Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Печеня з грибами в горщиках

Печеня з грибами в горщиках

21-03-2015, 20:00
3 488
Печеня з грибами в горщиках
Блюда, запечені в горщиках, завжди відрізняються неповторним смаком і чудовим ароматом. До того, з-за того, що цей посуд має товсті глиняні стінки, страва не гаситься, не вариться, а повільно і рівномірно нудиться. Пропонуємо вам приготувати жарке з грибами в горщику.

Печеня з курки з грибами в горщиках


Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 500 г;

  • свіжі печериці - 300 г;

  • сир твердих сортів - 150 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 5 шт.;

  • густа сметана.


  • Приготування
    З перерахованого кількості інгредієнтів у вас вийде приблизно 5-6 повноцінних порцій. Отже, спочатку починаємо з підготовки продуктів. Беремо куряче м'ясо, промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Далі ретельно миємо гриби, обсушуємо їх і шаткуємо тонкими пластинами або скибочками. Цибулю очищаємо від лушпиння і подрібнюємо тонкими півкільцями. Слідом чистимо моркву трьом на крупній терочке. Потім викладаємо цибульку на сковороду і пасеруємо протягом 5 хвилин. Після цього додаємо терту моркву і продовжуємо обжарку, подсаливая її за смаком. Можна влити невелику кількість води, щоб овочі добре потушились і не підгоріли. Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо кубиками. Для того щоб спекотне швидше приготувалося в горщиках, картопля і куряче м'ясо злегка обсмажуємо на рослинному маслечко. Хоча це і не обов'язково.
    Гриби викладаємо на сковорідку, посипаємо сіллю і обсмажуємо до напівготовності. Тепер всі підготовлені інгредієнти розкладаємо по горщикам: першим шаром кладемо куряче м'ясо, злегка солимо, викладаємо тушковані овочі, гриби і картоплю. Не забудьте кожен шар посолити за смаком. Тепер наливаємо в горщик трохи гарячої води, закриваємо кришечками і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
    Запікаємо страву 30 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипаємо наше спекотне тертим сиром і знову ставимо в духовку. Готову страву акуратно виймаємо, даємо йому охолонути і ставимо на стіл. Спекотне виходить чудово запашною, неймовірно соковитим і смачним.

    Печеня з грибами і м'ясом


    Інгредієнти:

  • яловичина - 1 кг;

  • білі сушені гриби - 50 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • паста томатна - 4 ст. ложки;

  • сметана - 200 мл;

  • морква - 1 шт.;

  • вершкове масло - 5 ст. ложок;

  • картопля - 10 шт.


  • Для кришечок:

  • куряче яйце - 1 шт.;

  • кефір - 05 ст.;

  • розпушувач - щіпка;

  • вершкове масло - 70 г;

  • пшеничне борошно - 15 ст.


  • Приготування
    Зараз розповімо ще один варіант, як приготувати жарке з грибами у горщиках. Сухі гриби заливаємо склянкою гарячої кип'яченої води і відставляємо на 20 хвилин. М'ясо промиваємо, обсушуємо рушником і рубаємо ножем на невеликі шматочки. У сковороді розігріваємо масло, обсмажуємо з усіх боків м'ясо на сильному вогні хвилин 15 а потім перекладаємо в миску. Картопля очищаємо, нарізаємо великими брусочками і обсмажуємо в тій же сковороді до напівготовності, 10 хвилин. Цибулю і моркву шаткуємо соломкою, виймаємо з настою і пасеруємо все на середньому вогні масло до золотавого кольору. Після
    Печеня з грибами в горщиках
    цього розкладаємо всі інгредієнти в горщики, кладемо томатну пасту, лавровий листок, сіль і перець. Заливаємо грибним відваром і додаємо сметану і трохи гарячої водички.
    Для кришечок змішуємо кефір з яйцем, кладемо розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор. Додаємо борошно і вимішуємо тісто. Поділяємо його на 4 частини і розминаємо руками в коржі. Накриваємо блюдо зверху кришечками з тіста, ставимо в розігріту духовку на 35-40 хвилин і запікаємо жарке з яловичини з грибами в горщиках при 200 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    М'ясо з грибами в горщиках
    М'ясо з грибами в горщиках
    Страви, приготовані в горщиках, виходять неймовірно смачними і ароматними. Завдяки паровому ефекту м'ясо і овочі нудяться, що надає страві
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках
    Картопля в горщиках - ситне друге блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового. Пропонуємо вашій увазі деякі цікаві рецепти цього
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
    Печеня в горщиках - рецепт
    Печеня в горщиках - рецепт
    Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини
    Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
    Печеня з яловичини
    Печеня з яловичини
    Спекотне є досить відомим і улюбленим багатьма стравою. Варіантів його створення існує безліч, і його роблять з найрізноманітніших продуктів. Давайте