» » Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани - популярні овочі, широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх можна смажити, варити, тушкувати, запікати, маринувати, готувати на грилі. Давайте розглянемо з вами рецепти фаршированих баклажанів з фаршем. Це дуже оригінальне і водночас просте блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем


Інгредієнти:

  • яловичий фарш - 300 г;

  • сир «Моцарелла» - 30 г;

  • баклажан - 2 шт.;

  • сушений базилік - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки.


  • Для соусу:

  • вершки - 50 мл;

  • помідори - 5 шт.;

  • сіль, цукор, перець - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування фаршированих баклажанів, беремо «синенькі», розрізаємо їх на дві половинки, посипаємо кожну сіллю і відставляємо хвилин на 40 щоб пішла вся гіркота. Далі змиваємо сіль водою і акуратно виймаємо м'якоть, залишаючи бортики. Потім нутрощі від баклажанів м'якоть подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з м'ясним фаршем і дрібно посіченою цибулею. У самому кінці додаємо сіль, сушений базилік, чорний перець і все ретельно перемішуємо.
    Тепер готуємо томатний соус : помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і кип'ятимо томатну масу, додавши в неї вершки і цукор на середньому вогні, посоливши і поперчив за смаком. «Човники» баклажани викладаємо на змащене оливковою олією деко і наповнюємо начинкою. Тепер, заливаємо все томатним соусом, посипаємо зверху раскрошенними шматочками сиру «Моцарелла» і панірувальними сухарями. Запікаємо баклажани в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не покриється рум'яною скоринкою. Акуратно виймаємо баклажани, фаршировані фаршем з духовки, викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.

    Баклажани, фаршировані куркою


    Інгредієнти:

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • куряче філе - 300 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • баклажани - 4 шт.;

  • печериці - 400 г;

  • рубана петрушка - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сир - 150 г;

  • Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, виймаємо м'якоть, солимо, змащуємо олією, викладаємо на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку. Цим часом, витягнуту м'якоть солимо за смаком, відставити на 30 хвилин, щоб стекла вся гіркота. На сковороді обсмажуємо подрібнені печериці, видавлюємо часник і додаємо рубану петрушку. Куряче філе, цибулю і перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до нашої грибний обжарке. Тушкуємо все разом, а потім викладаємо промиту і віджату м'якоть баклажанів. Приготованою сумішшю начиняємо човники, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо на 10 хвилин у духовку. Подаємо запечені фаршировані баклажани гарячими.
    Додав: admin | 18-03-2015, 09:11
    Переглядів: 1172