Медальйони зі свинини
Невеликі і акуратні медальйони зі свинини виглядають куди більш вишукано, ніж «їжа справжніх чоловіків» - яловичий стейк . І якщо ви освоїте цей кулінарний шедевр, слава чудового кухаря вам буде забезпечена. А за уязика вибору «правильного» шматка м'яса - не занадто жирного, молодого і ніжного - це буде зовсім не складно!
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 800 г;
бекон - 20 скибочок;
апельсини - 2 шт.;
шавлія - 20 листочків;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Для соусу:
м'ясні обрізки - 100 г;
бульйон м'ясний - 1 /2 ст.;
сметана (жирність 15 %) - 1/2 ст.;
цибуля - 2 шт.;
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Свинину промиваємо і ретельно витираємо паперовим рушником. Знімаємо плівки і обрізаємо тонкі кінчики - вони підуть на приготування соусу. Нарізаємо 10 медальйонів поперек волокон. Кожен злегка відбиваємо і натираємо з двох сторін сіллю і перцем. Обертаємо по периметру 2-ма скибочками бекону (між ними кілька листочків шавлії). Викладаємо медальйони на деко, застелене фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини.
Тим часом займемося соусом. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору. Додаємо в сковороду дрібно нарубані обрізки свинини, смажимо 3-4 хвилини і вливаємо м'ясний бульйон . Доводимо до кипіння, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і обертаємо додатково рушником, щоб соус залишався гарячим.
Апельсини нарізаємо досить товстими кругляком і швидко обсмажуємо їх на сковороді-гриль. Викладаємо по парі штук на тарілку, на них - медальйон із свинини в беконі, а зверху поливаємо соусом.
Інгредієнти:
відбивні свинячі - 4 шт.;
цибулю-шалот - 3 шт.;
ківі - 5 шт.;
вершки - 1/2 ст.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла за 8 хвилин з кожного боку. Потім викладаємо їх на паперові серветки і даємо стекти зайвому жиру.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому до прозорості дрібно покришену цибулю. Додаємо нарізані кубиками ківі (залишаємо один для сервірування) і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім додаємо вершки, даємо закипіти і знімаємо соус з вогню. Збиваємо його міксером до однорідної консистенції.
Розкладаємо свинячі медальйони по тарілках, прикрашаємо кружечками очищеного ківі і поливаємо соусом.
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 400 г;
печериці (свіжі) - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
вершки - 1/4 ст.;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
З допомогою трафарету вирізаємо однакові кружечки м'яса і закріплюємо форму, обмотавши їх фольгою. Свинину викладаємо на розігріту суху сковорідку (бажано з антипригарним покриттям) і засмажуємо до рум'яної скоринки, буквально пару хвилин з кожного боку. Потім переносимо медальйони на застелений фольгою деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. А в сковороду додаємо олію і обсмажуємо дрібно покришену цибулю і нарізані пластинами гриби. Коли трохи випаруватися що виділилася в процесі гасіння рідина, тонкою цівкою вливаємо вершки, солимо, перчимо і тушкуємо під закритою кришкою ще 10 хвилин. Готові медальйони розкладаємо по тарілках, знімаємо фольгу і поливаємо вершково-грибним соусом.
Інгредієнти:
корейка - 500 г;
ананас консервований (кільцями) - 8 шт.;
сир твердий - 200 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Корейку нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 15 см і трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і викладаємо у форму для запікання. Зверху на кожен медальйон викладаємо по кружечки ананаса і присипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Залишається лише запекти - 40 хвилин в духовці при 180 градусах. Такі медальйони в гарнірі не потребують, але якщо дуже хочеться нагодувати гостей від душі, то подайте до них рис.
Рецепт медальйонів з свинини в духовці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Свинину промиваємо і ретельно витираємо паперовим рушником. Знімаємо плівки і обрізаємо тонкі кінчики - вони підуть на приготування соусу. Нарізаємо 10 медальйонів поперек волокон. Кожен злегка відбиваємо і натираємо з двох сторін сіллю і перцем. Обертаємо по периметру 2-ма скибочками бекону (між ними кілька листочків шавлії). Викладаємо медальйони на деко, застелене фольгою і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку приблизно на півгодини.
Тим часом займемося соусом. Цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору. Додаємо в сковороду дрібно нарубані обрізки свинини, смажимо 3-4 хвилини і вливаємо м'ясний бульйон . Доводимо до кипіння, додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і обертаємо додатково рушником, щоб соус залишався гарячим.
Апельсини нарізаємо досить товстими кругляком і швидко обсмажуємо їх на сковороді-гриль. Викладаємо по парі штук на тарілку, на них - медальйон із свинини в беконі, а зверху поливаємо соусом.
Як приготувати медальйони зі свинини з соусом з ківі?
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла за 8 хвилин з кожного боку. Потім викладаємо їх на паперові серветки і даємо стекти зайвому жиру.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому до прозорості дрібно покришену цибулю. Додаємо нарізані кубиками ківі (залишаємо один для сервірування) і тушкуємо 15 хвилин на повільному вогні. Потім додаємо вершки, даємо закипіти і знімаємо соус з вогню. Збиваємо його міксером до однорідної консистенції.
Розкладаємо свинячі медальйони по тарілках, прикрашаємо кружечками очищеного ківі і поливаємо соусом.
Медальйони зі свинини з грибами
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою трафарету вирізаємо однакові кружечки м'яса і закріплюємо форму, обмотавши їх фольгою. Свинину викладаємо на розігріту суху сковорідку (бажано з антипригарним покриттям) і засмажуємо до рум'яної скоринки, буквально пару хвилин з кожного боку. Потім переносимо медальйони на застелений фольгою деко і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. А в сковороду додаємо олію і обсмажуємо дрібно покришену цибулю і нарізані пластинами гриби. Коли трохи випаруватися що виділилася в процесі гасіння рідина, тонкою цівкою вливаємо вершки, солимо, перчимо і тушкуємо під закритою кришкою ще 10 хвилин. Готові медальйони розкладаємо по тарілках, знімаємо фольгу і поливаємо вершково-грибним соусом.
Медальйони зі свинини з ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Корейку нарізаємо скибочками завтовшки приблизно 15 см і трохи відбиваємо. Солимо, перчимо і викладаємо у форму для запікання. Зверху на кожен медальйон викладаємо по кружечки ананаса і присипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Залишається лише запекти - 40 хвилин в духовці при 180 градусах. Такі медальйони в гарнірі не потребують, але якщо дуже хочеться нагодувати гостей від душі, то подайте до них рис.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з грибами в соусі
Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
Медальйони з телятини
Медальйони з телятини - це страва ресторанного рівня, адже таке ніжне м'ясо дуже легко пересмажити і тим самим зіпсувати страву. Якщо ви впевнені в
Свиняча вирізка - рецепт
Найніжніша частина свинячої тушки - це вирізка, яка в готовому вигляді має дуже ніжну текстуру і смак. Це пісне м'ясо потрібно вміти готувати і ми
Медальйони з яловичини
Медальйони з яловичини - оригінальне і вишукане французьке блюдо, яке неодмінно прикрасить ваш святковий або фуршетний стіл. А приготувати таку
Медальйони з індички - рецепти
М'ясо індички - дієтичний і корисний продукт, що дуже нагадує куряче м'ясо. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами створення медальйонів з
Свинина з ківі - рецепт
Всім нам знайомий рецепт маринування шашлику з свинини з ківі, але сьогодні мова піде про більш цікавих стравах зі свининою і ківі. Давайте детально