Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - досить ситне і комплексне друге блюдо, яке чудово підійде для повсякденного вечері або святкового обіду.
Баранина в горщиках з картоплею
Інгредієнти:
бараняча лопатка - 900 г;
картопля - 5 шт.;
чорнослив - 12 шт.;
цибулина - 2 шт.;
олія рослинна;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
Баранину промиваємо, обсушуємо, відокремлюємо м'якоть від кісток, кладемо кістка в каструлю, заливаємо водою і варимо 40 хвилин. Лук очищаємо і шаткуємо півкільцями. Часник подрібнюємо, а картопля рубаємо середніми кубиками. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.
На добре розігріту сковороду наливаємо трохи масла, обсмажуємо м'ясні шматочки до рум'яної скориночки і перекладаємо їх на тарілку. У сковороду доливаємо трохи олії, висипаємо цибулю, трохи підсолюємо його і пасеруємо 5 хвилин, до м'якості.
Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. На дно укладаємо м'ясо, солимо і перчимо його. Зверху покриваємо шаром картоплі, посипаємо часничком, підсолюємо. Потім укладаємо чорнослив і цибулька. Вливаємо в горщики м'ясний бульйон , закриваємо кришками і ставимо в розігріту духовку приблизно на 2 години.
Картопля з грибами в горщиках
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
цибулина - 3 шт.;
печериці - 300 г;
вершки - 250 мл;
сир - 150 г;
спеції;
мелений імбир;
мускатний горіх і коріандр.
Приготування
У горщик кладемо нарізану кружечками картоплю, зверху викладаємо порубаний півкільцями цибулю і гриби. В окремому посуді змішуємо вершки, сіль і прянощі. Цією сумішшю заливаємо вміст кожного горщика і ставимо їх у попередньо розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо без кришки в духовці до утворення рум'яної скоринки.
Горщики з фаршем і картоплею
Інгредієнти:
картопля - 10 шт.;
фарш м'ясний - 300 г;
сирок плавлений - 2 шт.;
молоко - 15 склянки;
болгарський перець - 1 шт.
Приготування
Відварений до напівготовності картоплю обсмажуємо на сковороді і викладаємо в гірочки. Потім покриваємо шаром м'ясного фаршу, кладемо подрібнений кубиками болгарський перчик, приправляємо спеціями і кидаємо шматочок плавленого сиру. Заливаємо картоплю молоком і ставимо горщики на 20-25 хвилин у духовку.
Тріска в горщику з картоплею
Інгредієнти:
картопля - 5 шт.;
філе тріски - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
сметана - 300 мл;
зелень;
сир - 100 г;
спеції.
Приготування
Філе тріски нарізаємо шматочками, викладаємо в горщики, посипаємо сіллю і спеціями. Цибулю шаткуємо кільцями і відправляємо до риби. Картопля подрібнюємо кружечками і викладаємо наступним шаром. Заправляємо кожен горщик з картоплею сметаною і ставимо в духовку на 40 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і свіжою зеленню.
Картопля з куркою в горщиках
Інгредієнти:
курка - 300 г;
картопля - 6 шт.;
цибулина - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
майонез - за смаком;
масло вершкове
спеції.
Приготування
Куряче філе, стегенця або крильця нарубаем на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді. Окремо пессируем нашатковану півкільцями цибулю. Картоплю чистимо і розрізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, змішуємо з картоплею і солимо за смаком.
У керамічний горщик викладаємо шарами: спочатку обсмажену цибулю, потім курку і шар картоплі з морквою. Зверху поливаємо залишками масла зі сковороди, змащуємо майонезом і кладемо шматочок вершкового масла. Заливаємо майже до верху холодною водою, накриваємо кришкою і готуємо в духовці приблизно 1 годину.
Баранина в горщиках з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Баранину промиваємо, обсушуємо, відокремлюємо м'якоть від кісток, кладемо кістка в каструлю, заливаємо водою і варимо 40 хвилин. Лук очищаємо і шаткуємо півкільцями. Часник подрібнюємо, а картопля рубаємо середніми кубиками. Чорнослив промиваємо і розрізаємо навпіл.
На добре розігріту сковороду наливаємо трохи масла, обсмажуємо м'ясні шматочки до рум'яної скориночки і перекладаємо їх на тарілку. У сковороду доливаємо трохи олії, висипаємо цибулю, трохи підсолюємо його і пасеруємо 5 хвилин, до м'якості.
Тепер беремо керамічні горщики і розкладаємо всі підготовлені інгредієнти. На дно укладаємо м'ясо, солимо і перчимо його. Зверху покриваємо шаром картоплі, посипаємо часничком, підсолюємо. Потім укладаємо чорнослив і цибулька. Вливаємо в горщики м'ясний бульйон , закриваємо кришками і ставимо в розігріту духовку приблизно на 2 години.
Картопля з грибами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
У горщик кладемо нарізану кружечками картоплю, зверху викладаємо порубаний півкільцями цибулю і гриби. В окремому посуді змішуємо вершки, сіль і прянощі. Цією сумішшю заливаємо вміст кожного горщика і ставимо їх у попередньо розігріту духовку приблизно на 40 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо блюдо тертим сиром і залишаємо без кришки в духовці до утворення рум'яної скоринки.
Горщики з фаршем і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Відварений до напівготовності картоплю обсмажуємо на сковороді і викладаємо в гірочки. Потім покриваємо шаром м'ясного фаршу, кладемо подрібнений кубиками болгарський перчик, приправляємо спеціями і кидаємо шматочок плавленого сиру. Заливаємо картоплю молоком і ставимо горщики на 20-25 хвилин у духовку.
Тріска в горщику з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Філе тріски нарізаємо шматочками, викладаємо в горщики, посипаємо сіллю і спеціями. Цибулю шаткуємо кільцями і відправляємо до риби. Картопля подрібнюємо кружечками і викладаємо наступним шаром. Заправляємо кожен горщик з картоплею сметаною і ставимо в духовку на 40 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо блюдо тертим сиром і свіжою зеленню.
Картопля з куркою в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе, стегенця або крильця нарубаем на невеликі шматочки і обсмажуємо на сковороді. Окремо пессируем нашатковану півкільцями цибулю. Картоплю чистимо і розрізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, змішуємо з картоплею і солимо за смаком.
У керамічний горщик викладаємо шарами: спочатку обсмажену цибулю, потім курку і шар картоплі з морквою. Зверху поливаємо залишками масла зі сковороди, змащуємо майонезом і кладемо шматочок вершкового масла. Заливаємо майже до верху холодною водою, накриваємо кришкою і готуємо в духовці приблизно 1 годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Картопля з перцем
Картопля з перцем - це просте у приготуванні блюдо, яке неодмінно оцінять ваші близькі. Пропонуємо вам зробити сьогодні це ароматне, смачне і тане в
Баранина в горщиках
Баранина в горщиках, приготовлена в духовці виходить чудово ніжною і соковитою. Таке м'ясне блюдо з додаванням спецій і овочів можна подати на
Свинина з картоплею в духовці
Свинина з картоплею в духовці - просте і швидке в приготуванні блюдо для сімейного вечері. Давайте розберемо кілька рецептів створення цього
Куряче філе в горщиках
Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
Курка з грибами і картоплею
Курка з грибами і картоплею - чудове блюдо як для повсякденного, так і святкового столу. Приготувати його досить просто. І сьогодні ми поділимося з