Вернуться назад Распечатать

Свинина з грибами в соусі

Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Але якщо вам захочеться чогось більш екзотичного, то варто звернутися до рецептом свинини з грибами в кисло-солодкому соусі .

Свинина з грибами в сметанному соусі


Інгредієнти:

  • свинина (шийка) - 800 г;

  • печериці (свіжі) - 400 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сметана - 5 ст. ложок;

  • крохмаль - 15 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець духмяний горошком - 5 шт.;

  • кріп (сушений) - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, промаківающімі паперовими рушниками і нарізаємо невеликими шматочками упоперек волокон. Обсмажуємо на добре розігрітій з олією сковорідці до утворення рум'яної скоринки. Окремо смажимо нарізану півкільцями цибулю. А коли він придбає красивий золотистий колір, додаємо нарізані пластинками гриби. Солимо, перчимо і тушкуємо, помішуючи, поки не випарується вся рідина.
    У глибокій сковорідці з'єднуємо м'ясо з грибами, витримуємо хвилин 10 потім додаємо сметану. А ще через 5 хвилин вливаємо розведений теплою водою крохмаль. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо близько півгодини. Хвилин за 5 до готовності додаємо лавровий лист, кріп і перець горошком.

    Свинина з грибами в томатно-вершковому соусі


    Інгредієнти:

  • свинина (м'якоть) - 600 г;

  • печериці - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вершки (жирність 10 %) - 05 склянки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо рівними шматочками і злегка обсмажуємо в каструлі з антипригарним покриттям з додаванням масла. Потім присипаємо її дрібно покришеною цибулею, перемішуємо (можна долити пару ложок води), накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Додаємо нарізані пластинками гриби, солимо, перчимо і знову накриваємо. Готуємо до м'якості свинини.
    Додаємо томатну пасту. Заливаємо все розведеної в половині склянки води борошном. Кидаємо лаврові листочки. В кінці вливаємо вершки, перемішуємо і витримуємо на невеликому вогні ще 10 хвилин. Все, свинина у вершковому соусі готова!

    Свинина з грибами в винному соусі


    Інгредієнти:

  • відбивні свинячі на кісточці - 4 шт.;

  • гриби (свіжі) - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • вино біле (сухе) - 05 склянки;

  • вершки (жирність не менше 30%) - 025 ст.;


  • олія оливкова - 1 ст. ложка;
  • Свинина з грибами в соусі

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Відбивні натираємо сіллю з перцем і оливковою олією, і швидко обсмажуємо на добре розігрітій сковорідці буквально пару хвилин з кожного боку. Потім перекладаємо у форму для запікання. А в сковороду доливаємо масло і смажимо гриби з цибулею, до легкої золотавості. Вливаємо до них вино, а ще через 3 хвилини додаємо вершки. Перемішуємо, трохи прогріваємо і перекладаємо поверх відбивних. Закриваємо форму фольгою і відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку.