Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Баранина в горщиках

Баранина в горщиках

21-03-2015, 19:29
749
Баранина в горщиках
Хочете дізнатися, як смачно приготувати баранину в горщиках? Виявляється, в цьому немає нічого складного! За рахунок додавання в блюдо великого кількості свіжої зелені і овочів, м'ясо приготується у власному соку і вийде чудово ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів баранини в горщиках.

Баранина з грибами в горщиках


Інгредієнти:

  • м'якоть баранини - 700 г;

  • свіжі гриби - 200 г;

  • картопля - 500 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • баклажани - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • спеції;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Для приготування баранини в горщику з картоплею спочатку нарізаємо кубиками баклажани і кладемо їх на 10 хвилин у холодну, злегка підсолену воду, щоб позбутися гіркоти. Потім гарненько віджимаємо їх. Баранину і картоплю, шаткуємо скибочками, а моркву, цибулю і томати шаткуємо кільцями. Тепер укладаємо на дно горщика м'ясо, кладемо зубчики часнику, солимо і перчимо за смаком.
    Всі овочі викладаємо в довільному порядку шарами, виключаючи томати. Тепер заливаємо гарячою водою, зверху кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо баранину в горщиках з картоплею близько 15 годин, при температурі 180 градусів. Додаємо помідори хвилин за 15-20 до повної готовності м'яса і посипаємо свіжою зеленню.

    Чанахи з баранини в горщиках


    Інгредієнти:

  • баклажани - 100 г;

  • м'якоть баранини - 500 г;

  • картопля - 200 г;

  • сухий коріандр - 2 щіпка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції;

  • помідор - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками, перетираємо з сіллю, даємо трохи постояти, а потім промиваємо і віджимаємо. Інші овочі чистимо, моркву і цибулю дрібненько шаткуємо, а картопля рубаємо великими часточками. Внутрішній баранячий жир нарізаємо шматочками і витапливаем його в розігрітому казані. М'ясо ріжемо порційними шматками і, видаливши шкварки, обсмажуємо в сковороді всі компоненти: спочатку м'ясо, потім моркву і цибульку.
    Далі викладаємо обсмажені овочі шарами в горщики, додаємо баклажани і картоплю. Зверху покриваємо блюдо скибочками помідорів, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Заливаємо горщики окропом по плічка, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення духовку відключаємо, але баранину в горщиках не виймаємо. Тим часом подрібнюємо зелень, раздавливаем зубчик часнику і приправляємо чанахи . Подаємо страву в горщиках, трохи остудивши, або виклавши в глибокі тарілки.

    Баранина з чорносливом в горщику


    Інгредієнти:

  • баранина на кісточці - 900 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • чорнослив - 12 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • зелень.


  • Приготування
    Баранину промиваємо й обсушуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток і зрізаємо зайвий жир. Кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кидаємо лавровий листочок.
    Баранина в горщиках
    Накриваємо кришкою і варимо бульйон на слабкому кипінні хвилин 40 подсаливая за смаком наприкінці варіння. М'ясо нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями.
    Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо середніми кубиками. Чорнослив розрізаємо навпіл. На добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо спочатку до рум'яної скоринки шматочки м'яса і перекладаємо його в тарілку. У сковороду доливаємо олію, кидаємо цибулю, трохи солимо і пасеруємо до м'якості. Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. Після цього вливаємо бульйон з баранини, закриваємо кришками і ставимо в холодну духовку. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів. При подачі на стіл посипаємо блюдо зеленню кінзи.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Квасоля в горщиках
    Квасоля в горщиках
    Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
    Рагу з баранини
    Рагу з баранини
    Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
    Баранина в казані
    Баранина в казані
    Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Рецепт харчо з баранини
    Рецепт харчо з баранини
    Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо