Баклажани з сиром
Усілякі рецепти баклажанів з сиром - одні з найбільш простих і швидких в приготуванні. І, тим не менш, такі страви здатні закохати в себе з першого знайомства. Сьогодні ми підібрали для вас найбільш цікаві та універсальні. Спробуйте!
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
яйце - 1 шт.;
сир - 250 г;
сир твердий - 200 г;
часник - 2 зубки;
базилік - 3 гілочки;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, зберігаючи при цьому плодоніжку, і кидаємо в киплячу підсолену воду. Варимо 15-20 хвилин, до м'якості. Після виловлюємо і даємо стекти.
Тим часом готуємо начинку. Перемішуємо сир з тертим сиром, яйцем, пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню. Солимо, перчимо. А коли баклажани трохи охолонуть, ложкою акуратно вибираємо м'якоть з середини і також додаємо в цю суміш.
Фаршируємо баклажани-човники сирно-сирною начинкою і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо баклажани в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
Інгредієнти:
баклажани - 4 шт.;
помідори - 2 шт.;
фарш свино-яловичий - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 4 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки і витримуємо в холодній підсоленій воді близько півгодини, щоб пішла гіркота. А поки займемося начинкою. На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо до нього м'ясний фарш. Смажимо хвилин 10. З баклажан виймаємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і також додаємо в начинку. Солимо, перчимо. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Потім перекладаємо все в тарілку і з'єднуємо з нарізаними кубиками томатами. Начинка готова, заповнюємо нею половинки баклажанів. Зверху трохи поливаємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Викладаємо наші «човники» в жароміцну форму і запікаємо в мікрохвильовці 15 хвилин при потужності 600 Вт.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
помідори - 5 шт.;
сир «Моцарелла» - 200 г;
олія оливкова - 3 ст. ложки;
сік лимона - 15 ст. ложки;
петрушка - 1/2 пучка;
базилік - 3 гілочки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Баклажани нарізаємо тонкими кружечками, щедро посипаємо сіллю і даємо постояти хвилин 15 поки не пустить сік. Потім промиваємо кружечки в холодній воді, даємо стекти і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо баклажани в глибоке деко в один шар. А зверху - помідори кружечками і тонко нарізану «Моцарелу».
Готуємо заправку. Змішуємо в блендері 2 ст. ложки оливкової олії, лимонний сік, рубану зелень, сіль і перець. Заливаємо цією сумішшю овочі і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться, можна виймати і розкладати по тарілках.
Баклажани, запечені з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, зберігаючи при цьому плодоніжку, і кидаємо в киплячу підсолену воду. Варимо 15-20 хвилин, до м'якості. Після виловлюємо і даємо стекти.
Тим часом готуємо начинку. Перемішуємо сир з тертим сиром, яйцем, пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню. Солимо, перчимо. А коли баклажани трохи охолонуть, ложкою акуратно вибираємо м'якоть з середини і також додаємо в цю суміш.
Фаршируємо баклажани-човники сирно-сирною начинкою і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо баклажани в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
Фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки і витримуємо в холодній підсоленій воді близько півгодини, щоб пішла гіркота. А поки займемося начинкою. На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо до нього м'ясний фарш. Смажимо хвилин 10. З баклажан виймаємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і також додаємо в начинку. Солимо, перчимо. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Потім перекладаємо все в тарілку і з'єднуємо з нарізаними кубиками томатами. Начинка готова, заповнюємо нею половинки баклажанів. Зверху трохи поливаємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Викладаємо наші «човники» в жароміцну форму і запікаємо в мікрохвильовці 15 хвилин при потужності 600 Вт.
Смажені баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо тонкими кружечками, щедро посипаємо сіллю і даємо постояти хвилин 15 поки не пустить сік. Потім промиваємо кружечки в холодній воді, даємо стекти і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо баклажани в глибоке деко в один шар. А зверху - помідори кружечками і тонко нарізану «Моцарелу».
Готуємо заправку. Змішуємо в блендері 2 ст. ложки оливкової олії, лимонний сік, рубану зелень, сіль і перець. Заливаємо цією сумішшю овочі і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться, можна виймати і розкладати по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів