Баклажани дуже корисні овочі, які містять у собі багато вітамінів і мікроелементів і вживаються навіть у сирому вигляді. Страви, приготовлені з них можна подавати не тільки гарячими, але і охолодженими. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні рецепти приготування баклажанів в мультиварці.
Баклажани з помідорами в мультиварці
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; помідор - 2 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло - 1 ч. ложка; сметана або вершки - 200 мл; ріпчаста цибуля - 2 шт.; зелень петрушки, кропу, кінзи - за бажанням; сіль, чорний мелений перець, спеції - за смаком. Приготування Розглянемо простий спосіб, як приготувати баклажани в мультиварці. Беремо «синенькі», миємо, обсушуємо їх рушником, нарізаємо невеликими гуртками, солимо і ставимо на 30 хвилин у холодильник, щоб з них пішла вся гіркота. У ємність мультиварки наливаємо трохи олії і відставляємо поки в сторону. Ріпчасту цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і перекладаємо в чашу. Потім туди ж кладемо баклажани, порізані кубиками помідори, солимо, перчимо і приправляємо всі спеціями за смаком. Зверху викладаємо натерту на дрібній тертці моркву і трохи рубаної зелені. Всі змащуємо сметаною, гарненько перемішуємо, закриваємо кришкою, виставляємо режим "Випічка" на 40 хвилин, і чекаємо сигналу готовності.
Баклажани з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; морква - 1 шт.; свинина - 400 г; картопля - 3 шт.; помідор - 2 шт.; зелень кропу, кінзи - 30 г; часник - 5 зубчиків; ріпчаста цибуля - 2 шт.; майонез - 200 мл; сир - 100 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Для приготування баклажани з м'ясом в мультиварці, всі овочі ретельно миємо, обсушуємо, чистимо від шкірки і подрібнюємо кубиками. М'ясо промиваємо під теплою водою, віджимаємо і подрібнюємо скибочками. Ємність мультиварки змащуємо рослинним або оливковою олією, а потім, викладаємо шарами нарізані овочі і свинину в наступній послідовності: спочатку баклажани, картопля, м'ясо, цибуля, морква і помідори. Зверху видавлюємо через прес часник, рясно змащуємо майонезом, посипаємо тертим сиром і рубаною зеленню. Готуємо страву в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин. Після закінчення часу, свинина в мультиварці з баклажанами готова! Ця страва чудово поєднується з рисом, овочами або відварною картоплею.