Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля в горщиках

Картопля в горщиках

21-03-2015, 19:39
1 402
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - досить ситне і комплексне друге блюдо, яке чудово підійде для повсякденного вечері або святкового обіду.
Баранина в горщиках з картоплею
Інгредієнти:

  • бараняча лопатка - 900 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • чорнослив - 12 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • свіжа зелень;

  • спеції.


  • Приготування
    Баранину промиваємо, обсушуємо, відокремлюємо м'якоть від кісток, кладемо кістка в каструлю, заливаємо водою і варимо 40 хвилин. Лук очищаємо і шаткуємо півкільцями. Часник подрібнюємо, а картопля рубаємо середніми кубиками. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.
    На добре розігріту сковороду наливаємо трохи масла, обсмажуємо м'ясні шматочки до рум'яної скориночки і перекладаємо їх на тарілку. У сковороду доливаємо трохи олії, висипаємо цибулю, трохи підсолюємо його і пасеруємо 5 хвилин, до м'якості.
    Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. На дно укладаємо м'ясо, солимо і перчимо його. Зверху покриваємо шаром картоплі, посипаємо часничком, підсолюємо. Потім укладаємо чорнослив і цибулька. Вливаємо в горщики м'ясний бульйон , закриваємо кришками і ставимо в розігріту духовку приблизно на 2 години.
    Картопля з грибами в горщиках
    Інгредієнти:

  • картопля - 1 кг;

  • цибулина - 3 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • вершки - 250 мл;

  • сир - 150 г;

  • спеції;

  • мелений імбир;

  • мускатний горіх і коріандр.


  • Приготування
    У горщик кладемо нарізану кружечками картоплю, зверху викладаємо порубаний півкільцями цибулю і гриби. В окремому посуді змішуємо вершки, сіль і прянощі. Цією сумішшю заливаємо вміст кожного горщика і ставимо їх у попередньо розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо без кришки в духовці до утворення рум'яної скоринки.
    Горщики з фаршем і картоплею
    Інгредієнти:

  • картопля - 10 шт.;

  • фарш м'ясний - 300 г;

  • сирок плавлений - 2 шт.;

  • молоко - 15 склянки;

  • болгарський перець - 1 шт.


  • Приготування
    Відварений до напівготовності картоплю обсмажуємо на сковороді і викладаємо в гірочки. Потім покриваємо шаром м'ясного фаршу, кладемо подрібнений кубиками болгарський перчик, приправляємо спеціями і кидаємо шматочок плавленого сиру. Заливаємо картоплю молоком і ставимо горщики на 20-25 хвилин у духовку.
    Тріска в горщику з картоплею
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • філе тріски - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сметана - 300 мл;

  • зелень;

  • сир - 100 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Філе тріски нарізаємо шматочками, викладаємо в горщики, посипаємо сіллю і спеціями. Цибулю шаткуємо кільцями і відправляємо до риби. Картопля подрібнюємо кружечками і викладаємо наступним шаром. Заправляємо кожен горщик з картоплею сметаною і ставимо в духовку на 40 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і свіжою зеленню.
    Картопля з куркою в горщиках
    Інгредієнти:

  • курка - 300 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • масло вершкове

  • Картопля в горщиках

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе, стегенця або крильця нарубаем на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді. Окремо пессируем нашатковану півкільцями цибулю. Картоплю чистимо і розрізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, змішуємо з картоплею і солимо за смаком.
    У керамічний горщик викладаємо шарами: спочатку обсмажену цибулю, потім курку і шар картоплі з морквою. Зверху поливаємо залишками масла зі сковороди, змащуємо майонезом і кладемо шматочок вершкового масла. Заливаємо майже до верху холодною водою, накриваємо кришкою і готуємо в духовці приблизно 1 годину.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
    Картопля з перцем
    Картопля з перцем
    Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках
    Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
    Свинина з картоплею в духовці
    Свинина з картоплею в духовці
    Свинина з картоплею в духовці - просте і швидке в приготуванні блюдо для сімейного вечері. Давайте розберемо кілька рецептів створення цього
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею
    Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з