Баклажани з сиром

Баклажани, запечені з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, зберігаючи при цьому плодоніжку, і кидаємо в киплячу підсолену воду. Варимо 15-20 хвилин, до м'якості. Після виловлюємо і даємо стекти.
Тим часом готуємо начинку. Перемішуємо сир з тертим сиром, яйцем, пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню. Солимо, перчимо. А коли баклажани трохи охолонуть, ложкою акуратно вибираємо м'якоть з середини і також додаємо в цю суміш.
Фаршируємо баклажани-човники сирно-сирною начинкою і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо баклажани в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
Фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки і витримуємо в холодній підсоленій воді близько півгодини, щоб пішла гіркота. А поки займемося начинкою. На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо до нього м'ясний фарш. Смажимо хвилин 10. З баклажан виймаємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і також додаємо в начинку. Солимо, перчимо. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Потім перекладаємо все в тарілку і з'єднуємо з нарізаними кубиками томатами. Начинка готова, заповнюємо нею половинки баклажанів. Зверху трохи поливаємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Викладаємо наші «човники» в жароміцну форму і запікаємо в мікрохвильовці 15 хвилин при потужності 600 Вт.
Смажені баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування

Готуємо заправку. Змішуємо в блендері 2 ст. ложки оливкової олії, лимонний сік, рубану зелень, сіль і перець. Заливаємо цією сумішшю овочі і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться, можна виймати і розкладати по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти

Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може

Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих

Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені

Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно

Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми

Баклажани в томатному соку
Баклажани, мариновані в томатному соку - це найбільш популярний вид консервування цього корисного овоча. І ми приготували 2 найбільш цікавих рецептів