Печеня зі свинини
Для приготування печені зі свинини підійде не будь-який шматок м'яса, а тільки ніжний ошийок, але правильний вибір м'яса - далеко не єдиний секрет цього смачного і ситного страви. Наприклад, щоб при гасінні свинина не розгубила свою соковитість, її спочатку потрібно обсмажити на розпеченій сковорідці. З тією ж метою відомі кухарі радять солити м'ясо вже в самому кінці. Ідеальна посуд для печені зі свинини - це казан або глиняні горщики, якщо ви віддаєте перевагу запікати в духовці. До речі, горщики потрібно за півгодини до приготування заливати теплою водою. Вона заповнить пори, що дозволить зберегти всі соки з м'яса і овочів всередині судини.
Ось такі маленькі хитрощі, але, повірте, в кулінарії дрібниць не буває!
Інгредієнти:
свинина - 250 г;
гриби (свіжі) - 100 г;
горіхи волоські (очищені) - 1/2 ст.;
помідори - 5 шт.;
цибуля - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
У глибокій сковороді на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізане невеликими кубиками м'ясо. До утворення рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришений цибулю і часник. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо нарізані пластинками гриби. Обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Томати обдаємо окропом, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також відправляємо на сковорідку. Присипаємо спекотне великої горіховою крихтою. Солимо, перчимо. Вливаємо півсклянки гарячої води, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо до тих пір, поки жарке зі свинини з грибами не загусне.
Інгредієнти:
гарбуз - 1 шт.;
свинина - 600 г;
морква - 2 шт.;
цибуля - 3 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
зелень петрушки - 1 пучок;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Гарбуз моєму, зверху зрізаємо кришечку, ложкою видаляємо насіння. Обережно, щоб не проткнути, вирізаємо гарбузову м'якоть і кришимо її невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - кружечками. Невеликі шматочки м'яса обсмажуємо, додаємо цибулю з морквою. Хвилин через 10 - м'якоть гарбуза. Солимо, перчимо, перемішуємо. Перекладаємо жарке в підготовлену гарбуз, додаємо лавровий лист і відправляємо осінню красуню в розігріту до 200 градусів духовку. Гарбузову кришечку кладемо поруч на деко. Через півгодини жарке в незвичайному горщику готово. Прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
свинина - 800 г;
бекон - 100 г;
курага - 1 ст.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
пиво світле - 1 л;
паприка - 1 ст. ложка;
чебрець - 1 ч. ложка;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Курагу заливаємо півлітра пива і залишаємо на ніч в холодильнику. Нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажуємо порціями на добре розігрітій сковорідці. Реалізуємо свинину в казан, змішуємо з дрібно покришеною цибулею. Солимо, перчимо. На маслі обсмажуємо скибочки бекону і теж відправляємо до м'яса. Заливаємо половиною склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Після, додаємо кружечки моркви, спеції, пиво з кураги і залишилися півлітра пінного напою. Накриваємо і тушкуємо 30 хвилин. Відправляємо в казан курагу і тримаємо жарке на вогні ще півгодини.
За описаним рецептом можна приготувати жарке в мультиварці .
Інгредієнти:
свинина (ошийок) - 300 г;
гриби сушені - 100 г;
борошно -1 ст. ложка;
картопля - 5 шт.;
корінь селери -1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
корінь петрушки - 1 шт.;
сало топлене - 1 ст. ложка;
бульйон грибний - 2/3 ст.;
лавровий лист - 3 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Як зробити жарке з свинини в горщиках? Гриби промиваємо і на 2 години заливаємо холодною водою, а після - відварюємо. Невеликі шматочки м'яса обвалюємо в борошні, обсмажуємо на сильному вогні і розподіляємо по горщикам. Солимо, перчимо. Зверху викладаємо нарізану півкільцями цибулю, кружечки коренів та гриби. Картоплю чистимо, злегка обсмажуємо на салі і також відправляємо в горщики. Заливаємо спекотне грибним бульйоном, додаємо лавровий лист і ставимо на годину в добре розігріту духовку. Готове жарке в горщиках прикрашаємо зеленню перед подачею
Ось такі маленькі хитрощі, але, повірте, в кулінарії дрібниць не буває!
Печеня зі свинини з горіхами і грибами на сковорідці
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій сковороді на розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізане невеликими кубиками м'ясо. До утворення рум'яної скоринки. Додаємо дрібно покришений цибулю і часник. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додаємо нарізані пластинками гриби. Обсмажуємо, помішуючи, близько 5 хвилин. Томати обдаємо окропом, знімаємо шкірку, подрібнюємо і також відправляємо на сковорідку. Присипаємо спекотне великої горіховою крихтою. Солимо, перчимо. Вливаємо півсклянки гарячої води, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо до тих пір, поки жарке зі свинини з грибами не загусне.
Смачну печеню зі свинини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Гарбуз моєму, зверху зрізаємо кришечку, ложкою видаляємо насіння. Обережно, щоб не проткнути, вирізаємо гарбузову м'якоть і кришимо її невеликими кубиками. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву - кружечками. Невеликі шматочки м'яса обсмажуємо, додаємо цибулю з морквою. Хвилин через 10 - м'якоть гарбуза. Солимо, перчимо, перемішуємо. Перекладаємо жарке в підготовлену гарбуз, додаємо лавровий лист і відправляємо осінню красуню в розігріту до 200 градусів духовку. Гарбузову кришечку кладемо поруч на деко. Через півгодини жарке в незвичайному горщику готово. Прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу.
Як готувати печеню зі свинини по-баварськи?
Інгредієнти:
Приготування
Курагу заливаємо півлітра пива і залишаємо на ніч в холодильнику. Нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажуємо порціями на добре розігрітій сковорідці. Реалізуємо свинину в казан, змішуємо з дрібно покришеною цибулею. Солимо, перчимо. На маслі обсмажуємо скибочки бекону і теж відправляємо до м'яса. Заливаємо половиною склянки води, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько півгодини. Після, додаємо кружечки моркви, спеції, пиво з кураги і залишилися півлітра пінного напою. Накриваємо і тушкуємо 30 хвилин. Відправляємо в казан курагу і тримаємо жарке на вогні ще півгодини.
За описаним рецептом можна приготувати жарке в мультиварці .
Печеня зі свинини з овочами в горщиках
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити жарке з свинини в горщиках? Гриби промиваємо і на 2 години заливаємо холодною водою, а після - відварюємо. Невеликі шматочки м'яса обвалюємо в борошні, обсмажуємо на сильному вогні і розподіляємо по горщикам. Солимо, перчимо. Зверху викладаємо нарізану півкільцями цибулю, кружечки коренів та гриби. Картоплю чистимо, злегка обсмажуємо на салі і також відправляємо в горщики. Заливаємо спекотне грибним бульйоном, додаємо лавровий лист і ставимо на годину в добре розігріту духовку. Готове жарке в горщиках прикрашаємо зеленню перед подачею
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Печеня з грибами в горщиках
Страви, приготовані в горщиках завжди відрізняються чудовим ароматом і незабутнім смаком. До того ж в цьому посуді їжа не запікається, не вариться, а
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Рецепт печені зі свинини
Печеня - це процес томління м'яса і овочів на невеликому вогні, що дозволяє страви розкрити свої смакові якості повною мірою. І сьогодні ми
Печеня в горщиках - рецепт
Страви в горщиках готували ще наші далекі предки, адже і відповідна посуд була, і м'ясо в будинку завжди було. Так чому б і вам не приготувати жарке
Рецепт свинини з картоплею
Свинина з картоплею - просте і універсальне блюдо на будь-який випадок. У нашій статті ми зібрали кілька цікавих рецептів цього популярного страви.