Баклажани з горіхами
Завдяки добавкам у вигляді горіхів, абсолютно будь-яку страву виграє по смаку і текстурі. Не винятком є і баклажани, рецептами приготування яких ми поділимося з вами в цій статті.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
волоські горіхи - 1 жменя;
сметана - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Баклажани нарізаємо тонкими пластинами, приправляємо сіллю і перцем з обох сторін і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і шматочками волоського горіха. Не забуваємо додати спеції за смаком і трохи часнику, пропущеного через прес.
Кожен шматочок баклажана рівномірно змащуємо сметаною з горіхами і скручуємо в рулет. Заколюємо рулет зубочисткою, щоб зафіксувати.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами повністю охолоджуємо перед подачею.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
волоські горіхи - 1 жменя;
часник - 2 зубчики;
кінза - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія для смаження;
гранат.
Приготування
Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
У блендер кладемо горіхи, кінзу, часник і сіль з перцем. Перемелюємо все до однорідної консистенції. Готова маса вийти густий, тому її слід розвести водою до консистенції жирної сметани.
Тепер масу розподіляємо по смаженій баклажана, звертаємо його рулетом і викладаємо на тарілку. Посипаємо баклажани з часником і горіхами зернами граната і залишилася зеленню.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
плавлений сир - 70 г;
часник - 2 зубчики;
волоські горіхи - 1 жменя;
болгарський перець - 1 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
зелень (кріп, петрушка, кінза) - за смаком;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець.
Приготування
Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками. Посипаємо овоч сіллю і даємо постояти 30 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Засолені баклажани промиваємо холодною водою і обсушуємо. Обвалюємо шматочки в борошні і смажимо на олії до м'якості. Горіхи нарізаємо довільно ножем і перемішуємо з сиром. В цю ж суміш викладаємо подрібнену зелень і трохи чорного меленого перцю. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
Баклажан змащуємо сирною сумішшю і звертаємо в рулет разом з шматочком перцю. Закріплюємо рулет зубочисткою при необхідності і подаємо до столу, прикрасивши подрібненою зеленню.
Баклажани, фаршировані горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо тонкими пластинами, приправляємо сіллю і перцем з обох сторін і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і шматочками волоського горіха. Не забуваємо додати спеції за смаком і трохи часнику, пропущеного через прес.
Кожен шматочок баклажана рівномірно змащуємо сметаною з горіхами і скручуємо в рулет. Заколюємо рулет зубочисткою, щоб зафіксувати.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами повністю охолоджуємо перед подачею.
Баклажани з гранатом і горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
У блендер кладемо горіхи, кінзу, часник і сіль з перцем. Перемелюємо все до однорідної консистенції. Готова маса вийти густий, тому її слід розвести водою до консистенції жирної сметани.
Тепер масу розподіляємо по смаженій баклажана, звертаємо його рулетом і викладаємо на тарілку. Посипаємо баклажани з часником і горіхами зернами граната і залишилася зеленню.
Смажені баклажани з волоським горіхом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками. Посипаємо овоч сіллю і даємо постояти 30 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Засолені баклажани промиваємо холодною водою і обсушуємо. Обвалюємо шматочки в борошні і смажимо на олії до м'якості. Горіхи нарізаємо довільно ножем і перемішуємо з сиром. В цю ж суміш викладаємо подрібнену зелень і трохи чорного меленого перцю. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
Баклажан змащуємо сирною сумішшю і звертаємо в рулет разом з шматочком перцю. Закріплюємо рулет зубочисткою при необхідності і подаємо до столу, прикрасивши подрібненою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску