Печеня з грибами в горщиках
Блюда, запечені в горщиках, завжди відрізняються неповторним смаком і чудовим ароматом. До того, з-за того, що цей посуд має товсті глиняні стінки, страва не гаситься, не вариться, а повільно і рівномірно нудиться. Пропонуємо вам приготувати жарке з грибами в горщику.
Інгредієнти:
куряче м'ясо - 500 г;
свіжі печериці - 300 г;
сир твердих сортів - 150 г;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
густа сметана.
Приготування
З перерахованого кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 5-6 повноцінних порцій. Отже, спочатку починаємо з підготовки продуктів. Беремо куряче м'ясо, промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі ретельно миємо гриби, обсушуємо їх і шаткуємо тонкими пластинами або скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо тонкими півкільцями. Слідом чистимо моркву трьом на крупній терочке. Потім викладаємо цибульку на сковороду і пасеруємо протягом 5 хвилин. Після цього додаємо терту моркву і продовжуємо обжарку, подсаливая її за смаком. Можна влити невелику кількість води, щоб овочі добре потушились і не підгоріли. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками. Для того щоб спекотне швидше приготувалося в горщиках, картопля і куряче м'ясо злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Хоча це і не обов'язково.
Гриби викладаємо на сковорідку, посипаємо сіллю і обсмажуємо до напівготовності. Тепер всі підготовлені інгредієнти розкладаємо по горщикам: першим шаром кладемо куряче м'ясо, злегка солимо, викладаємо тушковані овочі, гриби і картоплю. Не забудьте кожен шар посолити за смаком. Тепер наливаємо в горщик трохи гарячої води, закриваємо кришечками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Запікаємо страву 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо наше спекотне тертим сиром і знову ставимо в духовку. Готову страву акуратно виймаємо, даємо йому охолонути і ставимо на стіл. Спекотне виходить чудово запашною, неймовірно соковитим і смачним.
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
білі сушені гриби - 50 г;
лавровий лист - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
паста томатна - 4 ст. ложки;
сметана - 200 мл;
морква - 1 шт.;
вершкове масло - 5 ст. ложок;
картопля - 10 шт.
Для кришечок:
куряче яйце - 1 шт.;
кефір - 05 ст.;
розпушувач - щіпка;
вершкове масло - 70 г;
пшеничне борошно - 15 ст.
Приготування
Зараз розповімо ще один варіант, як приготувати жарке з грибами у горщиках. Сухі гриби заливаємо склянкою гарячої кип'яченої води і відставляємо на 20 хвилин. М'ясо промиваємо, обсушуємо рушником і рубаємо ножем на невеликі шматочки. У сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо з усіх боків м'ясо на сильному вогні хвилин 15 а потім перекладаємо в миску. Картопля очищаємо, нарізаємо великими брусочками і обсмажуємо в тій же сковороді до напівготовності, 10 хвилин. Цибулю і моркву шаткуємо соломкою, виймаємо з настою і пасеруємо все на середньому вогні масло до золотавого кольору. Після цього розкладаємо всі інгредієнти в горщики, кладемо томатну пасту, лавровий листок, сіль і перець. Заливаємо грибним відваром і додаємо сметану і трохи гарячої водички.
Для кришечок змішуємо кефір з яйцем, кладемо розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Поділяємо його на 4 частини і розминаємо руками в коржі. Накриваємо блюдо зверху кришечками з тіста, ставимо в розігріту духовку на 35-40 хвилин і запікаємо жарке з яловичини з грибами в горщиках при 200 градусах.
Печеня з курки з грибами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
З перерахованого кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 5-6 повноцінних порцій. Отже, спочатку починаємо з підготовки продуктів. Беремо куряче м'ясо, промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі ретельно миємо гриби, обсушуємо їх і шаткуємо тонкими пластинами або скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо тонкими півкільцями. Слідом чистимо моркву трьом на крупній терочке. Потім викладаємо цибульку на сковороду і пасеруємо протягом 5 хвилин. Після цього додаємо терту моркву і продовжуємо обжарку, подсаливая її за смаком. Можна влити невелику кількість води, щоб овочі добре потушились і не підгоріли. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками. Для того щоб спекотне швидше приготувалося в горщиках, картопля і куряче м'ясо злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Хоча це і не обов'язково.
Гриби викладаємо на сковорідку, посипаємо сіллю і обсмажуємо до напівготовності. Тепер всі підготовлені інгредієнти розкладаємо по горщикам: першим шаром кладемо куряче м'ясо, злегка солимо, викладаємо тушковані овочі, гриби і картоплю. Не забудьте кожен шар посолити за смаком. Тепер наливаємо в горщик трохи гарячої води, закриваємо кришечками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Запікаємо страву 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо наше спекотне тертим сиром і знову ставимо в духовку. Готову страву акуратно виймаємо, даємо йому охолонути і ставимо на стіл. Спекотне виходить чудово запашною, неймовірно соковитим і смачним.
Печеня з грибами і м'ясом
Інгредієнти:
Для кришечок:
Приготування
Зараз розповімо ще один варіант, як приготувати жарке з грибами у горщиках. Сухі гриби заливаємо склянкою гарячої кип'яченої води і відставляємо на 20 хвилин. М'ясо промиваємо, обсушуємо рушником і рубаємо ножем на невеликі шматочки. У сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо з усіх боків м'ясо на сильному вогні хвилин 15 а потім перекладаємо в миску. Картопля очищаємо, нарізаємо великими брусочками і обсмажуємо в тій же сковороді до напівготовності, 10 хвилин. Цибулю і моркву шаткуємо соломкою, виймаємо з настою і пасеруємо все на середньому вогні масло до золотавого кольору. Після цього розкладаємо всі інгредієнти в горщики, кладемо томатну пасту, лавровий листок, сіль і перець. Заливаємо грибним відваром і додаємо сметану і трохи гарячої водички.
Для кришечок змішуємо кефір з яйцем, кладемо розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Поділяємо його на 4 частини і розминаємо руками в коржі. Накриваємо блюдо зверху кришечками з тіста, ставимо в розігріту духовку на 35-40 хвилин і запікаємо жарке з яловичини з грибами в горщиках при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясо з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
Картопля в горщиках
Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
Куряче філе в горщиках
Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
Печеня в горщиках - рецепт
Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Печеня з яловичини
Спекотне є досить відомим і улюбленим багатьма стравою. Варіантів його створення існує безліч, і його роблять з найрізноманітніших продуктів. Давайте