Зубатка в духовці
Зубатка - не дуже поширена риба в нашій країні, хоча вона має дуже ніжним смаком і корисними властивостями. У ній міститься велика кількість жирних кислот, які незамінні для організму людини.
Якщо ви любите рибу і вам хочеться спробувати щось нове, то зубатка - це якраз те, що вам потрібно. Її можна смажити, варити, тушкувати, запікати, і до того ж вона чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Запечена зубатка, рецепти якої ми для вас підібрали, просто відмінний варіант смачного і поживного страви, приготування якого не забере багато часу.
Якщо вам потрібен приголомшливий вечерю за 15-20 хвилин, ми поділимося рецептом, як приготувати зубатку у фользі з рисом.
Інгредієнти:
стейк зубатки - 600 г;
помідор - 2 шт.;
рис - 200 г;
сметана - 1 ст. ложка;
твердий сир - 75 г;
сіль за смаком.
Приготування
Відваріть рис до готовності. Розкладіть його на фольгу, зверху покладіть стейк зубатки, трохи посоліть. Помідор наріжте кільцями і викладіть на рибу, зверху покладіть трохи сметани і посипте тертим сиром. Загорніть фольгу так, щоб сік не витікав, і поставте рибу в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Приготування зубатки в духовці по цьому рецепту також не забирає багато часу і сил, але ви отримаєте ніжну рибу, яку можна їсти окремо або з будь-яким овочевим гарніром.
Інгредієнти:
зубатка - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
панірувальні сухарі - 3 ст. ложки;
сіль, суміш п'яти перців;
майонез за смаком.
Приготування
Рибу помийте, викладіть у форму для запікання, змащену рослинним маслом, посипте сіллю і сумішшю перців. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і укладіть поверх зубатки. Змастіть його майонезом, кількість якого залежить від вашого смаку. Посипте блюдо панірувальними сухарями і поставте в духовку.
Готуйте рибу при 200 градусах протягом 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
Для тих випадків, коли вам потрібен повноцінний смачну вечерю, ми розповімо, як готувати зубатку в духовці з картоплею.
Інгредієнти:
зубатка - 600-700 г;
картопля - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 3-4 шт.;
сир твердий - 150 г;
сіль і майонез за смаком.
Приготування
Зубатку поріжте невеликими шматками і укладіть у форму для запікання, змащену олією. Картоплю почистіть, поріжте кубиками, викладіть половину поверх риби і посоліть. Посипте її цибулею, нашаткованою півкільцями, а зверху на нього укладіть другу частину картоплі.
Змастіть його гарненько майонезом і посипте тертим сиром. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї ваше блюдо на півгодини. Їжте зубатку, запечену з картоплею, в теплому вигляді зі свіжими овочами.
Цей рецепт - ще один варіант швидкого і ситного обіду, при приготуванні якого ви отримуєте відразу і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти:
зубатка - 600 г;
картопля - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
морква - 2 шт.;
сіль, спеції за смаком;
рослинна олія;
майонез за бажанням.
Приготування
Зубатку очистіть від шкіри і кісток і наріжте невеликими шматочками. Картоплю почистіть і поріжте кубиками. З цибулі і моркви теж зніміть шкірку, дрібно наріжте їх і обсмажте на сковороді протягом 5-7 хвилин.
На дно горщика налити трохи рослинного масла, покладіть спочатку рибу, потім картоплю, зверху тушковані овочі, додайте сіль, спеції і трохи води або бульйону. При бажанні зверху покладіть потроху майонезу. Поставте горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом 20-25 хвилин.
Якщо ці страви вам сподобаються, то радимо приготувати такі страви як палтус в духовці і кефаль, запечена в духовці - вони виходять дуже смачними, так і зберігають всі корисні властивості.
Якщо ви любите рибу і вам хочеться спробувати щось нове, то зубатка - це якраз те, що вам потрібно. Її можна смажити, варити, тушкувати, запікати, і до того ж вона чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Запечена зубатка, рецепти якої ми для вас підібрали, просто відмінний варіант смачного і поживного страви, приготування якого не забере багато часу.
