Закуска з баклажанів
Багато хто з нас люблять баклажани за їх кремову текстуру та м'який смак, відмінно поєднується з величезною різноманітністю доповнень. В цій статті ми поділимося рецептами різних закусок з баклажанами на будь-який смак.
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
плавлений сирок - 100 г;
майонез - за смаком;
часник - 1 зубчик;
яйця - 2 шт.;
огірок - 1 шт.;
томат - 1 шт.;
маслини - 7-10 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Баклажани ріжемо, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину, щоб пішла зайва волога, а разом з нею і гіркота. Скибочки баклажана через час промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Обсмажуємо овоч з обох боків до золотистого кольору.
Тепер підготуємо свіжі овочі: огірки наріжемо тонкими кільцями, з томату видалимо серцевину і наріжемо півкільцями, маслини разрежем навпіл.
Для салатної маси на тертці натираємо плавлений сирок і відварені яйця. Заправляємо все майонезом і додаємо пропущений через прес часник.
Розподіляємо салатну масу з баклажана, зверху кладемо шматочок огірка, обрамлялися його півкільцем томату і завершуємо картину шматочком маслини, і наша холодна закуска з баклажанів готування до подачі.
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
тертий твердий сир - 70 г;
помідори - 2 шт.;
чіабатта - 1 шматочок;
оливкова олія - 2 ст. ложки;
часник - за смаком;
базилік - 1 невелика жменя;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками, посипаємо їх сіллю, поливаємо невеликою кількістю олії і відправляємо запікатися в духовку до готовності при 200 градусах.
Тим часом в чашу блендера кладемо сир, скибочка хліба чіабатта, базилік, часник і наливаємо оливкову олію. Все збиваємо до однорідності і змішуємо з подрібненим томатом. Приправляємо начину сіллю, перцем і лимонним соком за смаком. Розподіляємо начинку по скибочці баклажана і скручуємо його рулетом.
Інгредієнти:
баклажан - 2 шт.;
курячий фарш - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелень (петрушка, кріп) - за смаком;
помідори - 2 шт.;
твердий сир - 100 г;
майонез - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. На сковороду з цибулею кладемо фарш, додаємо сіль і перець, смажимо до готовності фаршу. Перемішуємо фарш з подрібненою зеленню.
Баклажани нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Кожен скибочку кладемо на деко, змащуємо майонезом, зверху укладаємо кружечок томату і фарш. Посипаємо готові «башточки» сиром і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах, до тих пір, поки сир не розплавиться. Ну ось і все, баклажани в духовці готові!
Інгредієнти:
баклажан - 1 шт.;
томат - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
перець чилі - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
яйце - 1 шт.;
молоко - 5 ст. ложок;
рослинна олія;
сир «Моцарелла»;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Баклажан ріжемо тонкими кружечками, солимо і залишаємо на годину, щоб позбавити овоч від гіркоти.
Тим часом займемося приготуванням гострої пасти. З перцю чилі видаляємо насіння і кладемо стручки в блендер. Слідом за перцем в чашу блендера відправляємо часник, і невелику жменю петрушки, трохи солі і перцю також не завадять.
Помідори нарізаємо кільцями такої ж товщини, що і баклажани.
На сковороді розігріваємо рослинне масло. Баклажани занурюємо у збите з молоком яйце і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Поверх ще гарячого баклажана розподіляємо трохи гострої пасти і кладемо кружечок томату. Повторюємо процедуру ще 2-3 рази. В результаті у нас виходить невисока башточка, яку необхідно посипати «Моцарелою» і можна подавати до столу.
Закуска «хвіст павича» з баклажанів з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани ріжемо, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину, щоб пішла зайва волога, а разом з нею і гіркота. Скибочки баклажана через час промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Обсмажуємо овоч з обох боків до золотистого кольору.
Тепер підготуємо свіжі овочі: огірки наріжемо тонкими кільцями, з томату видалимо серцевину і наріжемо півкільцями, маслини разрежем навпіл.
Для салатної маси на тертці натираємо плавлений сирок і відварені яйця. Заправляємо все майонезом і додаємо пропущений через прес часник.
Розподіляємо салатну масу з баклажана, зверху кладемо шматочок огірка, обрамлялися його півкільцем томату і завершуємо картину шматочком маслини, і наша холодна закуска з баклажанів готування до подачі.
Закуска з баклажанів - рулетики з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками, посипаємо їх сіллю, поливаємо невеликою кількістю олії і відправляємо запікатися в духовку до готовності при 200 градусах.
Тим часом в чашу блендера кладемо сир, скибочка хліба чіабатта, базилік, часник і наливаємо оливкову олію. Все збиваємо до однорідності і змішуємо з подрібненим томатом. Приправляємо начину сіллю, перцем і лимонним соком за смаком. Розподіляємо начинку по скибочці баклажана і скручуємо його рулетом.
Гаряча закуска з баклажанів в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. На сковороду з цибулею кладемо фарш, додаємо сіль і перець, смажимо до готовності фаршу. Перемішуємо фарш з подрібненою зеленню.
Баклажани нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Кожен скибочку кладемо на деко, змащуємо майонезом, зверху укладаємо кружечок томату і фарш. Посипаємо готові «башточки» сиром і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах, до тих пір, поки сир не розплавиться. Ну ось і все, баклажани в духовці готові!
Гостра закуска з баклажанів
Інгредієнти:
Приготування
Баклажан ріжемо тонкими кружечками, солимо і залишаємо на годину, щоб позбавити овоч від гіркоти.
Тим часом займемося приготуванням гострої пасти. З перцю чилі видаляємо насіння і кладемо стручки в блендер. Слідом за перцем в чашу блендера відправляємо часник, і невелику жменю петрушки, трохи солі і перцю також не завадять.
Помідори нарізаємо кільцями такої ж товщини, що і баклажани.
На сковороді розігріваємо рослинне масло. Баклажани занурюємо у збите з молоком яйце і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Поверх ще гарячого баклажана розподіляємо трохи гострої пасти і кладемо кружечок томату. Повторюємо процедуру ще 2-3 рази. В результаті у нас виходить невисока башточка, яку необхідно посипати «Моцарелою» і можна подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з грибами
Баклажани з грибами - це прекрасне блюдо, в якості холодної закуски, доповнення до пасти або будь-якому іншому гарніру. Давайте розберемо кілька
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька
Баклажани з сиром
Баклажани з сиром - це смачне і просте у приготуванні блюдо. Варіацій його створення досить багато. Ми зібрали для вас найбільш цікаві рецепти цієї
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску