Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани дуже корисні овочі, які містять у собі багато вітамінів і мікроелементів і вживаються навіть у сирому вигляді. Страви, приготовлені з них можна подавати не тільки гарячими, але і охолодженими. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти приготування баклажанів в мультиварці.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
помідор - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
рослинне масло - 1 ч. ложка;
сметана або вершки - 200 мл;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
зелень петрушки, кропу, кінзи - за бажанням;
сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком.
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати баклажани в мультиварці. Беремо «синенькі», миємо, обсушуємо їх рушником, нарізаємо невеликими гуртками, солимо і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб з них пішла вся гіркота. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії і відставляємо поки в сторону. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і перекладаємо в чашу. Потім туди ж кладемо баклажани, порізані кубиками помідори, солимо, перчимо і приправляємо всі спеціями за смаком. Зверху викладаємо натерту на дрібній тертці моркву і трохи рубаної зелені. Всі змащуємо сметаною, гарненько перемішуємо, закриваємо кришкою, виставляємо режим "Випічка" на 40 хвилин, і чекаємо сигналу готовності.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
свинина - 400 г;
картопля - 3 шт.;
помідор - 2 шт.;
зелень кропу, кінзи - 30 г;
часник - 5 зубчиків;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
майонез - 200 мл;
сир - 100 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Для приготування баклажани з м'ясом в мультиварці, всі овочі ретельно миємо, обсушуємо, чистимо від шкірки і подрібнюємо кубиками. М'ясо промиваємо під теплою водою, віджимаємо і подрібнюємо скибочками. Ємність мультиварки змащуємо рослинним або оливковою олією, а потім, викладаємо шарами нарізані овочі і свинину в наступній послідовності: спочатку баклажани, картопля, м'ясо, цибуля, морква і помідори. Зверху видавлюємо через прес часник, рясно змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Готуємо страву в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин. Після закінчення часу, свинина в мультиварці з баклажанами готова! Ця страва чудово поєднується з рисом, овочами або відварною картоплею.
Баклажани з помідорами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Розглянемо простий спосіб, як приготувати баклажани в мультиварці. Беремо «синенькі», миємо, обсушуємо їх рушником, нарізаємо невеликими гуртками, солимо і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб з них пішла вся гіркота. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії і відставляємо поки в сторону. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і перекладаємо в чашу. Потім туди ж кладемо баклажани, порізані кубиками помідори, солимо, перчимо і приправляємо всі спеціями за смаком. Зверху викладаємо натерту на дрібній тертці моркву і трохи рубаної зелені. Всі змащуємо сметаною, гарненько перемішуємо, закриваємо кришкою, виставляємо режим "Випічка" на 40 хвилин, і чекаємо сигналу готовності.
Баклажани з картоплею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування баклажани з м'ясом в мультиварці, всі овочі ретельно миємо, обсушуємо, чистимо від шкірки і подрібнюємо кубиками. М'ясо промиваємо під теплою водою, віджимаємо і подрібнюємо скибочками. Ємність мультиварки змащуємо рослинним або оливковою олією, а потім, викладаємо шарами нарізані овочі і свинину в наступній послідовності: спочатку баклажани, картопля, м'ясо, цибуля, морква і помідори. Зверху видавлюємо через прес часник, рясно змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Готуємо страву в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин. Після закінчення часу, свинина в мультиварці з баклажанами готова! Ця страва чудово поєднується з рисом, овочами або відварною картоплею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Баклажани з майонезом і часником
Баклажани не володіють своїм власним смаком, але з них можна приготувати пікантну і смачну закуску - баклажани з майонезом і часником. Пропонуємо
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Чанахи в мультиварці
Чанахи - це досить відоме і смачне блюдо грузинської кухні, яке робиться з баранини з овочами. Традиційно воно готується в глиняному горщику. Ми
М'ясо з овочами в мультиварці
Сучасна кухонна техніка значно спрощує процес приготування їжі, особливо для зайнятих людей. І сьогодні ми розповімо, як просто і легко зробити м'ясо