Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, приготовлені в духовці з помідорами - соковита і досить ситна закуска, з дивовижним смаком і казковим ароматом. Страва виглядає дуже естетично, оригінально і прекрасно підійде в якості прикраси навіть до святкового столу.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
помідор - 4 шт.;
свіжі або мариновані гриби - 300 г;
сметана - 200 мл;
сир - 100 г;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
олія рослинна;
свіжий кріп - за бажанням;
перець, сіль.
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо їх у солону воду і залишаємо хвилин на 30. Цим часом готуємо поки інші інгредієнти: помідори шаткуємо тонкими кружечками, а очищений від насіння болгарський перчик - кільцями. Часник очищаємо від лушпиння, дрібненько ріжемо, або видавлюємо через спеціальний прес. З сиру акуратно зрізаємо шкірку, натираємо його на дрібній терочке.
Далі подрібнюємо гриби: якщо вони великі - нарізаємо кружечками, якщо дрібні - можна нарізати кубиками. Дрібно нарубаний часник змішуємо зі сметаною і відставляємо готову заправку в бік.
Як тільки всі основні інгредієнти підготовлені, переходимо до завершального етапу - викладаємо все у форму для запікання, застелену фольгою. Спочатку кладемо шар баклажанів, потім перець, помідори, гриби, сметану з часником. Тепер посипаємо все рясним шаром сиру і ставимо нашу страву на 30-35 хвилин у духовку. Запікаємо баклажани з помідорами при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
рослинне масло - 100 мл;
помідори - 7 шт.;
домашній майонез - 150 мл;
сир (бринза) - 300 г;
сіль;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо кружальцями, солимо, перчимо й перемішуємо. Потім заливаємо їх маслом і знову добре перемішуємо. Після цього видавлюємо в домашній майонез очищений часник. Нарізаємо кружечками промиті помідори, а сир натираємо на тертці. Викладаємо баклажани на деко, змащуємо їх майонезом. Зверху кладемо кружечки помідорів і невелику гірку сиру. Запікаємо овочі в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу. Ось і все, баклажани з бринзою , запечені в духовці з помідорами, готові.
Баклажани з перцем, помідорами і грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо їх у солону воду і залишаємо хвилин на 30. Цим часом готуємо поки інші інгредієнти: помідори шаткуємо тонкими кружечками, а очищений від насіння болгарський перчик - кільцями. Часник очищаємо від лушпиння, дрібненько ріжемо, або видавлюємо через спеціальний прес. З сиру акуратно зрізаємо шкірку, натираємо його на дрібній терочке.
Далі подрібнюємо гриби: якщо вони великі - нарізаємо кружечками, якщо дрібні - можна нарізати кубиками. Дрібно нарубаний часник змішуємо зі сметаною і відставляємо готову заправку в бік.
Як тільки всі основні інгредієнти підготовлені, переходимо до завершального етапу - викладаємо все у форму для запікання, застелену фольгою. Спочатку кладемо шар баклажанів, потім перець, помідори, гриби, сметану з часником. Тепер посипаємо все рясним шаром сиру і ставимо нашу страву на 30-35 хвилин у духовку. Запікаємо баклажани з помідорами при температурі 180 градусів.
Баклажани з помідорами і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо кружальцями, солимо, перчимо й перемішуємо. Потім заливаємо їх маслом і знову добре перемішуємо. Після цього видавлюємо в домашній майонез очищений часник. Нарізаємо кружечками промиті помідори, а сир натираємо на тертці. Викладаємо баклажани на деко, змащуємо їх майонезом. Зверху кладемо кружечки помідорів і невелику гірку сиру. Запікаємо овочі в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу. Ось і все, баклажани з бринзою , запечені в духовці з помідорами, готові.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з помідорами в духовці
М'ясо з помідорами, запечене в духовці - чудове блюдо як для недільного вечері, так і святкового торжества. Давайте з вами розглянемо декілька
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Запечені баклажани з помідорами
Баклажани чудово поєднуються з різними овочами. Традиційно в різних закусках їх готують з томатами. І зараз ми розповімо, як зробити запечені
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають