Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Але якщо вам захочеться чогось більш екзотичного, то варто звернутися до рецептом свинини з грибами в кисло-солодкому соусі .
Інгредієнти:
свинина (шийка) - 800 г;
печериці (свіжі) - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
сметана - 5 ст. ложок;
крохмаль - 15 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
перець духмяний горошком - 5 шт.;
кріп (сушений) - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці до утворення рум'яної скоринки. Окремо смажимо нарізану півкільцями цибулю. А коли він придбає красивий золотистий колір, додаємо нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, поки не випарується вся рідина.
У глибокій сковорідці з'єднуємо м'ясо з грибами, витримуємо хвилин 10 потім додаємо сметану. А ще через 5 хвилин вливаємо розведений теплою водою крохмаль. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Хвилин за 5 до готовності додаємо лавровий лист, кріп і перець горошком.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 600 г;
печериці - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
вершки (жирність 10 %) - 05 склянки;
борошно - 1 ст. ложка;
паста томатна - 1 ст. ложка;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Свинину нарізаємо рівними шматочками і злегка обсмажуємо в каструлі з антипригарним покриттям з додаванням масла. Потім присипаємо її дрібно покришеною цибулею, перемішуємо (можна долити пару ложок води), накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Додаємо нарізані пластинками гриби, солимо, перчимо і знову накриваємо. Готуємо до м'якості свинини.
Додаємо томатну пасту. Заливаємо все розведеної в половині склянки води борошном. Кидаємо лаврові листочки. В кінці вливаємо вершки, перемішуємо і витримуємо на невеликому вогні ще 10 хвилин. Все, свинина у вершковому соусі готова!
Інгредієнти:
відбивні свинячі на кісточці - 4 шт.;
гриби (свіжі) - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
вино біле (сухе) - 05 склянки;
вершки (жирність не менше 30%) - 025 ст.;
олія оливкова - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Відбивні натираємо сіллю з перцем і оливковою олією, і швидко обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці буквально пару хвилин з кожного боку. Потім перекладаємо у форму для запікання. А в сковороду доливаємо масло і смажимо гриби з цибулею, до легкої золотавості. Вливаємо до них вино, а ще через 3 хвилини додаємо вершки. Перемішуємо, трохи прогріваємо і перекладаємо поверх відбивних. Закриваємо форму фольгою і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку.
Свинина з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці до утворення рум'яної скоринки. Окремо смажимо нарізану півкільцями цибулю. А коли він придбає красивий золотистий колір, додаємо нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, поки не випарується вся рідина.
У глибокій сковорідці з'єднуємо м'ясо з грибами, витримуємо хвилин 10 потім додаємо сметану. А ще через 5 хвилин вливаємо розведений теплою водою крохмаль. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Хвилин за 5 до готовності додаємо лавровий лист, кріп і перець горошком.
Свинина з грибами в томатно-вершковому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо рівними шматочками і злегка обсмажуємо в каструлі з антипригарним покриттям з додаванням масла. Потім присипаємо її дрібно покришеною цибулею, перемішуємо (можна долити пару ложок води), накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Додаємо нарізані пластинками гриби, солимо, перчимо і знову накриваємо. Готуємо до м'якості свинини.
Додаємо томатну пасту. Заливаємо все розведеної в половині склянки води борошном. Кидаємо лаврові листочки. В кінці вливаємо вершки, перемішуємо і витримуємо на невеликому вогні ще 10 хвилин. Все, свинина у вершковому соусі готова!
Свинина з грибами в винному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Відбивні натираємо сіллю з перцем і оливковою олією, і швидко обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці буквально пару хвилин з кожного боку. Потім перекладаємо у форму для запікання. А в сковороду доливаємо масло і смажимо гриби з цибулею, до легкої золотавості. Вливаємо до них вино, а ще через 3 хвилини додаємо вершки. Перемішуємо, трохи прогріваємо і перекладаємо поверх відбивних. Закриваємо форму фольгою і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня зі свинини
Печеня зі свинини є, мабуть, найбільш поширеним варіантом цієї страви. Така страва чудово підійде до келиху пива або вина, який доповнить будь-який
Медальйони зі свинини
Медальйони зі свинини - чудове блюдо для недільного вечері або посиденьок з друзями. При правильному приготуванні страва вийде ніжним і соковитим.
Свинина в сметанному соусі
Не знаєте такого смачненького приготувати у вихідний день? Пропонуємо відмінне рішення - зробіть свинину в сметанному соусі. Страва вийде смачним,
Свинина у вершковому соусі
Свинина дуже добре поєднується з різноманітними класичними горчичними, часниковими, томатними, медовими соусами. І сьогодні ми приготували для вас
Свинина з грибами в мультиварці
Свинина з грибами - чудова страва до святкового столу або обіду з родиною в недільний день. А якщо у вас ще є під рукою чудова кухонні помічниця
Куряче філе у вершковому соусі
Куряче філе у вершковому соусі - це класика французької кухні. М'ясо виходить дуже ніжним при гасінні у молоці і вершках, а сирні нотки надають