Баклажани, запечені в духовці
Давайте дізнаємося з вами кілька чудових і вишуканих рецептів приготування баклажанів, запечених в духовці.
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г;
баклажани - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
помідор - 1 шт.;
сир - 200 г;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль;
сушений базилік - 1 ч. ложка.
Приготування
Баклажани промиваємо і розрізаємо вздовж. Тепер, використовуючи столову ложку, акуратно виймаємо м'якоть і відкладаємо її в тарілочку. Помідори миємо, дрібно шаткуємо і кладемо до подрібненої м'якоті. Сюди ж додаємо дрібно нарубану цибулю і видавлюємо через прес часник. На сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо цибулю з часником. Швидко обсмажуємо їх на слабенькому вогні хвилин 5 а потім додаємо фарш і готуємо періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
Далі додаємо помідори і баклажанову м'якоть, тушкуємо під кришкою 8-10 хвилин. Поки всі готуватися, натираємо на крупній терочке сир. Викладаємо готову начинку за допомогою столової ложки з дірочками в баклажановие човники, присипаємо тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Готові баклажани човники, запечені в духовці, подаємо як самостійне блюдо на вечерю або як закуску гостям. Виходить дуже смачно, корисно і поживно.
Інгредієнти:
грудка куряча - 550 г;
баклажан - 750 г;
сир «Моцарелла» - 100 г;
цибулина - 200 г;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Кожну смужку солимо за смаком, присипаємо італійськими травами, викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Цим часом пасеруємо поки очищений і нашатковану тонкими кільцями цибулю в олії. В іншій сковороді обсмажуємо курячу грудку , нарізану кубиками.
Тепер розберемося, скільки запікати в духовці баклажани. Приблизно через 15 хвилин, акуратно виймаємо деко з баклажанами з духовки, викладаємо на них курку, потім цибулька, посипаємо тертим сиром і відправляємо ще хвилин на 15 в духовку.
Інгредієнти:
баклажан - 4 шт.
Приготування
Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до самої високої температури. Баклажани ретельно промиваємо й обсушуємо рушником. Потім наколюємо їх з одного боку виделкою в 2-3 місцях. Викладаємо синенькі на решітку, а під низ ставимо деко. Запікаємо баклажани приблизно 40 хвилин до м'якості. Готові овочі остуджуємо і очищаємо від шкірки. За бажанням цілі баклажани, запечені в духовці, можна змастити майонезом, або натерти часником. Також з запечених баклажанів можете приготувати різні оригінальні салати.
Інгредієнти:
помідор - 3 шт.;
баклажан - 1 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
часник - 3 зубчики;
оцет - 3 ст. ложки;
сир - 50 г;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
кінза - 1 пучок;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо вздовж на тонкі шматочки. Потім обсмажуємо скибочки на рослинному маслі. У блендері подрібнюємо помідори, очищений часник і перець до утворення пюре. Після цього овочеву суміш підсолюємо за смаком і приправляємо перцем. Переливаємо овочеве пюре в каструльку, проварюємо 5 хвилин і в самому кінці додаємо трохи оцту і дрібно нарізану кинзу. Змащуємо смужки баклажанів отриманим соусом, звертаємо в рулетики, посипаємо зверху тертим сиром і запікаємо 5 хвилин в духовці при 180 градусах.
Баклажани, фаршировані і запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо і розрізаємо вздовж. Тепер, використовуючи столову ложку, акуратно виймаємо м'якоть і відкладаємо її в тарілочку. Помідори миємо, дрібно шаткуємо і кладемо до подрібненої м'якоті. Сюди ж додаємо дрібно нарубану цибулю і видавлюємо через прес часник. На сковороді розігріваємо оливкове масло і викладаємо цибулю з часником. Швидко обсмажуємо їх на слабенькому вогні хвилин 5 а потім додаємо фарш і готуємо періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
Далі додаємо помідори і баклажанову м'якоть, тушкуємо під кришкою 8-10 хвилин. Поки всі готуватися, натираємо на крупній терочке сир. Викладаємо готову начинку за допомогою столової ложки з дірочками в баклажановие човники, присипаємо тертим сиром і відправляємо на 30 хвилин в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Готові баклажани човники, запечені в духовці, подаємо як самостійне блюдо на вечерю або як закуску гостям. Виходить дуже смачно, корисно і поживно.
Рецепт баклажанів, запечених в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Кожну смужку солимо за смаком, присипаємо італійськими травами, викладаємо на деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Цим часом пасеруємо поки очищений і нашатковану тонкими кільцями цибулю в олії. В іншій сковороді обсмажуємо курячу грудку , нарізану кубиками.
Тепер розберемося, скільки запікати в духовці баклажани. Приблизно через 15 хвилин, акуратно виймаємо деко з баклажанами з духовки, викладаємо на них курку, потім цибулька, посипаємо тертим сиром і відправляємо ще хвилин на 15 в духовку.
Баклажан, запечений в духовці цілком
Інгредієнти:
баклажан - 4 шт.
Приготування
Духовку заздалегідь включаємо і розігріваємо до самої високої температури. Баклажани ретельно промиваємо й обсушуємо рушником. Потім наколюємо їх з одного боку виделкою в 2-3 місцях. Викладаємо синенькі на решітку, а під низ ставимо деко. Запікаємо баклажани приблизно 40 хвилин до м'якості. Готові овочі остуджуємо і очищаємо від шкірки. За бажанням цілі баклажани, запечені в духовці, можна змастити майонезом, або натерти часником. Також з запечених баклажанів можете приготувати різні оригінальні салати.
Рулетики з баклажанів, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо вздовж на тонкі шматочки. Потім обсмажуємо скибочки на рослинному маслі. У блендері подрібнюємо помідори, очищений часник і перець до утворення пюре. Після цього овочеву суміш підсолюємо за смаком і приправляємо перцем. Переливаємо овочеве пюре в каструльку, проварюємо 5 хвилин і в самому кінці додаємо трохи оцту і дрібно нарізану кинзу. Змащуємо смужки баклажанів отриманим соусом, звертаємо в рулетики, посипаємо зверху тертим сиром і запікаємо 5 хвилин в духовці при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї