Завдяки добавкам у вигляді горіхів, абсолютно будь-яку страву виграє по смаку і текстурі. Не винятком є і баклажани, рецептами приготування яких ми поділимося з вами в цій статті.
Баклажани, фаршировані горіхами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; часник - 2 зубчики; волоські горіхи - 1 жменя; сметана - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Баклажани нарізаємо тонкими пластинами, приправляємо сіллю і перцем з обох сторін і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості.
Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і шматочками волоського горіха. Не забуваємо додати спеції за смаком і трохи часнику, пропущеного через прес.
Кожен шматочок баклажана рівномірно змащуємо сметаною з горіхами і скручуємо в рулет. Заколюємо рулет зубочисткою, щоб зафіксувати.
Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами повністю охолоджуємо перед подачею.
Баклажани з гранатом і горіхами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; волоські горіхи - 1 жменя; часник - 2 зубчики; кінза - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження; гранат. Приготування Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
У блендер кладемо горіхи, кінзу, часник і сіль з перцем. Перемелюємо все до однорідної консистенції. Готова маса вийти густий, тому її слід розвести водою до консистенції жирної сметани.
Тепер масу розподіляємо по смаженій баклажана, звертаємо його рулетом і викладаємо на тарілку. Посипаємо баклажани з часником і горіхами зернами граната і залишилася зеленню.
Смажені баклажани з волоським горіхом і сиром
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; плавлений сир - 70 г; часник - 2 зубчики; волоські горіхи - 1 жменя; болгарський перець - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; зелень (кріп, петрушка, кінза) - за смаком; рослинна олія для смаження; сіль, перець. Приготування Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками. Посипаємо овоч сіллю і даємо постояти 30 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Засолені баклажани промиваємо холодною водою і обсушуємо. Обвалюємо шматочки в борошні і смажимо на олії до м'якості. Горіхи нарізаємо довільно ножем і перемішуємо з сиром. В цю ж суміш викладаємо подрібнену зелень і трохи чорного меленого перцю. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
Баклажан змащуємо сирною сумішшю і звертаємо в рулет разом з шматочком перцю. Закріплюємо рулет зубочисткою при необхідності і подаємо до столу, прикрасивши подрібненою зеленню.