Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Закуска з баклажанів

Закуска з баклажанів

17-03-2015, 18:52
1 218
Закуска з баклажанів
Багато хто з нас люблять баклажани за їх кремову текстуру та м'який смак, відмінно поєднується з величезною різноманітністю доповнень. В цій статті ми поділимося рецептами різних закусок з баклажанами на будь-який смак.

Закуска «хвіст павича» з баклажанів з помідорами


Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • плавлений сирок - 100 г;

  • майонез - за смаком;

  • часник - 1 зубчик;

  • яйця - 2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • томат - 1 шт.;

  • маслини - 7-10 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Баклажани ріжемо, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину, щоб пішла зайва волога, а разом з нею і гіркота. Скибочки баклажана через час промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Обсмажуємо овоч з обох боків до золотистого кольору.
    Тепер підготуємо свіжі овочі: огірки наріжемо тонкими кільцями, з томату видалимо серцевину і наріжемо півкільцями, маслини разрежем навпіл.
    Для салатної маси на тертці натираємо плавлений сирок і відварені яйця. Заправляємо все майонезом і додаємо пропущений через прес часник.
    Розподіляємо салатну масу з баклажана, зверху кладемо шматочок огірка, обрамлялися його півкільцем томату і завершуємо картину шматочком маслини, і наша холодна закуска з баклажанів готування до подачі.

    Закуска з баклажанів - рулетики з сиром


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • тертий твердий сир - 70 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • чіабатта - 1 шматочок;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • часник - за смаком;

  • базилік - 1 невелика жменя;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками, посипаємо їх сіллю, поливаємо невеликою кількістю олії і відправляємо запікатися в духовку до готовності при 200 градусах.
    Тим часом в чашу блендера кладемо сир, скибочка хліба чіабатта, базилік, часник і наливаємо оливкову олію. Все збиваємо до однорідності і змішуємо з подрібненим томатом. Приправляємо начину сіллю, перцем і лимонним соком за смаком. Розподіляємо начинку по скибочці баклажана і скручуємо його рулетом.

    Гаряча закуска з баклажанів в духовці


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • курячий фарш - 200 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зелень (петрушка, кріп) - за смаком;

  • помідори - 2 шт.;

  • твердий сир - 100 г;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. На сковороду з цибулею кладемо фарш, додаємо сіль і перець, смажимо до готовності фаршу. Перемішуємо фарш з подрібненою зеленню.
    Баклажани нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Кожен скибочку кладемо на деко, змащуємо майонезом, зверху укладаємо кружечок томату і фарш. Посипаємо готові «башточки» сиром і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах, до тих пір, поки сир не розплавиться. Ну ось і все, баклажани в духовці готові!

    Гостра закуска з баклажанів


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • томат - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 5 ст. ложок;

  • рослинна олія;

  • сир «Моцарелла»;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Баклажан ріжемо тонкими кружечками, солимо і залишаємо на годину, щоб позбавити овоч від гіркоти.
    Тим часом займемося приготуванням гострої пасти. З перцю чилі видаляємо насіння і кладемо стручки в блендер. Слідом за перцем в
    Закуска з баклажанів
    чашу блендера відправляємо часник, і невелику жменю петрушки, трохи солі і перцю також не завадять.
    Помідори нарізаємо кільцями такої ж товщини, що і баклажани.
    На сковороді розігріваємо рослинне масло. Баклажани занурюємо у збите з молоком яйце і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Поверх ще гарячого баклажана розподіляємо трохи гострої пасти і кладемо кружечок томату. Повторюємо процедуру ще 2-3 рази. В результаті у нас виходить невисока башточка, яку необхідно посипати «Моцарелою» і можна подавати до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці
    Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
    Баклажани з горіхами
    Баклажани з горіхами
    Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами
    Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
    Печені баклажани
    Печені баклажани
    Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром
    Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
    Рулети з баклажанів з часником
    Рулети з баклажанів з часником
    У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску