Куряче філе в горщиках
Куряче філе, приготоване у власному соку в горщиках, та ще й у поєднанні з грибами або картоплею можна вважати справжнім кулінарним шедевром, гідним уваги самих вибагливих гурманів. Рецепти курячого філе в горщиках багато років передаються від господині до господині, а смак страви з часом, безумовно, тільки вдосконалюється.
Сьогодні ми познайомимо читачів з двома видами м'ясної гарячого і розповімо, як приготувати куряче філе у горщиках. Не забувайте про те, що вам не доведеться використовувати багато посуду, блюдо готується в горщиках і подається в них же.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
часник - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 4 шт.;
картопля - 1 кг;
масло вершкове - 30 г;
сир твердих сортів - 50 г;
майонез - 6 ст. л.;
масло рослинне - 1 ст. л.;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
М'ясо розморожуємо, видаляємо шкіру і нарізаємо філе кубиками. Потім кладемо подрібнену курку в миску, солимо і перчимо, присмачую пропущеним через чеснокодавку часником і залишаємо маринуватися на півгодини. В цей час очищаємо цибулини, подрібнюємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистого кольору. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо у вигляді соломки.
У заздалегідь підготовлені горщики інгредієнти слід викладати шарами. Спочатку цибулю, потім куряче філе, зверху столова ложка майонезу в кожен горщик, потім картоплю. Завершуємо нашу композицію натиранням сиру і прикрасою страви зверху. Кожен горщик заливаємо окропом, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Куряче філе з грибами у горщиках готується трохи швидше. Тому любителям цього вишуканого блюда варто звернути увагу і на цей рецепт.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
сметана - 250 г;
гриби - 400 р;
часник - 1 шт.;
кріп або петрушка - 1 пучок;
сіль і перець - за смаком;
масло рослинне - 2 ст. л.
Приготування
Для початку дно кожного горщика змащуємо рослинним маслом. М'ясо розморожуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, після чого розкладаємо по горщикам першим шаром, солимо і перчимо. Другим шаром укладаємо дрібно нарізані гриби, слідом кладемо пропущений через чеснокодавку часник і сметану. Кріп або петрушку промиваємо і дрібно кришимо в горщик поверх решти інгредієнтів. Після чого накриваємо горщики кришечками і поміщаємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Сьогодні ми познайомимо читачів з двома видами м'ясної гарячого і розповімо, як приготувати куряче філе у горщиках. Не забувайте про те, що вам не доведеться використовувати багато посуду, блюдо готується в горщиках і подається в них же.
Куряче філе в горщиках з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розморожуємо, видаляємо шкіру і нарізаємо філе кубиками. Потім кладемо подрібнену курку в миску, солимо і перчимо, присмачую пропущеним через чеснокодавку часником і залишаємо маринуватися на півгодини. В цей час очищаємо цибулини, подрібнюємо і обсмажуємо на змащеній маслом сковороді до золотистого кольору. Картопля промиваємо, очищаємо і нарізаємо у вигляді соломки.
У заздалегідь підготовлені горщики інгредієнти слід викладати шарами. Спочатку цибулю, потім куряче філе, зверху столова ложка майонезу в кожен горщик, потім картоплю. Завершуємо нашу композицію натиранням сиру і прикрасою страви зверху. Кожен горщик заливаємо окропом, накриваємо кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Куряче філе з грибами у горщиках готується трохи швидше. Тому любителям цього вишуканого блюда варто звернути увагу і на цей рецепт.
Куряче філе з грибами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Для початку дно кожного горщика змащуємо рослинним маслом. М'ясо розморожуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, після чого розкладаємо по горщикам першим шаром, солимо і перчимо. Другим шаром укладаємо дрібно нарізані гриби, слідом кладемо пропущений через чеснокодавку часник і сметану. Кріп або петрушку промиваємо і дрібно кришимо в горщик поверх решти інгредієнтів. Після чого накриваємо горщики кришечками і поміщаємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на годину.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе з картоплею
Куряче філе з картоплею - це смачний і ситний обід, в якому поєднується поживність м'яса з користю овочів. Приготувати таку страву не складе праці.
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Печеня з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках завжди відрізняються чудовим ароматом і незабутнім смаком. До того ж в цьому посуді їжа не запікається, не вариться, а
Жульєн в горщиках
Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Печеня в горщиках - рецепт
Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке