Багато хто з нас люблять баклажани за їх кремову текстуру та м'який смак, відмінно поєднується з величезною різноманітністю доповнень. В цій статті ми поділимося рецептами різних закусок з баклажанами на будь-який смак.
Закуска «хвіст павича» з баклажанів з помідорами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; плавлений сирок - 100 г; майонез - за смаком; часник - 1 зубчик; яйця - 2 шт.; огірок - 1 шт.; томат - 1 шт.; маслини - 7-10 шт.; рослинна олія; сіль, перець. Приготування Баклажани ріжемо, посипаємо сіллю і залишаємо на 1 годину, щоб пішла зайва волога, а разом з нею і гіркота. Скибочки баклажана через час промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Обсмажуємо овоч з обох боків до золотистого кольору.
Тепер підготуємо свіжі овочі: огірки наріжемо тонкими кільцями, з томату видалимо серцевину і наріжемо півкільцями, маслини разрежем навпіл.
Для салатної маси на тертці натираємо плавлений сирок і відварені яйця. Заправляємо все майонезом і додаємо пропущений через прес часник.
Розподіляємо салатну масу з баклажана, зверху кладемо шматочок огірка, обрамлялися його півкільцем томату і завершуємо картину шматочком маслини, і наша холодна закуска з баклажанів готування до подачі.
Закуска з баклажанів - рулетики з сиром
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; тертий твердий сир - 70 г; помідори - 2 шт.; чіабатта - 1 шматочок; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - за смаком; базилік - 1 невелика жменя; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Баклажани нарізаємо вздовж тонкими скибочками, посипаємо їх сіллю, поливаємо невеликою кількістю олії і відправляємо запікатися в духовку до готовності при 200 градусах.
Тим часом в чашу блендера кладемо сир, скибочка хліба чіабатта, базилік, часник і наливаємо оливкову олію. Все збиваємо до однорідності і змішуємо з подрібненим томатом. Приправляємо начину сіллю, перцем і лимонним соком за смаком. Розподіляємо начинку по скибочці баклажана і скручуємо його рулетом.
Гаряча закуска з баклажанів в духовці
Інгредієнти: баклажан - 2 шт.; курячий фарш - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зелень (петрушка, кріп) - за смаком; помідори - 2 шт.; твердий сир - 100 г; майонез - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо до золотистого кольору на рослинній олії. На сковороду з цибулею кладемо фарш, додаємо сіль і перець, смажимо до готовності фаршу. Перемішуємо фарш з подрібненою зеленню.
Баклажани нарізаємо кільцями й обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Кожен скибочку кладемо на деко, змащуємо майонезом, зверху укладаємо кружечок томату і фарш. Посипаємо готові «башточки» сиром і відправляємо запікатися в духовку при 180 градусах, до тих пір, поки сир не розплавиться. Ну ось і все, баклажани в духовці готові!
Гостра закуска з баклажанів
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; томат - 1 шт.; часник - 3 зубчики; перець чилі - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; яйце - 1 шт.; молоко - 5 ст. ложок; рослинна олія; сир «Моцарелла»; сіль, перець - за смаком. Приготування Баклажан ріжемо тонкими кружечками, солимо і залишаємо на годину, щоб позбавити овоч від гіркоти.
Тим часом займемося приготуванням гострої пасти. З перцю чилі видаляємо насіння і кладемо стручки в блендер. Слідом за перцем в
чашу блендера відправляємо часник, і невелику жменю петрушки, трохи солі і перцю також не завадять.
Помідори нарізаємо кільцями такої ж товщини, що і баклажани.
На сковороді розігріваємо рослинне масло. Баклажани занурюємо у збите з молоком яйце і швидко обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки. Поверх ще гарячого баклажана розподіляємо трохи гострої пасти і кладемо кружечок томату. Повторюємо процедуру ще 2-3 рази. В результаті у нас виходить невисока башточка, яку необхідно посипати «Моцарелою» і можна подавати до столу.