Баклажани - популярні овочі, широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Їх можна смажити, варити, тушкувати, запікати, маринувати, готувати на грилі. Давайте розглянемо з вами рецепти фаршированих баклажанів з фаршем. Це дуже оригінальне і водночас просте блюдо, яке неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Інгредієнти: яловичий фарш - 300 г; сир «Моцарелла» - 30 г; баклажан - 2 шт.; сушений базилік - 1 ч. ложка; оливкова олія; цибуля ріпчаста - 1 шт.; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки. Для соусу:
вершки - 50 мл; помідори - 5 шт.; сіль, цукор, перець - за смаком. Приготування Для приготування фаршированих баклажанів, беремо «синенькі», розрізаємо їх на дві половинки, посипаємо кожну сіллю і відставляємо хвилин на 40 щоб пішла вся гіркота. Далі змиваємо сіль водою і акуратно виймаємо м'якоть, залишаючи бортики. Потім нутрощі від баклажанів м'якоть подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді разом з м'ясним фаршем і дрібно посіченою цибулею. У самому кінці додаємо сіль, сушений базилік, чорний перець і все ретельно перемішуємо.
Тепер готуємо томатний соус : помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і кип'ятимо томатну масу, додавши в неї вершки і цукор на середньому вогні, посоливши і поперчив за смаком. «Човники» баклажани викладаємо на змащене оливковою олією деко і наповнюємо начинкою. Тепер, заливаємо все томатним соусом, посипаємо зверху раскрошенними шматочками сиру «Моцарелла» і панірувальними сухарями. Запікаємо баклажани в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин, поки сир повністю не розплавиться і не покриється рум'яною скоринкою. Акуратно виймаємо баклажани, фаршировані фаршем з духовки, викладаємо на тарілку і прикрашаємо зеленню.
Баклажани, фаршировані куркою
Інгредієнти: оливкова олія - 5 ст. ложок; куряче філе - 300 г; болгарський перець - 1 шт.; баклажани - 4 шт.; печериці - 400 г; рубана петрушка - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сир - 150 г; часник - 2 зубчики. Приготування Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики, виймаємо м'якоть, солимо, змащуємо олією, викладаємо на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку. Цим часом, витягнуту м'якоть солимо за смаком, відставити на 30 хвилин, щоб стекла вся гіркота. На сковороді обсмажуємо подрібнені печериці, видавлюємо часник і додаємо рубану петрушку. Куряче філе, цибулю і перець нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до нашої грибний обжарке. Тушкуємо все разом, а потім викладаємо промиту і віджату м'якоть баклажанів. Приготованою сумішшю начиняємо човники, посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо на 10 хвилин у духовку. Подаємо запечені фаршировані баклажани гарячими.