Хочете дізнатися, як смачно приготувати баранину в горщиках? Виявляється, в цьому немає нічого складного! За рахунок додавання в блюдо великого кількості свіжої зелені і овочів, м'ясо приготується у власному соку і вийде чудово ніжним і соковитим. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів баранини в горщиках.
Баранина з грибами в горщиках
Інгредієнти: м'якоть баранини - 700 г; свіжі гриби - 200 г; картопля - 500 г; помідори - 3 шт.; баклажани - 2 шт.; морква - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; спеції; часник - 3 зубчики. Приготування Для приготування баранини в горщику з картоплею спочатку нарізаємо кубиками баклажани і кладемо їх на 10 хвилин у холодну, злегка підсолену воду, щоб позбутися гіркоти. Потім гарненько віджимаємо їх. Баранину і картоплю, шаткуємо скибочками, а моркву, цибулю і томати шаткуємо кільцями. Тепер укладаємо на дно горщика м'ясо, кладемо зубчики часнику, солимо і перчимо за смаком.
Всі овочі викладаємо в довільному порядку шарами, виключаючи томати. Тепер заливаємо гарячою водою, зверху кладемо шматочок вершкового масла і тушкуємо баранину в горщиках з картоплею близько 15 годин, при температурі 180 градусів. Додаємо помідори хвилин за 15-20 до повної готовності м'яса і посипаємо свіжою зеленню.
Чанахи з баранини в горщиках
Інгредієнти: баклажани - 100 г; м'якоть баранини - 500 г; картопля - 200 г; сухий коріандр - 2 щіпка; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; спеції; помідор - 1 шт.; часник - 2 зубчики; свіжа зелень. Приготування Баклажани очищаємо, нарізаємо кубиками, перетираємо з сіллю, даємо трохи постояти, а потім промиваємо і віджимаємо. Інші овочі чистимо, моркву і цибулю дрібненько шаткуємо, а картопля рубаємо великими часточками. Внутрішній баранячий жир нарізаємо шматочками і витапливаем його в розігрітому казані. М'ясо ріжемо порційними шматками і, видаливши шкварки, обсмажуємо в сковороді всі компоненти: спочатку м'ясо, потім моркву і цибульку.
Далі викладаємо обсмажені овочі шарами в горщики, додаємо баклажани і картоплю. Зверху покриваємо блюдо скибочками помідорів, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Заливаємо горщики окропом по плічка, закриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення духовку відключаємо, але баранину в горщиках не виймаємо. Тим часом подрібнюємо зелень, раздавливаем зубчик часнику і приправляємо чанахи . Подаємо страву в горщиках, трохи остудивши, або виклавши в глибокі тарілки.
Баранина з чорносливом в горщику
Інгредієнти: баранина на кісточці - 900 г; цибулина - 1 шт.; чорнослив - 12 шт.; картопля - 2 шт.; часник - 4 зубчики; зелень. Приготування Баранину промиваємо й обсушуємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток і зрізаємо зайвий жир. Кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну і кидаємо лавровий листочок.
Накриваємо кришкою і варимо бульйон на слабкому кипінні хвилин 40 подсаливая за смаком наприкінці варіння. М'ясо нарізаємо кубиками. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями.
Картопля промиваємо, зрізаємо шкірку і рубаємо середніми кубиками. Чорнослив розрізаємо навпіл. На добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла обсмажуємо спочатку до рум'яної скоринки шматочки м'яса і перекладаємо його в тарілку. У сковороду доливаємо олію, кидаємо цибулю, трохи солимо і пасеруємо до м'якості. Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. Після цього вливаємо бульйон з баранини, закриваємо кришками і ставимо в холодну духовку. Готуємо 2 години при температурі 180 градусів. При подачі на стіл посипаємо блюдо зеленню кінзи.