» » Запечені баклажани з помідорами

Запечені баклажани з помідорами

Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з більшістю представлених на прилавках овочів. У цій статті ми поговоримо про страви з баклажанів і томату, які зберігають увесь свій смак і аромат після запікання в духовці.

Баклажани, запечені в духовці з помідорами


Інгредієнти:

  • баклажани - 4 шт.;

  • томати - 4 шт.;

  • оливкова олія - 6 ст. ложок;

  • сіль, перець;

  • часник (подрібнений) - 4 ч. ложки;

  • сушений орегано - 1 /2 ч. ложки;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • хлібна паніровка - 1/3 ст.


  • Приготування
    Баклажани і помідори миємо, розрізаємо навпіл і робимо неглибокі надрізи по всій їх поверхні. Змащуємо овочі оливковою олією і викладаємо на застелений фольгою лист для випічки. Посипаємо все сіллю і перцем.
    2 столові ложки олії, часник (половину всієї кількості) і сушений орегано (половину всієї кількості) збиваємо разом. Додаємо до ароматної олії банку томатів у власному соку , посипаємо все сіллю і розподіляємо масу поверх баклажанів.
    В окремій мисці змішуємо хлібну панірування (бажано домашнього виробництва), масло, часник і орегано. Викладаємо хлібну масу поверх томатів. Тепер залишається лише запекти овочі при 200 градусах до тих пір, поки вони не стануть м'якими.
    Готові запечені овочі стануть прекрасним доповненням до м'ясних страв, особливо актуальним цей рецепт стане в сезон шашлику, адже приготувати запечені баклажани і помідори можна і на багатті, від цього вони стануть тільки ароматні.

    Рецепт баклажанів, запечених з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • томати - 6-7 шт.;

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • сіль - 3/4 ч. ложки;

  • червоний винний оцет - 3 ст. ложки;

  • горіхи - 1 /4 ст.;

  • тертий «Пармезан» - 1/4 ст.;

  • базилік - 5-6 листків.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо великими кубиками, поливаємо олією і приправляємо сіллю. Помідори нарізаємо аналогічним чином і також заправляємо. Два дека для випічки накриваємо фольгою і окремо викладаємо
    Запечені баклажани з помідорами
    на них томати і баклажани. Випікаємо овочі при 200 градусах близько 25-30 хвилин, або до тих пір, поки баклажани не стане м'яким. Готові овочі змішуємо, заправляємо оцтом, олією, посипаємо тертими горіхами і перемішуємо. Подаємо страву посипати сиром і подрібненою «Пармезаном».
    Подавати таку страву можна самостійно, а можна викласти на зажаристий тост із свіжої чіабатти, або гарнірувати блюдо кус-кусом.
    А любителям баклажан, також пропонуємо зробити чудову закуску - баклажани з майонезом і часником .
    Додав: admin | 18-03-2015, 08:50
    Переглядів: 1053