Чанахи в мультиварці
Чанахи, мабуть, найвідоміше блюдо грузинської кухні, що не вимагає постійної присутності господині, так би язикати, з розряду «поставив і забув». Традиційно це баранина, тушкована в глиняному горщику з овочами, укладеними шарами (картопля, баклажани, помідори, цибуля). Приготувати чанахи можна як у духовці, так і в мультиварці.
Цей рецепт був використаний для приготування чанахи в мультиварці Редмонд, але думаю, цілком можна застосувати і для інших моделей.
Інгредієнти:
баранина або яловичина - 500 г;
помідор - 3 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
картопля - 3 - 4 шт.;
баклажан - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
зелень петрушки, кропу, базиліка, кінзи - по смаку.
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками, викладаємо на дно каструлі. Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкіру, один помідор ріжемо й додаємо до м'яса, решта поки відкладаємо. М'ясо з помідором солимо і перчимо, додаємо спеції за власним смаком, закриваємо, включаємо режим «Гасіння» на одну годину.
Картоплю миємо, чистимо і крупно ріжемо, баклажани нарізаємо великими шматочками, цибулю і перець теж ріжемо крупно. Після сигналу таймера додаємо до м'яса нарізані овочі шарами у такому порядку: картопля, цибуля, перець, баклажан. Солимо і перчимо. Знову включаємо режим «Гасіння», ставимо таймер на одну годину. За 10 хвилин до готовності закладаємо залишилися і нарізані очищені помідори, і подрібнений часник. Коли чанахи вже готові, засипаємо в каструлю дрібно нарізану зелень (кількість і склад регулюєте по своєму смаку) і добре перемішуємо. Якщо ви бажаєте отримати більш гостре блюдо, спробуйте замінити частину томатів аджикою. Чанахи виходять більш гострими і ароматними.
Дійсним цінителям грузинської кухні, також доведеться за смаком каурма , яку можна швидко приготувати за простими рецептами.
Чанахи в мультиварці
Цей рецепт був використаний для приготування чанахи в мультиварці Редмонд, але думаю, цілком можна застосувати і для інших моделей.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо кубиками, викладаємо на дно каструлі. Помідори обдаємо окропом і знімаємо з них шкіру, один помідор ріжемо й додаємо до м'яса, решта поки відкладаємо. М'ясо з помідором солимо і перчимо, додаємо спеції за власним смаком, закриваємо, включаємо режим «Гасіння» на одну годину.
Картоплю миємо, чистимо і крупно ріжемо, баклажани нарізаємо великими шматочками, цибулю і перець теж ріжемо крупно. Після сигналу таймера додаємо до м'яса нарізані овочі шарами у такому порядку: картопля, цибуля, перець, баклажан. Солимо і перчимо. Знову включаємо режим «Гасіння», ставимо таймер на одну годину. За 10 хвилин до готовності закладаємо залишилися і нарізані очищені помідори, і подрібнений часник. Коли чанахи вже готові, засипаємо в каструлю дрібно нарізану зелень (кількість і склад регулюєте по своєму смаку) і добре перемішуємо. Якщо ви бажаєте отримати більш гостре блюдо, спробуйте замінити частину томатів аджикою. Чанахи виходять більш гострими і ароматними.
Дійсним цінителям грузинської кухні, також доведеться за смаком каурма , яку можна швидко приготувати за простими рецептами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Як приготувати баклажани в мультиварці?
Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
Сир в мультиварці
Сир - це дивно корисний молочний продукт, який використовується в приготуванні багатьох страв. Зробити його в домашніх умовах досить просто, особливо
Картопля, тушкований в мультиварці
Мультиварка - універсальна помічниця для приготування різноманітних страв від супів до десертів. І зараз ми розповімо, як просто і швидко згасити в
Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе