Свиняча вирізка - рецепт
Свиняча вирізка - це одна з найбільш ніжних частин свинини, з якої можна приготувати безліч різноманітних страв. Ми пропонуємо вам рецепти свинячої вирізки в духовці на сковороді.
Ми вже розповіли, як готувати свинячу вирізку в духовці і на плиті, не витрачаючи багато часу і зусиль на це, а зараз пропонуємо трохи більш складний рецепт.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 500 г;
шпинат заморожений - 250 г;
гриби шиітаке - 200 г;
сир «Моцарелла» - 100 г;
часник - 4 зубчики;
цибуля - 2 шт.;
чебрець - кілька гілочок;
рослинне масло - для смаження;
сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Розріжте вирізку вздовж кілька разів, тільки акуратно, не до кінця, а так, щоб у вас вийшло розгорнуте полотно. Посоліть і поперчіть її з обох сторін. 2 зубчики часнику обсмажте в рослинному маслі, а коли вони підрум'яняться, дістаньте їх і обсмажте на цьому ж маслі гриби.
Потім знову підсмажте ще 2 зубчики часнику, і коли вони стануть золотистого кольору, в цьому ж маслі обсмажте шпинат протягом 4-5 хвилин, додавши трохи води. «Моцарелу» поріжте тонкими смужками. Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте на олії до м'якості з гілочками чебрецю.
На м'ясне полотно викладіть гриби, шпинат і сир, загорніть рулет і перев'яжіть мотузкою. Обсмажте з усіх боків на сковороді, після чого перекладіть у форму для запікання, попередньо поклавши на дно обсмажену цибулю. Форму накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах приблизно півгодини. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте рулет з овочевим салатом.
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 500 г;
оцет - 2-3 ст. ложки;
болгарська суміш для спецій - 2 ст. ложки;
рослинне масло - для смаження.
Приготування
Вирізку наріжте скибочками, товщиною в 1 см, поперек волокон. Приправте спеціями, додайте оцет, перемішайте і поставте маринуватися на 12 годин у холодильник. Потім добре розігрійте сковороду і смажте свинину з двох сторін по дві хвилини, до появи золотистої скоринки. Подавайте вирізку зі свіжими або тушкованими овочами.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 300 г;
прованська суміш спецій - 1/2 ч. ложки;
кірки білого хліба - 50 г;
часник - 1 зубчик;
петрушка - за смаком;
вершкове масло - 50 г;
сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування
Хлібні кірки розкришите, змішайте крихти з розм'якшеним вершковим маслом, спеціями, сіллю і подрібненим часником. У вас повинна вийти майже однорідна маса. Викладіть її на пергамент у формі прямокутника і поставте в холодильник застигати.
Вирізку тим часом помийте, посоліть, поперчіть і запечіть протягом 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів. Дістаньте м'ясо, температуру зменшити до 180 градусів, покладіть застиглий хлібний прямокутник поверх вирізки, трохи притисніть і поставте в духовку ще на 35 хвилин. Після закінчення приготування потримайте блюдо в теплі ще 10 хвилин. Потім дістаньте, наріжте порційними шматками і насолоджуйтеся.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 600-700 г;
часник - 1-2 зубчики;
сіль і чорний перець - за смаком.
Приготування
Вирізку помийте, обсушіть і наріжте шматками товщиною 15-2 см, поперек волокон. Приправте медальйони сіллю і перцем, покладіть в невелику посуд, туди ж видавіть часник і добре все перемішайте. Поставте свинину в холодильник мінімум на півгодини, а краще на три, щоб вона промаринувалася.
Потім просто обсмажте медальйони на сковороді з двох сторін, приблизно по 4-5 хвилин з кожного і подавайте з будь-яким гарніром.
Хочете більш пікантного смаку? Тоді запечіть свинину з черносивом , або яблуками , приємного апетиту!
Рулет зі свинячої вирізки
Ми вже розповіли, як готувати свинячу вирізку в духовці і на плиті, не витрачаючи багато часу і зусиль на це, а зараз пропонуємо трохи більш складний рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Розріжте вирізку вздовж кілька разів, тільки акуратно, не до кінця, а так, щоб у вас вийшло розгорнуте полотно. Посоліть і поперчіть її з обох сторін. 2 зубчики часнику обсмажте в рослинному маслі, а коли вони підрум'яняться, дістаньте їх і обсмажте на цьому ж маслі гриби.
Потім знову підсмажте ще 2 зубчики часнику, і коли вони стануть золотистого кольору, в цьому ж маслі обсмажте шпинат протягом 4-5 хвилин, додавши трохи води. «Моцарелу» поріжте тонкими смужками. Цибулю наріжте півкільцями, обсмажте на олії до м'якості з гілочками чебрецю.
На м'ясне полотно викладіть гриби, шпинат і сир, загорніть рулет і перев'яжіть мотузкою. Обсмажте з усіх боків на сковороді, після чого перекладіть у форму для запікання, попередньо поклавши на дно обсмажену цибулю. Форму накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах приблизно півгодини. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте рулет з овочевим салатом.
Смажена свиняча вирізка
Інгредієнти:
Приготування
Вирізку наріжте скибочками, товщиною в 1 см, поперек волокон. Приправте спеціями, додайте оцет, перемішайте і поставте маринуватися на 12 годин у холодильник. Потім добре розігрійте сковороду і смажте свинину з двох сторін по дві хвилини, до появи золотистої скоринки. Подавайте вирізку зі свіжими або тушкованими овочами.
Запечена свиняча вирізка
Інгредієнти:
Приготування
Хлібні кірки розкришите, змішайте крихти з розм'якшеним вершковим маслом, спеціями, сіллю і подрібненим часником. У вас повинна вийти майже однорідна маса. Викладіть її на пергамент у формі прямокутника і поставте в холодильник застигати.
Вирізку тим часом помийте, посоліть, поперчіть і запечіть протягом 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів. Дістаньте м'ясо, температуру зменшити до 180 градусів, покладіть застиглий хлібний прямокутник поверх вирізки, трохи притисніть і поставте в духовку ще на 35 хвилин. Після закінчення приготування потримайте блюдо в теплі ще 10 хвилин. Потім дістаньте, наріжте порційними шматками і насолоджуйтеся.
Медальйони зі свинячої вирізки
Інгредієнти:
Приготування
Вирізку помийте, обсушіть і наріжте шматками товщиною 15-2 см, поперек волокон. Приправте медальйони сіллю і перцем, покладіть в невелику посуд, туди ж видавіть часник і добре все перемішайте. Поставте свинину в холодильник мінімум на півгодини, а краще на три, щоб вона промаринувалася.
Потім просто обсмажте медальйони на сковороді з двох сторін, приблизно по 4-5 хвилин з кожного і подавайте з будь-яким гарніром.
Хочете більш пікантного смаку? Тоді запечіть свинину з черносивом , або яблуками , приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Печеня в духовці
Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
Свиняча лопатка
М'ясо свинини користується у наших господинь великою популярністю, адже приготувати з нього можна стільки різних страв! Взяти, приміром, свинячу
Свинина під «шубою»
Досі єдиним популярним блюдом під "шубою" був знаменитий салат з оселедцем, проте гарячі страви ні скільки не відстають і смачна, і що не мало
Гуляш з печінки
Гуляш з печінки зможе з лишком замінити класичну м'ясну підливу до улюблених гарнірів, при цьому готується це блюдо за лічені 15-20 хвилин, а
Свиняча шийка запечена в духовці
Запечена свиняча шийка - справжній делікатес: соковите і незвичайно ніжне м'ясо цієї частини туші чудово поєднується з будь-яким гарніром і багатьма
Свиняча вирізка в духовці
Свиняча вирізка, приготовлена в духовці - завжди буде безпрограшним варіантом на вашому столі. Блюдо виходить настільки смачним і соковитим, що