Печені баклажани
Запечені баклажани - страва самодостатнє, приготувати і з'їсти його можна просто так, а можна приготувати з цього плоду салат або смачну закуску. Обидва варіанти ми з вами розглянемо в цій статті.
Інгредієнти:
арахіс - 1/4 ст.;
арахісове масло - 6 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком;
баклажани - 4 шт.;
сік лайма - 2 ст. ложки;
мед - 1 ч. ложка;
листя м'яти - 1 жменя.
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Викладаємо на деко горіхи, поливаємо їх чайною ложкою масла, посипаємо сіллю і обсмажуємо до рум'яного кольору, близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Обсмажені горіхи остуджуємо і грубо подрібнюємо за допомогою ножа. Температуру в духовці знижуємо до 190 градусів.
Баклажани миємо й розрізаємо на дві половини вздовж. Кожну половинку скроплюємо маслом, приправляємо сіллю, перцем і кладемо на деко. Шкірку плоду наколюємо виделкою. Готуємо баклажани 10-12 хвилин. Ще пару хвилин слід потримати овочі під грилем.
Тим часом 3 столові ложки олії змішати з соком лайма, медом і дрібкою солі. Поливаємо заправкою баклажани, посипаємо їх подрібненої м'ятою і горіхами.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
томати - 3 шт.;
оливкова олія -1 ст. ложка;
свіжий базилік - 1 пучок;
часник - 4 зубчики;
сир фета - 1/4 ст.;
сік 1 лимона;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баклажани нарізаємо впоперек, скибочками завтовшки в 2 сантиметри. Посипаємо шматочки овоча сіллю і перцем, після чого залишаємо їх на 30 хвилин. Зайву рідину з баклажан зливаємо і заливаємо їх маслом, ретельно перемішавши. Помідори нарізаємо кружечками аналогічної товщини.
Базилік подрібнюємо разом з часником, додаємо сіль, перець і олію з лимонним соком за смаком. Вибудовуємо пірамідку з овочів, чергуючи шари баклажана, часниковою суміші і томату. Випікаємо страву в духовці 15 хвилин при 200 градусах, перед подачею посипаємо сиром фета.
Якщо м'якоть баклажана є частиною якого-небудь блюда, овоч слід запекти самостійно і цілком, щоб зберегти серцевину ніжною і ароматною. Зробити це можна простіше простого. Цілий баклажан, попередньо вимивши, наколюємо виделкою по всій поверхні, змащуємо маслом і обертаємо фольгою. Кладемо овоч в розігріту до 200 градусів духовку на 15-30 хвилин, залежно від розміру. Готовий баклажан обережно відокремлюємо від фольги, знімаємо шкірку, а м'якоть використовуємо в улюблених рецептах.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
оливкова олія - 1/3 ст.;
винний оцет - 2 ст. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
копчена паприка - 1 ч. ложка;
кумин - 1/2 ч. ложки;
часник - 4 зубчики;
сік 1 лимона;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
петрушка, шнитт-цибулю - 1 жменя;
мигдаль - 1/2 ст.;
козячий сир - 60 р.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо великими кубиками баклажан, посипаємо сіль і залишаємо на 20 хвилин.
Масло збиваємо з оцтом, медом, копченої паприкою і кумином. З просоленних баклажанів зливаємо воду і заливаємо їх отриманим маринадом. Додаємо пропущений через прес часник і викладаємо баклажани на покритий фольгою деко. Запікаємо овоч при 200 градусах 25 хвилин.
Лимонний сік змішуємо з соєвим соусом і заливаємо готовою сумішшю баклажан запечений. Додаємо подрібнену зелень, грубо нарізані горіхи і козячий сир. При бажанні салат з печеними баклажанами можна урізноманітнити іншими печеними овочами: болгарським перцем, томатом або кабачком.
Баклажани, печені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 220 градусів. Викладаємо на деко горіхи, поливаємо їх чайною ложкою масла, посипаємо сіллю і обсмажуємо до рум'яного кольору, близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Обсмажені горіхи остуджуємо і грубо подрібнюємо за допомогою ножа. Температуру в духовці знижуємо до 190 градусів.
Баклажани миємо й розрізаємо на дві половини вздовж. Кожну половинку скроплюємо маслом, приправляємо сіллю, перцем і кладемо на деко. Шкірку плоду наколюємо виделкою. Готуємо баклажани 10-12 хвилин. Ще пару хвилин слід потримати овочі під грилем.
Тим часом 3 столові ложки олії змішати з соком лайма, медом і дрібкою солі. Поливаємо заправкою баклажани, посипаємо їх подрібненої м'ятою і горіхами.
Рецепт печених баклажанів з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо впоперек, скибочками завтовшки в 2 сантиметри. Посипаємо шматочки овоча сіллю і перцем, після чого залишаємо їх на 30 хвилин. Зайву рідину з баклажан зливаємо і заливаємо їх маслом, ретельно перемішавши. Помідори нарізаємо кружечками аналогічної товщини.
Базилік подрібнюємо разом з часником, додаємо сіль, перець і олію з лимонним соком за смаком. Вибудовуємо пірамідку з овочів, чергуючи шари баклажана, часниковою суміші і томату. Випікаємо страву в духовці 15 хвилин при 200 градусах, перед подачею посипаємо сиром фета.
Як приготувати печені баклажани в духовці цілком?
Якщо м'якоть баклажана є частиною якого-небудь блюда, овоч слід запекти самостійно і цілком, щоб зберегти серцевину ніжною і ароматною. Зробити це можна простіше простого. Цілий баклажан, попередньо вимивши, наколюємо виделкою по всій поверхні, змащуємо маслом і обертаємо фольгою. Кладемо овоч в розігріту до 200 градусів духовку на 15-30 хвилин, залежно від розміру. Готовий баклажан обережно відокремлюємо від фольги, знімаємо шкірку, а м'якоть використовуємо в улюблених рецептах.
Салат з печених баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Нарізаємо великими кубиками баклажан, посипаємо сіль і залишаємо на 20 хвилин.
Масло збиваємо з оцтом, медом, копченої паприкою і кумином. З просоленних баклажанів зливаємо воду і заливаємо їх отриманим маринадом. Додаємо пропущений через прес часник і викладаємо баклажани на покритий фольгою деко. Запікаємо овоч при 200 градусах 25 хвилин.
Лимонний сік змішуємо з соєвим соусом і заливаємо готовою сумішшю баклажан запечений. Додаємо подрібнену зелень, грубо нарізані горіхи і козячий сир. При бажанні салат з печеними баклажанами можна урізноманітнити іншими печеними овочами: болгарським перцем, томатом або кабачком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску