Усілякі рецепти баклажанів з сиром - одні з найбільш простих і швидких в приготуванні. І, тим не менш, такі страви здатні закохати в себе з першого знайомства. Сьогодні ми підібрали для вас найбільш цікаві та універсальні. Спробуйте!
Баклажани, запечені з сиром в духовці
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; яйце - 1 шт.; сир - 250 г; сир твердий - 200 г; часник - 2 зубки; базилік - 3 гілочки; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Баклажани розрізаємо вздовж навпіл, зберігаючи при цьому плодоніжку, і кидаємо в киплячу підсолену воду. Варимо 15-20 хвилин, до м'якості. Після виловлюємо і даємо стекти.
Тим часом готуємо начинку. Перемішуємо сир з тертим сиром, яйцем, пропущеним через прес часником і подрібненою зеленню. Солимо, перчимо. А коли баклажани трохи охолонуть, ложкою акуратно вибираємо м'якоть з середини і також додаємо в цю суміш.
Фаршируємо баклажани-човники сирно-сирною начинкою і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо баклажани в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
Фаршировані баклажани з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти: баклажани - 4 шт.; помідори - 2 шт.; фарш свино-яловичий - 500 г; цибуля - 1 шт.; сир твердий - 200 г; майонез - 4 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Баклажани розрізаємо вздовж на 2 половинки і витримуємо в холодній підсоленій воді близько півгодини, щоб пішла гіркота. А поки займемося начинкою. На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо до нього м'ясний фарш. Смажимо хвилин 10. З баклажан виймаємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками і також додаємо в начинку. Солимо, перчимо. Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Потім перекладаємо все в тарілку і з'єднуємо з нарізаними кубиками томатами. Начинка готова, заповнюємо нею половинки баклажанів. Зверху трохи поливаємо майонезом і присипаємо тертим сиром. Викладаємо наші «човники» в жароміцну форму і запікаємо в мікрохвильовці 15 хвилин при потужності 600 Вт.
Смажені баклажани з помідорами і сиром
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; помідори - 5 шт.; сир «Моцарелла» - 200 г; олія оливкова - 3 ст. ложки; сік лимона - 15 ст. ложки; петрушка - 1/2 пучка; базилік - 3 гілочки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Баклажани нарізаємо тонкими кружечками, щедро посипаємо сіллю і даємо постояти хвилин 15 поки не пустить сік. Потім промиваємо кружечки в холодній воді, даємо стекти і обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Викладаємо баклажани в глибоке деко в один шар. А зверху - помідори кружечками і тонко нарізану «Моцарелу».
Готуємо заправку. Змішуємо в блендері 2 ст. ложки оливкової олії, лимонний сік, рубану зелень, сіль і перець. Заливаємо цією сумішшю овочі і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться, можна виймати і розкладати по тарілках.