Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати зубатку?

Як приготувати зубатку?

22-03-2015, 10:32
2 564
Як приготувати зубатку?
Зубатка - непроста риба і тому недосвідчені кулінари часто вважають її неїстівною просто через те що не вміють її правильно готувати. Без сумніву приготувати цю рибу складно, але вникнувши в усі тонкощі процесу готування, можна перетворити делікатесну мешканку морів у вишукану страву, яка напевно припаде вам до смаку.
У цій статті ми розберемося з тим, як приготувати зубатку і котлети з неї. Ну а якщо ви віддаєте перевагу зубатку в духовці або ж смаженого морського окуня , то і в цьому ми вам можемо допомогти порадами.

Як посмажити зубатку?


Часто господині скаржаться на те, що ніжне і надзвичайно корисне філе зубатки при смаженні перетворюється в кашоподібну масу непридатну для вживання. Що ж, все вірно, при неправильній готуванні риба спокійно може придбати желеподібну консистенцію, але для того щоб уникнути цього достатньо знати кілька тонкощів.

По-перше, віддавайте перевагу свіжим, а не мороженій рибі. Звичайно це правило стосується не тільки зубатки, але на відміну від неї, деякі водні мешканці здатні краще зберігати свою форму після розморожування, що зубатке не характерно. Якщо вам все-таки не вдалося роздобути свіжий стейк, переконайтеся в тому, що риба перед смаженням повністю розморожена, в такому разі під час готування з неї не буде виходити вода, і філе збереже щільну структуру. По-друге, опустіть стейки в розсіл перед зажариванием, ця нехитра процедура зробить рибу більш щільною. Метод попередньої засолювання простий: у двох склянках води розвести 3 столових ложки солі і опустити в одержаний розчин рибу на 2 години, безпосередньо перед смаженням. Після досить обполоснути рибу і підсушити, а далі можна приступати до готування.
Дотримуючись цих двох тонкощів, ви напевно не залишитеся без вечері з зубатки.

Смажена зубатка - рецепт


Інгредієнти:

  • зубатка (стейк) - 05 кг;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 30 мл;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сухарі панірувальні - 4 ст. ложки;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Стейк зубатки промиваємо і підсушуємо. У невеликій мисці збиваємо яйце і молоко, занурюємо рибу і залишаємо на 30 хвилин.
    Після закінчення часу стейк з зубатки необхідно приправити, обваляти в борошні, потім занурити яєчно-молочну суміш і обсипати сухарями.
    Смажать зубатку на сильно розпеченій сковороді у великій кількості олії (товщина шару олії на сковороді близько 05 см), до золотистого кольору з обох сторін. Смажена зубатка подається на теплій тарілці з овочами і часточками лимона.

    Зубатка в клярі


    Інгредієнти:

  • філе зубатки - 500 г;

  • сушений кріп - щіпка;

  • лимон - 1 шт.;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • пиво - 100 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе зубатки очищаємо від кісток. У невеликій мисочці замішуємо середньої густоти кляр з пива, курячих яєць, борошна та спецій. Очищені і підсушені шматочки риби занурюємо в отриману суміш і обсмажуємо на розпеченому рослинному маслі до золотистого кольору. Перед подачею рибу поливаємо соком лимона і посипаємо перцем.

    Котлети з зубатки - рецепт


    Інгредієнти:

  • філе зубатки - 500 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • Як приготувати зубатку?

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо до прозорості. За допомогою м'ясорубки або блендера подрібнюємо філе зубатки. Змішуємо смажену цибулю, рибний фарш, яйце і спеції. Столову ложку отриманої рибної маси кидаємо в миску з панірувальними сухарями, обвалюємо і формуємо котлетки. Рибні котлети з зубатки спочатку обсмажують до золотистого кольору, а після ставляться дійти в духовку на 10-15 хвилин при 180 градусах. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Зубатка в духовці
    Зубатка в духовці
    Якщо ви любите експериментувати з рибними стравами, рецепти зубатки, приготовленої в духовці, вам сподобаються. Страви, отримані у результаті, можна
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка в клярі - рецепт
    Зубатка - досить складна в приготуванні риба, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Хочете ризикнути і зробити ніжне і соковите
    Риба під овочами
    Риба під овочами
    Рибку можна готувати сотнею різних способів. Один з них - запікання під овочами. Таке блюдо завжди вийде ніжним, соковитим і ароматним. Як
    Як приготувати стейк з зубатки?
    Як приготувати стейк з зубатки?
    Зубатки - рибка дуже примхлива, а тому не кожна господиня візьметься за її приготування. Якщо ви все ж вирішили спробувати таке ласощі, то пропонуємо
    Страви з зубатки
    Страви з зубатки
    Якщо ви твердо вирішили навчитися готувати зубатку, то ось вам ще кілька рецептів. Вони розкажуть про те, як зробити смачний і ситний пиріг, як
    Зубатка в мультиварці
    Зубатка в мультиварці
    Зубатка в мультиварці - відмінне блюдо, а головне - дуже просте. Рецепти приготування ми розповімо вам в цій статті, щоб ви знали основи створення