Баранина в горщиках
Хочете дізнатися, як смачно приготувати баранину в горщиках? Виявляється, в цьому немає нічого складного! За рахунок додавання в блюдо великого кількості свіжої зелені і овочів, м'ясо приготується у власному соку і вийде чудово ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів баранини в горщиках.
Інгредієнти:
м'якоть баранини - 700 г;
свіжі гриби - 200 г;
картопля - 500 г;
помідори - 3 шт.;
баклажани - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
спеції;
часник - 3 зубчики.
Приготування
Для приготування баранини в горщику з картоплею спочатку нарізаємо кубиками баклажани і кладемо їх на 10 хвилин у холодну, злегка підсолену воду, щоб позбутися гіркоти. Потім гарненько віджимаємо їх. Баранину і картоплю, шаткуємо скибочками, а моркву, цибулю і томати шаткуємо кільцями. Тепер укладаємо на дно горщика м'ясо, кладемо зубчики часнику, солимо і перчимо за смаком.
Всі овочі викладаємо в довільному порядку шарами, виключаючи томати. Тепер заливаємо гарячою водою, зверху кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо баранину в горщиках з картоплею близько 15 годин, при температурі 180 градусів. Додаємо помідори хвилин за 15-20 до повної готовності м'яса і посипаємо свіжою зеленню.
Інгредієнти:
баклажани - 100 г;
м'якоть баранини - 500 г;
картопля - 200 г;
сухий коріандр - 2 щіпка;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
спеції;
помідор - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
свіжа зелень.
Приготування
Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками, перетираємо з сіллю, даємо трохи постояти, а потім промиваємо і віджимаємо. Інші овочі чистимо, моркву і цибулю дрібненько шаткуємо, а картопля рубаємо великими часточками. Внутрішній баранячий жир нарізаємо шматочками і витапливаем його в розігрітому казані. М'ясо ріжемо порційними шматками і, видаливши шкварки, обсмажуємо в сковороді всі компоненти: спочатку м'ясо, потім моркву і цибульку.
Далі викладаємо обсмажені овочі шарами в горщики, додаємо баклажани і картоплю. Зверху покриваємо блюдо скибочками помідорів, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Заливаємо горщики окропом по плічка, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення духовку відключаємо, але баранину в горщиках не виймаємо. Тим часом подрібнюємо зелень, раздавливаем зубчик часнику і приправляємо чанахи . Подаємо страву в горщиках, трохи остудивши, або виклавши в глибокі тарілки.
Інгредієнти:
баранина на кісточці - 900 г;
цибулина - 1 шт.;
чорнослив - 12 шт.;
картопля - 2 шт.;
часник - 4 зубчики;
зелень.
Приготування
Баранину промиваємо й обсушуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток і зрізаємо зайвий жир. Кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кидаємо лавровий листочок. Накриваємо кришкою і варимо бульйон на слабкому кипінні хвилин 40 подсаливая за смаком наприкінці варіння. М'ясо нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями.
Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо середніми кубиками. Чорнослив розрізаємо навпіл. На добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо спочатку до рум'яної скоринки шматочки м'яса і перекладаємо його в тарілку. У сковороду доливаємо олію, кидаємо цибулю, трохи солимо і пасеруємо до м'якості. Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. Після цього вливаємо бульйон з баранини, закриваємо кришками і ставимо в холодну духовку. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів. При подачі на стіл посипаємо блюдо зеленню кінзи.
Баранина з грибами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування баранини в горщику з картоплею спочатку нарізаємо кубиками баклажани і кладемо їх на 10 хвилин у холодну, злегка підсолену воду, щоб позбутися гіркоти. Потім гарненько віджимаємо їх. Баранину і картоплю, шаткуємо скибочками, а моркву, цибулю і томати шаткуємо кільцями. Тепер укладаємо на дно горщика м'ясо, кладемо зубчики часнику, солимо і перчимо за смаком.
Всі овочі викладаємо в довільному порядку шарами, виключаючи томати. Тепер заливаємо гарячою водою, зверху кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо баранину в горщиках з картоплею близько 15 годин, при температурі 180 градусів. Додаємо помідори хвилин за 15-20 до повної готовності м'яса і посипаємо свіжою зеленню.
Чанахи з баранини в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками, перетираємо з сіллю, даємо трохи постояти, а потім промиваємо і віджимаємо. Інші овочі чистимо, моркву і цибулю дрібненько шаткуємо, а картопля рубаємо великими часточками. Внутрішній баранячий жир нарізаємо шматочками і витапливаем його в розігрітому казані. М'ясо ріжемо порційними шматками і, видаливши шкварки, обсмажуємо в сковороді всі компоненти: спочатку м'ясо, потім моркву і цибульку.
Далі викладаємо обсмажені овочі шарами в горщики, додаємо баклажани і картоплю. Зверху покриваємо блюдо скибочками помідорів, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Заливаємо горщики окропом по плічка, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення духовку відключаємо, але баранину в горщиках не виймаємо. Тим часом подрібнюємо зелень, раздавливаем зубчик часнику і приправляємо чанахи . Подаємо страву в горщиках, трохи остудивши, або виклавши в глибокі тарілки.
Баранина з чорносливом в горщику
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промиваємо й обсушуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток і зрізаємо зайвий жир. Кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кидаємо лавровий листочок. Накриваємо кришкою і варимо бульйон на слабкому кипінні хвилин 40 подсаливая за смаком наприкінці варіння. М'ясо нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями.
Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо середніми кубиками. Чорнослив розрізаємо навпіл. На добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо спочатку до рум'яної скоринки шматочки м'яса і перекладаємо його в тарілку. У сковороду доливаємо олію, кидаємо цибулю, трохи солимо і пасеруємо до м'якості. Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. Після цього вливаємо бульйон з баранини, закриваємо кришками і ставимо в холодну духовку. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів. При подачі на стіл посипаємо блюдо зеленню кінзи.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квасоля в горщиках
Квасоля - дуже ситний і корисний продукт, який за вмістом білка може скласти конкуренцію м'яса. Її використовують у приготуванні супів і салатів. А
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Рагу з баранини
Ситне рагу з баранини - страва інтернаціональне, яке потрапивши до нас з Сходу вже давно встигла завоювати загальну любов. Приготувати класичне
Баранина в казані
Баранина - популярне м'ясо у східних народів. З нього можна зробити безліч корисних і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як її оригінально
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Рецепт харчо з баранини
Харчо - популярна страва грузинської кухні, яке готують з яловичини, свинини чи баранини. Ось про останньому варіанті його створення ми і поговоримо