємо баклажани рулетом. Подаємо рулети з баклажанів з горіхами і часником до столу в компанії свіжої зелені і зерен граната.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
сіль - за смаком;
крем-сир - 200 г;
твердий сир - 150 г;
часник - 2-3 зубчики;
помідори - 2 шт.;
петрушка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо баклажани тонкими стрічками уздовж, змащуємо стрічки маслом і викладаємо на деко для випікання. Посипаємо баклажани сіллю і готуємо 8-10 хвилин. В якості альтернативи шматочки баклажана можна не запікати, а швидко обсмажити на сковороді.
Поки баклажан готується, твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром і пропущеним через прес часником. Помідори нарізаємо брусочками. Петрушку подрібнюємо і додаємо в сирну суміш.
У центр смуги обсмаженого баклажана кладемо ложку сирної суміші і брусок томату. звертаємо всі рулетом і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді, посипавши свіжою зеленню. За смаком у сирну начинку можна також додати подрібнені горіхи або гострий перець, а також маринований болгарський перець або трохи майонезу, замість крем-сиру.
Рулети з баклажанів з сиром, часником і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Деко для випікання змащуємо маслом і викладаємо на нього поздовжньо нарізані скибочки баклажанів. Посипаємо овочі сіллю і перцем з обох сторін, після чого ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 6-7 хвилин.
У блендері пюрируем томати і перець, додаємо до соусу оцет і пропущений через прес часник. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо в ньому цибулю до золотистого кольору. Виливаємо до цибулі томатний соус і тушкуємо все на повільному вогні 10 хвилин, без кришки, щоб випарувати надлишки вологи.
У невеликій мисці змішуємо рікотту з козячим сиром додаємо порізану зелень, сіль і перець. Викладаємо сирну суміш на смужку запеченого баклажана і звертаємо його рулетом. Рулети заливаємо соусом і повертаємо в духовку ще на 15 хвилин.
Подавати готову страву слід у гарячому вигляді, відразу ж після запікання, без будь-яких доповнень.
Рулети з баклажанів з волоськими горіхами і часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани миємо й нарізаємо поздовжніми скибочками. Скибочки посипаємо сіллю і залишаємо на 30 хвилин. Витираємо шматочки баклажанів рушником і обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді з рослинним маслом. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
За допомогою блендера подрібнюємо горіхи в крихту разом з часником і зеленню. Додаємо до суміші 6 столових ложок води і збиваємо ще раз, щоб крихта придбала пастоподібну консистенцію. Горіхову начинку заправляємо оцтом, сіллю і перцем.
Горіхову пасту розподіляємо по поверхні смужки з баклажана. Звертаємо баклажани рулетом. Подаємо рулети з баклажанів з горіхами і часником до столу в компанії свіжої зелені і зерен граната.
Рулети з баклажанів з сиром і часником
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо баклажани тонкими стрічками уздовж, змащуємо стрічки маслом і викладаємо на деко для випікання. Посипаємо баклажани сіллю і готуємо 8-10 хвилин. В якості альтернативи шматочки баклажана можна не запікати, а швидко обсмажити на сковороді.
Поки баклажан готується, твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром і пропущеним через прес часником. Помідори нарізаємо брусочками. Петрушку подрібнюємо і додаємо в сирну суміш.
У центр смуги обсмаженого баклажана кладемо ложку сирної суміші і брусок томату. звертаємо всі рулетом і подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді, посипавши свіжою зеленню. За смаком у сирну начинку можна також додати подрібнені горіхи або гострий перець, а також маринований болгарський перець або трохи майонезу, замість крем-сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про