Баклажани з майонезом і часником
Самі по собі баклажани практично не володіють власним смаком. Проте з них можна приготувати дивно смачну і пікантну закуску - баклажани з майонезом і часником. Таке блюдо ідеально підійде до будь-якого гарніру і м'яса.
Інгредієнти:
баклажани - 3 шт.;
петрушка - 1 пучок;
часник - 4 зубчики;
сіль - за смаком;
майонез;
помідори - 2 шт.
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо їм плодоніжки і нарізаємо поздовжніми пластинами. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Помідори нарізаємо невеликими кружечками. Тепер викладаємо на тарілку скибочку баклажана, зверху кладемо помідор, трохи подрібненого часнику, змащуємо майонезом і загортаємо рулетиком так, щоб овочі трохи виглядали. Готову страву прикрашаємо свіжими гілочками петрушки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
майонез - 150 мл;
баклажани - 3 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, спеції - за смаком;
зелень.
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо рушником, нарізаємо кружальцями, складаємо в ємність, солимо і залишаємо на деякий час, щоб з овочів зійшла зайва гіркота. Зубчики часнику видавлюємо через прес, перекладаємо кашку в миску, заливаємо крутим окропом і даємо настоятися 15 хвилин. Потім обережно зливаємо часниковий відвар і змішуємо його з майонезом. Колечка баклажанів обсмажуємо на розпеченій сковороді на середньому вогні. Тепер беремо ємність, вкладаємо в неї спочатку шар баклажанів, потім поливаємо часниковим соусом і рясно посипаємо дрібно рубаною зеленню. Таким чином, робимо кілька шарів, закрийте контейнер кришкою і ставимо баклажани під майонезом в холодильник, щоб вони настоялися і гарненько просочилися соусом
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
майонез - 5 ст. ложок;
рослинна олія;
сіль, спеції, перець - за смаком.
Приготування
Ставимо Сковороду на вогонь і наливаємо на неї рослинне масло. Поки воно розігрівається, очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо його соломкою. Кладемо цибулька в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору, а потім перекладаємо в миску. Баклажани промиваємо, витираємо рушником, видаляємо плодоніжки, насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо їх на дрібні квадратики. Обсмажуємо в олії до золотистого кольору, а потім перекладаємо до смаженій луку. Додаємо видавлений через прес часник і заправляємо все спеціями за смаком і майонезом. Все перемішуємо і розкладаємо готовий салат в чисті банки. Накриваємо їх кришкою і ставимо в каструлю з теплою водою. Стерилізуємо банки протягом 15 хвилин, а потім відразу ж закатуємо і закутуємо до повного охолодження.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
сир твердий - 300 г;
майонез - 100 мл;
часник - 3 зубчики;
пшеничне борошно - 100 г;
помідори черрі - 5 штук;
зелень кропу - 1 пучок;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Баклажани нарізаємо кружечками, злегка додаємо сіль і залишаємо приблизно на годину. Потім кожен кружечок ретельно обвалюємо в борошні, обсмажуємо на олії і викладаємо на паперову серветку для повного вбирання зайвого жиру. Сир натираємо на тертці, часник чистимо і видавлюємо через прес, а потім змішуємо з майонезом і добре перемішуємо. Далі виставляємо на блюдо башточки: спочатку смажений кружечок кабачка змащуємо часниковою сумішшю, а зверху викладаємо кільце помідора і прикрашаємо зверху гілочкою петрушки.
Баклажани з майонезом і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо їм плодоніжки і нарізаємо поздовжніми пластинами. Далі обсмажуємо їх на рослинному маслі до золотистого кольору. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Помідори нарізаємо невеликими кружечками. Тепер викладаємо на тарілку скибочку баклажана, зверху кладемо помідор, трохи подрібненого часнику, змащуємо майонезом і загортаємо рулетиком так, щоб овочі трохи виглядали. Готову страву прикрашаємо свіжими гілочками петрушки і подаємо до столу.
Баклажани, консервовані з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо рушником, нарізаємо кружальцями, складаємо в ємність, солимо і залишаємо на деякий час, щоб з овочів зійшла зайва гіркота. Зубчики часнику видавлюємо через прес, перекладаємо кашку в миску, заливаємо крутим окропом і даємо настоятися 15 хвилин. Потім обережно зливаємо часниковий відвар і змішуємо його з майонезом. Колечка баклажанів обсмажуємо на розпеченій сковороді на середньому вогні. Тепер беремо ємність, вкладаємо в неї спочатку шар баклажанів, потім поливаємо часниковим соусом і рясно посипаємо дрібно рубаною зеленню. Таким чином, робимо кілька шарів, закрийте контейнер кришкою і ставимо баклажани під майонезом в холодильник, щоб вони настоялися і гарненько просочилися соусом
Баклажани на зиму з майонезом
Інгредієнти:
Приготування
Ставимо Сковороду на вогонь і наливаємо на неї рослинне масло. Поки воно розігрівається, очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо його соломкою. Кладемо цибулька в сковороду і обсмажуємо до золотистого кольору, а потім перекладаємо в миску. Баклажани промиваємо, витираємо рушником, видаляємо плодоніжки, насіння, зрізаємо шкірку і нарізаємо їх на дрібні квадратики. Обсмажуємо в олії до золотистого кольору, а потім перекладаємо до смаженій луку. Додаємо видавлений через прес часник і заправляємо все спеціями за смаком і майонезом. Все перемішуємо і розкладаємо готовий салат в чисті банки. Накриваємо їх кришкою і ставимо в каструлю з теплою водою. Стерилізуємо банки протягом 15 хвилин, а потім відразу ж закатуємо і закутуємо до повного охолодження.
Баклажани з майонезом і часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо кружечками, злегка додаємо сіль і залишаємо приблизно на годину. Потім кожен кружечок ретельно обвалюємо в борошні, обсмажуємо на олії і викладаємо на паперову серветку для повного вбирання зайвого жиру. Сир натираємо на тертці, часник чистимо і видавлюємо через прес, а потім змішуємо з майонезом і добре перемішуємо. Далі виставляємо на блюдо башточки: спочатку смажений кружечок кабачка змащуємо часниковою сумішшю, а зверху викладаємо кільце помідора і прикрашаємо зверху гілочкою петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочі в клярі
Овочі - відмінна закуска до будь-якої страви, особливо коли вони смачно і красиво подано. Якщо у вас намічається якесь торжество, а ви ніяк не можете
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани в духовці з помідорами
Баклажани, запечені з помідорами - дивовижно соковита закуска з приємним ароматом, яка неодмінно прикрасить ваш святковий стіл. У нашій статті ми
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Закуска з баклажанів
Багато люблять баклажани за їх м'який смак і незвичайну текстуру. Вони відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають