Вернуться назад Распечатать

Баклажани з горіхами

Баклажани з горіхами
Завдяки добавкам у вигляді горіхів, абсолютно будь-яку страву виграє по смаку і текстурі. Не винятком є і баклажани, рецептами приготування яких ми поділимося з вами в цій статті.

Баклажани, фаршировані горіхами


Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо тонкими пластинами, приправляємо сіллю і перцем з обох сторін і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості.
    Сметану змішуємо з подрібненою зеленню і шматочками волоського горіха. Не забуваємо додати спеції за смаком і трохи часнику, пропущеного через прес.
    Кожен шматочок баклажана рівномірно змащуємо сметаною з горіхами і скручуємо в рулет. Заколюємо рулет зубочисткою, щоб зафіксувати.
    Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами повністю охолоджуємо перед подачею.

    Баклажани з гранатом і горіхами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • часник - 2 зубчики;

  • кінза - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія для смаження;

  • гранат.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо пластинами і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
    У блендер кладемо горіхи, кінзу, часник і сіль з перцем. Перемелюємо все до однорідної консистенції. Готова маса вийти густий, тому її слід розвести водою до консистенції жирної сметани.
    Тепер масу розподіляємо по смаженій баклажана, звертаємо його рулетом і викладаємо на тарілку. Посипаємо баклажани з часником і горіхами зернами граната і залишилася зеленню.

    Смажені баклажани з волоським горіхом і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • плавлений сир - 70 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • зелень (кріп, петрушка, кінза) - за смаком;

  • рослинна олія для смаження;

  • Баклажани з горіхами

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками. Посипаємо овоч сіллю і даємо постояти 30 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Засолені баклажани промиваємо холодною водою і обсушуємо. Обвалюємо шматочки в борошні і смажимо на олії до м'якості. Горіхи нарізаємо довільно ножем і перемішуємо з сиром. В цю ж суміш викладаємо подрібнену зелень і трохи чорного меленого перцю. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
    Баклажан змащуємо сирною сумішшю і звертаємо в рулет разом з шматочком перцю. Закріплюємо рулет зубочисткою при необхідності і подаємо до столу, прикрасивши подрібненою зеленню.