Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани - популярні овочі, широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх можна смажити, варити, тушкувати, запікати, маринувати, готувати на грилі. Давайте розглянемо з вами рецепти фаршированих баклажанів з фаршем. Це дуже оригінальне і водночас просте блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 300 г;
сир «Моцарелла» - 30 г;
баклажан - 2 шт.;
сушений базилік - 1 ч. ложка;
оливкова олія;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 2 ст. ложки.
Для соусу:
вершки - 50 мл;
помідори - 5 шт.;
сіль, цукор, перець - за смаком.
Приготування
Для приготування фаршированих баклажанів, беремо «синенькі», розрізаємо їх на дві половинки, посипаємо кожну сіллю і відставляємо хвилин на 40 щоб пішла вся гіркота. Далі змиваємо сіль водою і акуратно виймаємо м'якоть, залишаючи бортики. Потім нутрощі від баклажанів м'якоть подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з м'ясним фаршем і дрібно посіченою цибулею. У самому кінці додаємо сіль, сушений базилік, чорний перець і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо томатний соус : помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і кип'ятимо томатну масу, додавши в неї вершки і цукор на середньому вогні, посоливши і поперчив за смаком. «Човники» баклажани викладаємо на змащене оливковою олією деко і наповнюємо начинкою. Тепер, заливаємо все томатним соусом, посипаємо зверху раскрошенними шматочками сиру «Моцарелла» і панірувальними сухарями. Запікаємо баклажани в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не покриється рум'яною скоринкою. Акуратно виймаємо баклажани, фаршировані фаршем з духовки, викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Інгредієнти:
оливкова олія - 5 ст. ложок;
куряче філе - 300 г;
болгарський перець - 1 шт.;
баклажани - 4 шт.;
печериці - 400 г;
рубана петрушка - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сир - 150 г;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, виймаємо м'якоть, солимо, змащуємо олією, викладаємо на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку. Цим часом, витягнуту м'якоть солимо за смаком, відставити на 30 хвилин, щоб стекла вся гіркота. На сковороді обсмажуємо подрібнені печериці, видавлюємо часник і додаємо рубану петрушку. Куряче філе, цибулю і перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до нашої грибний обжарке. Тушкуємо все разом, а потім викладаємо промиту і віджату м'якоть баклажанів. Приготованою сумішшю начиняємо човники, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо на 10 хвилин у духовку. Подаємо запечені фаршировані баклажани гарячими.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Для приготування фаршированих баклажанів, беремо «синенькі», розрізаємо їх на дві половинки, посипаємо кожну сіллю і відставляємо хвилин на 40 щоб пішла вся гіркота. Далі змиваємо сіль водою і акуратно виймаємо м'якоть, залишаючи бортики. Потім нутрощі від баклажанів м'якоть подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з м'ясним фаршем і дрібно посіченою цибулею. У самому кінці додаємо сіль, сушений базилік, чорний перець і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо томатний соус : помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і кип'ятимо томатну масу, додавши в неї вершки і цукор на середньому вогні, посоливши і поперчив за смаком. «Човники» баклажани викладаємо на змащене оливковою олією деко і наповнюємо начинкою. Тепер, заливаємо все томатним соусом, посипаємо зверху раскрошенними шматочками сиру «Моцарелла» і панірувальними сухарями. Запікаємо баклажани в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не покриється рум'яною скоринкою. Акуратно виймаємо баклажани, фаршировані фаршем з духовки, викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Баклажани, фаршировані куркою
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, виймаємо м'якоть, солимо, змащуємо олією, викладаємо на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку. Цим часом, витягнуту м'якоть солимо за смаком, відставити на 30 хвилин, щоб стекла вся гіркота. На сковороді обсмажуємо подрібнені печериці, видавлюємо часник і додаємо рубану петрушку. Куряче філе, цибулю і перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до нашої грибний обжарке. Тушкуємо все разом, а потім викладаємо промиту і віджату м'якоть баклажанів. Приготованою сумішшю начиняємо човники, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо на 10 хвилин у духовку. Подаємо запечені фаршировані баклажани гарячими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Фаршировані баклажани
Якщо хочеться приготувати щось незвичайне, то можна побалувати себе і своїх близьких фаршированими баклажанами. Готується це блюдо легко і просто,