Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Але якщо вам захочеться чогось більш екзотичного, то варто звернутися до рецептом свинини з грибами в кисло-солодкому соусі .
Свинина з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти: свинина (шийка) - 800 г; печериці (свіжі) - 400 г; цибуля - 2 шт.; сметана - 5 ст. ложок; крохмаль - 15 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; перець духмяний горошком - 5 шт.; кріп (сушений) - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці до утворення рум'яної скоринки. Окремо смажимо нарізану півкільцями цибулю. А коли він придбає красивий золотистий колір, додаємо нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, поки не випарується вся рідина.
У глибокій сковорідці з'єднуємо м'ясо з грибами, витримуємо хвилин 10 потім додаємо сметану. А ще через 5 хвилин вливаємо розведений теплою водою крохмаль. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Хвилин за 5 до готовності додаємо лавровий лист, кріп і перець горошком.
Свинина з грибами в томатно-вершковому соусі
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 600 г; печериці - 200 г; цибуля - 1 шт.; вершки (жирність 10 %) - 05 склянки; борошно - 1 ст. ложка; паста томатна - 1 ст. ложка; масло рослинне - 2 ст. ложки; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину нарізаємо рівними шматочками і злегка обсмажуємо в каструлі з антипригарним покриттям з додаванням масла. Потім присипаємо її дрібно покришеною цибулею, перемішуємо (можна долити пару ложок води), накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Додаємо нарізані пластинками гриби, солимо, перчимо і знову накриваємо. Готуємо до м'якості свинини.
Додаємо томатну пасту. Заливаємо все розведеної в половині склянки води борошном. Кидаємо лаврові листочки. В кінці вливаємо вершки, перемішуємо і витримуємо на невеликому вогні ще 10 хвилин. Все, свинина у вершковому соусі готова!
Свинина з грибами в винному соусі
Інгредієнти: відбивні свинячі на кісточці - 4 шт.; гриби (свіжі) - 200 г; цибуля - 1 шт.; вино біле (сухе) - 05 склянки; вершки (жирність не менше 30%) - 025 ст.; олія оливкова - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Відбивні натираємо сіллю з перцем і оливковою олією, і швидко обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці буквально пару хвилин з кожного боку. Потім перекладаємо у форму для запікання. А в сковороду доливаємо масло і смажимо гриби з цибулею, до легкої золотавості. Вливаємо до них вино, а ще через 3 хвилини додаємо вершки. Перемішуємо, трохи прогріваємо і перекладаємо поверх відбивних. Закриваємо форму фольгою і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку.