» » Баклажани в духовці з помідорами

Баклажани в духовці з помідорами

Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, приготовлені в духовці з помідорами - соковита і досить ситна закуска, з дивовижним смаком і казковим ароматом. Страва виглядає дуже естетично, оригінально і прекрасно підійде в якості прикраси навіть до святкового столу.

Баклажани з перцем, помідорами і грибами в духовці


Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • помідор - 4 шт.;

  • свіжі або мариновані гриби - 300 г;

  • сметана - 200 мл;

  • сир - 100 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • олія рослинна;

  • свіжий кріп - за бажанням;

  • перець, сіль.


  • Приготування
    Отже, баклажани промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. Потім перекладаємо їх у солону воду і залишаємо хвилин на 30. Цим часом готуємо поки інші інгредієнти: помідори шаткуємо тонкими кружечками, а очищений від насіння болгарський перчик - кільцями. Часник очищаємо від лушпиння, дрібненько ріжемо, або видавлюємо через спеціальний прес. З сиру акуратно зрізаємо шкірку, натираємо його на дрібній терочке.
    Далі подрібнюємо гриби: якщо вони великі - нарізаємо кружечками, якщо дрібні - можна нарізати кубиками. Дрібно нарубаний часник змішуємо зі сметаною і відставляємо готову заправку в бік.
    Як тільки всі основні інгредієнти підготовлені, переходимо до завершального етапу - викладаємо все у форму для запікання, застелену фольгою. Спочатку кладемо шар баклажанів, потім перець, помідори, гриби, сметану з часником. Тепер посипаємо все рясним шаром сиру і ставимо нашу страву на 30-35 хвилин у духовку. Запікаємо баклажани з помідорами при температурі 180 градусів.

    Баклажани з помідорами і сиром в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • рослинне масло - 100 мл;

  • помідори - 7 шт.;

  • домашній майонез - 150 мл;

  • сир (бринза) - 300 г;

  • сіль;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Баклажани в духовці з помідорами
    Баклажани промиваємо, нарізаємо кружальцями, солимо, перчимо й перемішуємо. Потім заливаємо їх маслом і знову добре перемішуємо. Після цього видавлюємо в домашній майонез очищений часник. Нарізаємо кружечками промиті помідори, а сир натираємо на тертці. Викладаємо баклажани на деко, змащуємо їх майонезом. Зверху кладемо кружечки помідорів і невелику гірку сиру. Запікаємо овочі в духовці близько 30 хвилин при температурі 180 градусів. Готову страву присипаємо зеленню і подаємо до столу. Ось і все, баклажани з бринзою , запечені в духовці з помідорами, готові.
    Додав: admin | 17-03-2015, 18:53
    Переглядів: 1588