Зубатка, запечена у фользі
Якщо вам потрібен приголомшливий вечерю за 15-20 хвилин, ми поділимося рецептом, як приготувати зубатку у фользі з рисом.
Інгредієнти:
Приготування
Відваріть рис до готовності. Розкладіть його на фольгу, зверху покладіть стейк зубатки, трохи посоліть. Помідор наріжте кільцями і викладіть на рибу, зверху покладіть трохи сметани і посипте тертим сиром. Загорніть фольгу так, щоб сік не витікав, і поставте рибу в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Рецепт зубатки в духовці
Приготування зубатки в духовці по цьому рецепту також не забирає багато часу і сил, але ви отримаєте ніжну рибу, яку можна їсти окремо або з будь-яким овочевим гарніром.
Інгредієнти:
Приготування
Рибу помийте, викладіть у форму для запікання, змащену рослинним маслом, посипте сіллю і сумішшю перців. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і укладіть поверх зубатки. Змастіть його майонезом, кількість якого залежить від вашого смаку. Посипте блюдо панірувальними сухарями і поставте в духовку.
Готуйте рибу при 200 градусах протягом 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
Зубатка з картоплею в духовці
Для тих випадків, коли вам потрібен повноцінний смачну вечерю, ми розповімо, як готувати зубатку в духовці з картоплею.
Інгредієнти:
Приготування
Зубатку поріжте невеликими шматками і укладіть у форму для запікання, змащену олією. Картоплю почистіть, поріжте кубиками, викладіть половину поверх риби і посоліть. Посипте її цибулею, нашаткованою півкільцями, а зверху на нього укладіть другу частину картоплі.
Змастіть його гарненько майонезом і посипте тертим сиром. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї ваше блюдо на півгодини. Їжте зубатку, запечену з картоплею, в теплому вигляді зі свіжими овочами.
Зубатка в горщику
Цей рецепт - ще один варіант швидкого і ситного обіду, при приготуванні якого ви отримуєте відразу і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти:
Приготування
Зубатку очистіть від шкіри і кісток і наріжте невеликими шматочками. Картоплю почистіть і поріжте кубиками. З цибулі і моркви теж зніміть шкірку, дрібно наріжте їх і обсмажте на сковороді протягом 5-7 хвилин.
На дно горщика налити трохи рослинного масла, покладіть спочатку рибу, потім картоплю, зверху тушковані овочі, додайте сіль, спеції і трохи води або бульйону. При бажанні зверху покладіть потроху майонезу. Поставте горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом 20-25 хвилин.
Якщо ці страви вам сподобаються, то радимо приготувати такі страви як палтус в духовці і кефаль, запечена в духовці - вони виходять дуже смачними, так і зберігають всі корисні властивості.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати зубатку?
Зубатка - дуже своєрідна риба в плані приготування, оскільки вимагає дбайливого й уважного ставлення. Хочете приготувати смачну страву? Тоді вам
Зубатка в клярі - рецепт
Зубатка - досить складна в приготуванні риба, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Хочете ризикнути і зробити ніжне і соковите
Як приготувати стейк з зубатки?
Зубатки - рибка дуже примхлива, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Якщо ви все ж вирішили спробувати таке ласощі, то пропонуємо
Як приготувати пікшу в духовці?
Як приготувати пікшу? Таке питання постає перед хозяюшками, коли на кухні з'являється рибка. І щоб швидко відповісти на нього, потрібно знати
Тілапія в духовці
Смачне дієтичне м'ясо і доступна ціна, зробили тилапию однією з найбільш популярних видів риб. Рецепти тілапії в духовці ми розглянемо в цій статті.
Зубатка в мультиварці
Зубатка в мультиварці - відмінне блюдо, а головне - дуже просте. Рецепти приготування ми розповімо вам в цій статті, щоб ви знали основи створення