Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Свинина під «шубою»

Свинина під «шубою»

19-03-2015, 13:30
2 414
Свинина під «шубою»
Більшість господинь віддає перевагу тим страв, які готуються швидко і без зайвих проблем, але при цьому виходять ситними і смачними. Одним з таких диво-страв і є свинина під шубою в духовці, способом приготування якої ми хочемо з вами поділитися.

Рецепт свинини під «шубою»


Інгредієнти:

  • свинина м'якоть - 500 г;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сир - 100 г;

  • майонез - 100 г;

  • сіль і чорний перець - за смаком.


  • Приготування
    Свинину промийте і наріжте невеликими шматочками. Глибоке деко для запікання змастіть рослинною олією і перекладіть в нього свинину. Посипте його сіллю і перцем, і викладіть зверху цибулю, порізану півкільцями.
    Картопля очистіть, натріть на тертці і змішайте з майонезом, посоліть, добре перемішайте цю суміш і покладіть її поверх лука. Акуратно розрівняйте і присипте натертим сиром. Накрийте деко і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 40-50 хвилин. Хвилин за 10-15 до закінчення готування зніміть кришку, щоб сир підрум'янився.
    Щоб свинина під картопляної «шубою» не підсохла, стежте за тим, скільки вона соку пустила, якщо його недостатньо, додайте трохи води в процесі запікання.

    Свинина «під шубою» з грибами


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 500 г;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • майонез - 100 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Вимите м'ясо поріжте довільними шматочками, посоліть, приправте улюбленими спеціями і викладіть на дно глибокої форми для запікання. Печериці наріжте пластинками, а цибулю - півкільцями, обсмажте їх на рослинному маслі, посоліть і викладіть поверх м'ясного шару.
    З картоплі зніміть шкірку і наріжте її гуртками. Розкладіть картоплю на грибну суміш, посипте приправами і сіллю, і полийте майонезом (при бажанні, його можна замінити сметаною). Посипте все це натертим на дрібній тертці сиром і поставте в духовку, накривши кришкою або фольгою. Готуйте при 200 градусах близько 50 хвилин, під кінець можете зняти кришку і дати сиру підрум'янитися.

    Відбивні зі свинини під «шубою»


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 500-600 г;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • майонез - 100 г;

  • сир твердий - 200 г;

  • сіль, перець, приправи - за смаком;

  • рослинна олія для змащування.


  • Приготування
    М'ясо помийте, обсушіть і наріжте, як на відбивні, накрийте їх харчовою плівкою і добре відбийте з двох сторін. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями, помідори - кружечками. Сир і картоплю натріть на крупній тертці. Часник подрібніть.
    Форму для запікання змастіть рослинним маслом, укладете на дно відбивні, приправте їх сіллю, перцем і травами на ваш смак. Зверху насипте цибулю і часник, потім картопля - цей шар також посоліть і поперчіть. Потім розкладіть кружечки помідорів, змастіть їх майонезом, і в кінці посипте все сиром.
    Духовку розігрійте до 180 градусів і готуйте ваше блюдо 40-50 хвилин. Перші 15-20 хвилин воно повинно бути накрите, щоб сир не підгорів.

    Свинина запечена під «шубою»


    Інгредієнти:

  • свинина - 700 г;

  • гриби - 400 р;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 3-4 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • картопля - 4-5 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сир - 150 г;

  • майонез-150 г;

  • зелень і спеції - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо помийте і поріжте, як для відбивних. Трохи відбийте його. Картоплю, моркву і сир натріть на крупній тертці. Цибуля
    Свинина під «шубою»
    наріжте півкільцями, помідори - кружечками. Гриби наріжте не дуже дрібно, часник пропустіть через прес.
    Цибулю, моркву і гриби окремо обсмажте на рослинному маслі. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть на нього шар м'яса, приправте спеціями, потім цибулю з часником, морква, гриби, картоплю і помідори, змастіть їх майонезом і посипте сиром.
    Поставте блюдо в нагріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин. Перед подачею посипте його рубаною зеленню.
    Ще однією прикрасою на вашому столі можуть стати страви з свинини з чорносливом , або яблуками . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зубатка в духовці
    Зубатка в духовці
    Якщо ви любите експериментувати з рибними стравами, рецепти зубатки, приготовленої в духовці, вам сподобаються. Страви, отримані у результаті, можна
    Як приготувати пікшу в духовці?
    Як приготувати пікшу в духовці?
    Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
    Тілапія в духовці
    Тілапія в духовці
    Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
    Печеня в духовці
    Печеня в духовці
    Печеня - одне з найпростіших страв в приготуванні і улюблена багатьма. Ми пропонуємо вам різноманітні варіанти його створення в духовці. Вибирайте,
    Свинина з чорносливом в духовці
    Свинина з чорносливом в духовці
    Якщо ви любите страви зі свинини, то вам точно сподобаються рецепти, представлені в цій статті. Сьогодні ми поговоримо про свинини з чорносливом,
    Бабка картопляна - рецепт
    Бабка картопляна - рецепт
    Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка