Зубатка - не дуже поширена риба в нашій країні, хоча вона має дуже ніжним смаком і корисними властивостями. У ній міститься велика кількість жирних кислот, які незамінні для організму людини.
Якщо ви любите рибу і вам хочеться спробувати щось нове, то зубатка - це якраз те, що вам потрібно. Її можна смажити, варити, тушкувати, запікати, і до того ж вона чудово поєднується з будь-якими гарнірами. Запечена зубатка, рецепти якої ми для вас підібрали, просто відмінний варіант смачного і поживного страви, приготування якого не забере багато часу.
Зубатка, запечена у фользі
Якщо вам потрібен приголомшливий вечерю за 15-20 хвилин, ми поділимося рецептом, як приготувати зубатку у фользі з рисом.
Інгредієнти: стейк зубатки - 600 г; помідор - 2 шт.; рис - 200 г; сметана - 1 ст. ложка; твердий сир - 75 г; сіль за смаком. Приготування Відваріть рис до готовності. Розкладіть його на фольгу, зверху покладіть стейк зубатки, трохи посоліть. Помідор наріжте кільцями і викладіть на рибу, зверху покладіть трохи сметани і посипте тертим сиром. Загорніть фольгу так, щоб сік не витікав, і поставте рибу в духовку, розігріту до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Рецепт зубатки в духовці
Приготування зубатки в духовці по цьому рецепту також не забирає багато часу і сил, але ви отримаєте ніжну рибу, яку можна їсти окремо або з будь-яким овочевим гарніром.
Інгредієнти: зубатка - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; панірувальні сухарі - 3 ст. ложки; сіль, суміш п'яти перців; майонез за смаком. Приготування Рибу помийте, викладіть у форму для запікання, змащену рослинним маслом, посипте сіллю і сумішшю перців. Цибулю почистіть, наріжте півкільцями і укладіть поверх зубатки. Змастіть його майонезом, кількість якого залежить від вашого смаку. Посипте блюдо панірувальними сухарями і поставте в духовку.
Готуйте рибу при 200 градусах протягом 20 хвилин, до появи рум'яної скоринки.
Зубатка з картоплею в духовці
Для тих випадків, коли вам потрібен повноцінний смачну вечерю, ми розповімо, як готувати зубатку в духовці з картоплею.
Інгредієнти: зубатка - 600-700 г; картопля - 1 кг; цибуля ріпчаста - 3-4 шт.; сир твердий - 150 г; сіль і майонез за смаком. Приготування Зубатку поріжте невеликими шматками і укладіть у форму для запікання, змащену олією. Картоплю почистіть, поріжте кубиками, викладіть половину поверх риби і посоліть. Посипте її цибулею, нашаткованою півкільцями, а зверху на нього укладіть другу частину картоплі.
Змастіть його гарненько майонезом і посипте тертим сиром. Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте в неї ваше блюдо на півгодини. Їжте зубатку, запечену з картоплею, в теплому вигляді зі свіжими овочами.
Зубатка в горщику
Цей рецепт - ще один варіант швидкого і ситного обіду, при приготуванні якого ви отримуєте відразу і основне блюдо і гарнір.
Інгредієнти: зубатка - 600 г; картопля - 1 кг; цибуля ріпчаста - 2-3 шт.; морква - 2 шт.; сіль, спеції за смаком; рослинна олія; майонез за бажанням. Приготування Зубатку очистіть від шкіри і кісток і наріжте невеликими шматочками. Картоплю почистіть і поріжте кубиками. З цибулі і моркви теж зніміть шкірку, дрібно наріжте їх і обсмажте на сковороді протягом 5-7 хвилин.
На дно горщика налити трохи рослинного масла, покладіть спочатку рибу, потім картоплю, зверху тушковані овочі, додайте сіль, спеції і трохи води або бульйону. При бажанні зверху покладіть потроху майонезу. Поставте горщики в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом 20-25 хвилин.
Якщо ці страви вам сподобаються, то радимо приготувати такі страви як палтус в духовці і кефаль, запечена в духовці - вони виходять дуже смачними, так і зберігають всі корисні властивості.